esss

Esenyurt ve Avcılar'da Hayır Panelleri düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt ve Avcılar'da Hayır Panelleri düzenlendi
İstanbul hafta sonunu ‘hayır’ panelleriyle geçirdi. Esenyurt ve Avcılar’da düzenlenen toplantılara, yüzlerce kişi katılım gösterdi.

Türkiye geçen haftadan itibaren referandum atmosferine girdi. Yurdun birçok yerinde başkanlık dayatmasına karşı yürütülecek olan siyasi kampanyalar için kollar sıvanırken, ‘hayır’ tercihini anlatmak amacıyla düzenlenen paneller de halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

‘Tek adam’a hayır

Haziran Hareketi Esenyurt Meclisi tarafından geçen cumartesi günü gerçekleştirilen ‘Yeni Bir Başlangıç İçin Hayır’ paneline ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner konuşmacı olarak katıldı. Düzenlenen panele yaklaşık 500 Esenyurtlu ilgi gösterdi. Başkanlık referandumunda neden ‘hayır’ denmesi gerektiğini anlatan Taş, Kaftancıoğlu ve Cihaner; ülkenin tek adam yönetimine geçmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Konuşmaların sona ermesinin ardından, yurttaşlar soru ve görüşleriyle etkinliğe katkı sundu.

Merdivenler bile doldu

Hafta sonu İstanbul’da düzenlenen bir başka toplantının buluşma noktası ise Avcılardı. Avcılar Demokrasi İçin Hayır Platformu tarafından ‘Mutlu Bir Türkiye Yaratmak İçin Hayır’ başlığıyla düzenlenen panele Alper Taş ile İlhan Cihaner’in yanı sıra, Gazeteci-Yazar Necdet Saraç, EMEP Kurucu Genel Başkanı Levent Tüzel ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker katıldı. İki katlı bir düğün salonunda gerçekleşen etkinliğe yurttaşların ilgisi yoğundu. Salonun iki katının dolması nedeniyle, bazı katılımcılar paneli merdivenlerden izlemek zorunda kaldı. Bine yakın kişinin katıldığı panelde konuşmacılar başkanlık sisteminin ülkeye getireceği zararlardan söz etti. AKP’nin ülkeye verecek yeni hiçbir şeyinin olmadığını belirten konuşmacılar, insanların çektiği ekonomik sıkıntılardan söz ederek, “Koyun can, kasap et derdinde” benzetmesi yaptı.

Diğer yandan Ali Şeker’in Avcılardaki toplantıya ilişkin yaptığı Periscope yayınını da (İnternet yayını) 80 bin kişinin takip etmesi dikkat çekti.

KAYNAK: BİRGÜN

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avcılar’da dostluk kazandı!Önceki Haber

Avcılar’da dostluk kazandı!

Türkiye nüfusu açıklandı!Sonraki Haber

Türkiye nüfusu açıklandı!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!