esss

Esenyurt’ta madde bağımlısı gençler tedavi ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta madde bağımlısı gençler tedavi ediliyor
Esenyurt’ta madde bağımlısı gençler polis ekipleri tarafından tedavi edilmek üzere toplandı.

Esenyurt Belediyesi Benim Ailem Eğitim ve Danışmanlık Merkezine getirilen bağımlı gençler, madde bağımlılığından kurtulmuş rehberleri dinledi.

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt Kaymakamlığı ve Esenyurt Belediyesi işbirliği ile madde bağımlısı gençlere yardım eli uzattı. Sokakları tek tek gezen ekipler, madde bağımlısı gençleri tedavi edilmek üzere topladı. Daha sonra Esenyurt Belediyesi Benim Ailem Eğitim ve Danışmanlık Merkezine getirilen gençler, burada eskiden madde bağımlısı olup da bağımlılıktan kurtulan rehber hocalardan öğütler aldı. Bağımlılıktan kurtulan rehber hocaları, gençlere kararlı ve güçlü olmaları gerektiğini söyledi.

Madde bağımlısı bir genç kız, “Kız arkadaşımla birlikte 8 sene önce başlamıştım. Benim oturduğum yere günlük daire denetimi için geliyorlarmış. Geldiler o esnada GBT’me baktılar. Aranmam olduğu için karakola aldılar. Madde kullandığımı falanda söyledim. Bana yardımcı olabileceklerini söylediler. Daha sonraki gün evime kadar tekrar geldiler. Yardımcı oluruz diye karakol amiri komiserler falan. Ben ilk defa böyle bir şey gördüm. Çünkü normalde polis bu konuda yardımcı olmaz ama ilk defa böyle bir şey gördüm. Allah razı olsun yardımcı oldular. Şimdi hastaneye yatacağız, temizleneceğiz. Zaten tedavi olmak istiyordum, şimdi bir de yardımcı olabilecek birileri çıktı. Daha çok istedim bende” dedi.

“Risk altındaki çocuklarımızın hepsini evlerinde ziyaret ettik”

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, bağımlılıkla mücadele için İlçe Bağımlılık Bürosunu kurduklarını söyleyerek, “Burada bir tane doktorumuz, bir tane psikologumuz ve bir tane hemşiremiz bize bağımlılıkla ilgili müracaat eden bütün vatandaşlarımıza belli bir tedavi uyguluyor. Görüşme ve tedavinin ardından Bakırköy’deki AMATEM’e, Erenköy’deki AMATEM’e gönderiyoruz. Özellikle sayın belediye başkanımızın belediye imkanlarıyla oluşturduğu ve 5 katlı apartman binadan oluşan Bağımlılık Rehabilitasyon Merkezine yönlendiriyoruz. Bizim şuanda 150 bin öğrencimiz var Esenyurt’ta, özel ve kamu öğrencilerimiz olmak üzere. Hepsini tek tek rehber öğretmenlerimiz, sınıf öğretmenlerimiz maharetiyle tespit ettik. 900 tane riskli öğrenci tespit ettik. Ve bu öğrencilerimizin -bunların içinde bağımlılıkla ilgili problemli olanlar var, şiddet problemi olanlar var, ekonomik sıkıntıları olan öğrencileri var- bizzat biz, bazılarını bizzat ben olmak üzere özellikle sınıf öğretmenlerimiz ve rehber öğretmenler vasıtası ile bu tür risk altındaki çocuklarımızın hepsini evlerinde ziyaret ettik” diye konuştu.

“Çocuklar bonzaiye bulaşmasınlar diye 96 bin tane sporcu yetiştirdik”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise, “Uyuşturucu tabi Türkiye’nin meselesi, yani bu Sağlık Bakanlığını ilgilendiriyor, İçişleri Bakanlığını ilgilendiriyor, belediyeleri ilgilendiriyor, her bakanlığı ilgilendiriyor, hükümeti ilgilendiriyor. Şimdi uyuşturucu dediğimiz şeyin en pahalı olanları esrardır, eroindir, bonzaidir, bir de bali çekiyor çocuklar. Tabi ki Esenyurt’ta da var, yok değil. Biz şimdi bağımlılar merkezi oluşturduk. Yatılı çocuklar var 10 tane. 350 tane çocuk her gün burada tedavi olmak için gidip gelir. Gündüz işine gidiyor, akşam buraya geliyor. Toplu bir çalışma olması lazım. Çocuklar bonzaiye bulaşmasınlar diye 96 bin tane sporcu yetiştirdik. Bunlardan 74 bin tanesi lisanslı sporcu. Bunu o işlere gitmesinler diye yapıyoruz. Burada hem tedavi olacaklar arınacaklar, tekrar hayata dönüş yapacaklar” şeklinde konuştu.

Daha önce madde bağımlısı gençlerin yürek sızlatan görüntüleri medyada yer almıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Umut Karakoç’u kaybettikÖnceki Haber

Umut Karakoç’u kaybettik

Futbol Turnuvası’nın kazananı belli olduSonraki Haber

Futbol Turnuvası’nın kazananı belli oldu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!