esss

Esenyurt'ta Konut Mağdurları Evlerini Ne Zaman Teslim Alacaklar?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta Konut Mağdurları Evlerini Ne Zaman Teslim Alacaklar?
Yarım kalan konut projeleri, devlet tarafından FETÖ bağlantısı nedeni ile el konulan inşaat şirketlerinin konut projeleri ve tamamlanamayan kentsel dönüşüm projeleri yurt genelinde binlerce konut mağduru oluşmasına neden oldu. Peki, konut mağdurları ne yapacak, evleri verilecek mi?

Son dönemde ani bir şekilde artan inşaat maliyetleri ve düşen konut satışları nedeni ile çok sayıda konut projesi yarım kaldı. 

Yine FETÖ bağlantısı nedeni ile el konulan projelerin tamamlanamaması, yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri gibi pek çok nedenle yurt genelinde binlerce konut mağduru oluştu. 

#muratkurumnededi TT Etkinliği Düzenlendi! Murat Kurum Ne Demişti?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum seçim döneminde yapmış olduğu açıklama ile konut mağdurlarının sorunlarını çözmek için çalışacaklarını duyurmuştu. 

Bakan Kurum Türkiye genelinde 100 bin konut mağduru olduğunu söyleyerek "Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar ve bu inşaatlar nedeni ile mağdur olan vatandaşlarımız ile görüşmek üzere Esenyurt'a geldik. 

Hem vatandaşlarımızın mağduriyetini dinlemek hem de çözüm üretmek için vatandaşlarımızla toplandık. Esenyurt'da 30 bin vatandaşımız mağdur olurken tüm Türkiye genelinde 100 bin konut mağduru var. 

Bir irtibat merkezi kuracağız ve vatandaşlarımız ile imzalanan sözleşmeleri imzalayacağız. Müfettişlerimizi görevlendireceğiz ve çalışmaların neticesinde elde edilen verilere göre vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirecek çalışmaları yapacağız. Onlara bu sözümüzü verdik. Burada bir hukuki süreç söz konusu. İmzalanan sözleşmeye göre sözünü yerine getirmeyen tarafları tespit ederek vatandaşımızın mağduriyetini giderecek çalışmaları en kısa sürede yapacağız" demişti. 

 

Vatandaş Verilen Sözlerin Tutulmasını İstiyor

Konu hakkında açıklama yapan Bakan Murat Kurum'dan sözünü tutmasını isteyen konut mağdurları TT etkinliği düzenledi. İşe o tweetlerden bazıları:

Kaynak: emlak365.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Ak Parti’den İstifalar Hakkında AçıklamaÖnceki Haber

Esenyurt Ak Parti’den İstifalar Hakkında...

Esenyurt'ta baskın! Bidonlarla yakalandılar...Sonraki Haber

Esenyurt'ta baskın! Bidonlarla yakalandı...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!