esss

Esenyurt’ta satılık daire arayanlar için önemli bilgiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta satılık daire arayanlar için önemli bilgiler
Esenyurt, İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan, en iyi ulaşım imkanlarına sahip ilçelerin başında gelmektedir. Bu ayrıcalıklı konumu ile İstanbul’un her yerine ulaşım avantajı sunmaktadır.

Esenyurt emlak piyasası hakkında bilinmesi gerekenler

Esenyurt’un nüfusu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre toplam 861.120 olarak belirlenmiştir. Ulaşım-altyapı ve yatırım çalışmalarının devam ettiği ilçede konut piyasası da çok ciddi bir öneme sahiptir. Esenyurt ve yakın çevresinde büyük ölçekli projelerin yer alması, ilçenin yatırımcıların ilgi odağı olmasına sebep oluyor. Peki günden güne gelişen ve kolay ulaşım imkanlarıyla ön plana çıkan Esenyurt’ta satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Esenyurt emlak piyasası hakkında merak edilenler…

Esenyurt satılık daire fiyatları 159 bin 85 TL’den başlıyor!

Her bütçeye hitap eden konutların mevcut olduğu Esenyurt’ta, pek çok farklı konutlar yer almaktadır. Bu nedenle yatırımcılar Esenyurt satılık ev fiyatlarını yakından takip ediyor. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Mayıs ayı verilerine göre Esenyurt satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.88 artış gösterdi. Esenyurt ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 121 TL iken, geri dönüşüm süresi 16 yıl olarak hesaplanmaktadır. Tüm bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Esenyurt ilçesinde satın alınan bir konutun minimum fiyatı 159 bin 85 TL iken, maksimum fiyatı da 265 bin 141 TL olarak hesaplanmaktadır. Ortalama Esenyurt satılık daire fiyatlarının da 212 bin 113 TL olduğu bilinmektedir. Bölgede tamamlanmış ve hala inşaatı devam eden çok sayıda bina ve lüks site projesi mevcuttur. Bu projeler sebebiyle pek çok iş adamının Esenyurt’u tercih etmesi, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını da artırmıştır.

Esenyurt’un en kalabalık mahallesindeki satılık ev fiyatları

Esenyurt’un en kalabalık mahallesi olarak bilinen Pınar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 verilerine göre  38.368’lik bir nüfusa sahiptir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Mayıs ayı verilerine göre Pınar satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2.03 artış gösterdi. Pınar mahallesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1 bin 830 TL oluyorken, geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bu bilgilere göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Pınar mahallesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun minimum fiyatının 137 bin 264 TL, maksimum fiyatının da 228 bin 774 TL olduğu ortaya çıkmaktadır.

Esenyurt’un konutta kazandıran mahallesi: Bağlarçeşme

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde toplam 43 mahalle bulunmaktadır. İlçenin en kalabalık mahallesi Pınar mahallesi olurken, en az nüfuslu mahallesi de Ardıçlı oldu. Esenyurt satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip mahalle Bağlarçeşme’dir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Mayıs verilerine göre Bağlarçeşme satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2.67 artış gösterdi. Bağlarçeşme mahallesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1 bin 551 TL iken geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Bağlarçeşme mahallesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 155 bin 64 TL olarak hesaplanmaktadır. Esenyurt satılık daire seçenekleri arasında minimum fiyat 116 bin 298 TL olurken, maksimum fiyat da 193 bin 830 TL olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmamoğlu İftarda Esenyurt'ta Bir Aileye Misafir OlduÖnceki Haber

İmamoğlu İftarda Esenyurt'ta Bir Aileye...

Ali Susuz Başkan Yardımcısı olduSonraki Haber

Ali Susuz Başkan Yardımcısı oldu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!