esss

Esenyurt İstiklal Mahallesi 'adım adım' şebeke arıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt İstiklal Mahallesi 'adım adım' şebeke arıyor
Esenyurt'ta cep telefonu kullanırken şebeke problemi yaşayan İstiklal Mahallesi sakinleri, 'acil durumlarda kimseyi arayamıyoruz' diyerek sıkıntılarını dile getirdiler. Kaynak Yeniçağ: "Ölüm haberlerini bir gün sonra alıyoruz"

Esenyurt İstiklal Mahallesi'nde iletişim ağını oluşturan baz istasyonu vericisinin  geçtiğimiz yıllarda inşaat sebebiyle kaldırılmasının ardından vatandaşlar, cep  telefonu aracılığıyla iletişim kurmakta sorun yaşamaya başladı.

Belirli bölgelerde kısmi, bazı bölgelerde düşük seviyede çeken şebeke,  belli bölgelerde ise hiç çekmiyor.

Şebeke sorunu dolayısıyla cep telefonu ve iletişim ağına bağlı  cihazları kullanmakta güçlük çeken vatandaşlar, çoğu zaman yakınlarının iyi ya da  kötü haberlerini birkaç gün sonra öğreniyor.

Mahalleli, cep telefonuyla iletişim kurmak için "adım adım" şebeke  arıyor. Bazen yüksek bir yere çıkan, kimi zaman da cadde ve sokaklardaki şebeke  çeken mekanlarda buluşan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinde de benzer sorunlar  yaşıyor.

Esnaf, internet sorunlarından kaynaklı olarak POS cihazında işlem  yapmakta zorlandığı için vatandaşlar alışverişte banka ya da kredi kartını çoğu  zaman kullanamıyor.

Vatandaşlar ayrıca, şebeke çeksin diye iş yerlerinin cam kenarlarına  bırakılan cep telefonlarının çalınmasından şikayetçi.

Mahalleli, GSM operatörlerinden, söz konusu problemin çözülmesi için  bölgeye baz istasyonu kurulmasını istiyor.

 "CENAZE DEFNEDİLDİKTEN SONRA TAZİYELERDEN HABERİMİZ OLUYOR"   

Mahalle sakini İsa Gündoğar, yaptığı açıklamada, şebeke  sorunları nedeniyle birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Geçen günlerde çocuğunun okuldan kendilerini aradığını ancak  ulaşamadığını belirten Gündoğar, "Sonra eve gelmeyince merak ettik, kapı kapı  dolaşıp çocuğumuzu aradık. Telefonun çektiği bölgede kendisine ulaşmayı denedik  ve konuştuk. Böylelikle dersinin uzadığını ve eve gecikeceğini anladık." dedi.

Aynı zamanda mahallenin muhtar adayı olan Gündoğar, esnaf ile çalışan  arasında da şebeke sorunu dolayısıyla tartışmalar yaşandığını, bazı esnafın  ulaşamadığı işçisini bir anlık öfkeyle işten çıkarttığına şahitlik ettiğini  belirtti.

Memleketten gelen iyi ve kötü haberleri de sonradan öğrendiklerine  vurgu yapan Gündoğar, "Orduluyuz. Cenazelerimiz genelde bize dernekten telefonla  bildiriliyor. Geçen aylarda yine bir cenazemiz vardı. Dernek bize mesaj göndermiş  ancak telefon çekmediği için biz bir gün sonra, cenaze defnedildikten sonra  öğrendik. Taziyeden cenaze defnedildikten sonra haberimiz oluyor." ifadesini  kullandı.

Mesut Yıldız ise geçen aylarda kız kardeşinin trafik kazası  geçirdiğini, ilk aranan kişinin kendisi olmasına rağmen bu durumu gecikmeli  öğrendiğini ifade ederek, "Kız kardeşim trafik kazası yapmıştı. Ben o an  dükkandaydım, beni aramış ama telefon çekmediği için ulaşamamış. Evi arayarak  annemle görüşmüş, 'Ben kaza yaptım, abime haber ver' demiş. Ben durumu annemden  öğrenerek kardeşimin yanına gidebildim." şeklinde konuştu.

"YARALI VATANDAŞI BIRAKTIM, ŞEBEKE ARADIM" 

Harun Küçük de şebeke sorunu nedeniyle başından geçen bir olayı şöyle  anlattı:

"Platin Sokağı'nda geçen sene bir kadın apartman dairesinden yere  düştü. Sağlık ekiplerine haber vermek istedim ama telefon çekmeyince bu defa olay  yerinden koşarak uzaklaştım ve çeken bir yer bularak sağlık ekiplerini  bilgilendirdim. İnsan hayatı tehlikedeyken bir saniye bile önemlidir. Ben o  durumda yaralı kadına müdahale edemedim. O an yaralı kadını bıraktım, şebekenin  çektiği yeri aramaya başladım. Şebeke gelince 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak  konuyu sağlık ekiplerine ilettim."

Cemal Çubukçu ise telefonla hastaneden randevu almakta zorlandığını  dile getirerek, "Hastaneden randevu alabilmek için ALO 182'yi aramak istiyoruz  ancak telefon çekmediği için ya da çekse bile şebeke sorunu dolayısıyla  karşıdakinin sesini duymakta ve iletişim kurmakta zorlanıyoruz. Verimli bir  diyalog kuramadığımız için çoğu zaman telefon üzerinden randevu alamıyoruz. GSM  operatörlerine birçok kez konuyu ilettim. Bana, 'yer bulamıyoruz' dediler."  ifadelerini kullandı.

Çubukçu, sorunun çözümü için mahalle halkının GSM firmalarına yardımcı  olmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta feci kaza! Motosiklet sürücüsü hayatını kaybettiÖnceki Haber

Esenyurt'ta feci kaza! Motosiklet sürücü...

Herkes bu fotoğrafı konuşuyorSonraki Haber

Herkes bu fotoğrafı konuşuyor

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!