esss

Esenyurt'a Metro Hattın Ne Zaman Gelecek?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'a Metro Hattın Ne Zaman Gelecek?
İstanbul'da en uygun fiyatlı yerleşimin sağlanabildiği ilçelerden biri olan Esenyurt, yıllardır ulaşım noktasında yaşananı sıkıntının çözülmesi için metro hattı ile destekleniyor.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından döneminde yapılan açıklama ile birlikte İstanbul metro sistemine eklenecek 25 kilometre uzunluğundaki ve 18 istasyon içeren hattın bu çözümü oluşturacağı belirtilirken, projenin yapımına devam ediliyor. Bu proje sayesinde Esenyurt'a metro hattı ulaştırılması için önemli bir avantaj elde edilirken,projenin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor. Toplam 2 milyar 211 milyon 600 bin TL'lik bu yatırım,Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt güzergahı üzerinde ilerlerken, 9 istasyon ile hizmet sağlanacağı belirtiliyor. Proje, TEM otoyolu kuzeyinde Esenkent mahallesinde son bulurken ilk istasyon olan Mahmutbey’den kalkan metro hattının tamamlanması ile 40 dakika gibi bir sürede Esenyurt'a yolculuk tamamlanacağı belirtiliyor. Metro hattının şekillenmesiyle birlikte Esenyurt satılık daire fiyatlarında da değişiklik olması bekleniyor.

Esenyurt'a Metro Hattı Gelmesi İle Gayrimenkullerin Durumu

Esenyurt, gayrimenkul yatırımları ve yerleşim açısından İstanbul'da çok uygun bir bölge oluştururken, yatırımcılar için Esenyurt'a metro hattının ulaştırılması da büyük bir önem arz ediyor. Yatırım uzmanları tarafından metro hattının tamamlanmasıyla birlikte Esenyurt konut fiyatlarının ve kiralama fiyatlarının daha yüksek bir noktaya ulaşacağını belirtiliyor. Bir yıldan az bir süre sonrasında aktif hale gelecek metro hattının, Esenyurt'ta ortalama konut fiyatları için yükseliş ortaya çıkarması beklenirken aynı zamanda bölgede yatırım yapılması için de önemli bir dönem ortaya çıkıyor.

Metro Hattı Esenyurt'ta Ulaşımı Rahatlatıyor

Her geçen gün artan konut yapıları ve nüfus oranı ile birlikte kalabalık ve önemli bir ilçe haline gelen Esenyurt'ta ulaşımın daha rahat bir hale getirilmesi için çok yakında tamamlanacak olan metro hattı, önemli bir nokta da bulunuyor. Yaklaşık 1 milyon nüfusu ile yüzölçümüne göre çok yoğun bir yaşam alanını oluşturan Esenyurt ilçesi, ilçedeki sağlık kurumları, alışveriş merkezleri, üniversite ve 40'ın üzerindeki mahalle ile çok kalabalık bir bölgeyi oluşturuyor. İlçeye kadar ulaşan ve ilçe içerisinden ulaşımın rahatlamasını sağlayacakmetro hattı, 2019 yılı itibariyle hizmete sunulduğunda ilçenin çok daha rahat bir yaşam ortamına sahip olması bekleniyor.

Esenyurt’ta yer alan satılık daire ilanlarının yanı sıra diğer ilçelerdeki ilanları incelemek istiyorsanız aşağıda belirtilen adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

https://www.hurriyetemlak.com/konut-satilik/istanbul/listeleme

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD Suriye'yi vurduÖnceki Haber

ABD Suriye'yi vurdu

Büyükçekmece’de ikinci Albatros Parkı kriziSonraki Haber

Büyükçekmece’de ikinci Albatros Parkı kr...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!