esss

Esenyurt'ta uyuşturucu imalathanesine polis baskını

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta uyuşturucu imalathanesine polis baskını
Polis ekipleri Esenyurt'ta yeni kurulduğunu belirledikleri uyuşturucu hap imalathanesine üretime başladıkları sırada operasyon düzenledi. Operasyonda 4 milyon adet uyuşturucu hap captagon üretmeye yetecek ham madde ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuda kaydı bulunan bazı şüphelilerin Esenyurt’ta bir depo kiraladığını, burada uyuşturucu madde üreteceklerini belirleyerek çalışma başlattı. Polis ekipleri iddiaya göre uyuşturucu hapların karışımını yapan Çetin B.(50)’yi ve liderliğini yaptığı şebekeyi fiziki ve teknik takiple 3 ay boyunca izledi.

Polis ekipleri yaptığı çalışmada şüphelilerin uyuşturucu hap imalathanesi kurduğunu ve üretimi başlayacaklarını tespit etti. Polis ekipleri İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla şüpheliler uyuşturucu madde üretimine başladıkları an operasyon düzenleme onayını alarak, 24 Ağustos’ta adrese baskın düzenledi.

PİYASA DEĞERİ 60 MİLYON LİRA

Ekipler, yaptığı operasyonda Çetin B., A.A.(42), E.Ö.(40), M.T.K.(40) ve anaokulu öğretmeni kadın E.Ö.(30) yakalanarak gözaltına aldı. Yapılan operasyonda piyasa değeri 60 milyon lira olan, yaklaşık 4 milyon adet captagon hap üretimine yetecek 540 kilo hammadde, 60 kilo sıvı kimyasal madde, uyuşturucu hapları kurutmak için fırın, hap üretim makinası, hammadde öğütücü makinası, 2 hassas terazi, uyuşturucu hap imalatında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

ANAOKULU ÖĞRETMENİ KURYE OLARAK ÇALIŞACAKTI

Polis ekipleri gözaltına alınan Çetin B., A.A., E.Ö. ve M.T.K.’nın uyuşturucu suçundan çok sayıda kayıtlarının bulunduğunu belirleyerek, daha önceden suç kaydı bulunmayan anaokulu öğretmeni kadın E.Ö.’nün ise üretilecek uyuşturucu hapları taşımak için kurye olarak şüphelilerle anlaştığı iddia etti.

UYUŞTURUCU HAP YAPAN MAKİNELER AVLUDA SERGİLENDİ

Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu hap yapımında kullanılan hammaddeler Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü avlusunda sergilendi. Öte yandan gözaltına alınan 5 şüphelinin Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Özel Harekat polisleri desteğiyle yaptığı operasyon polis kameraları tarafından kaydedildi. Polis ekipleri yaptığı aramalarda uyuşturucu madde yapımında kullanılan hammadde ve uyuşturucu hap yapımında kullanılan makineleri geçirdi.

İSTANBUL/DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suçiçeğine benziyor antibiyotik de işlemiyorÖnceki Haber

Suçiçeğine benziyor antibiyotik de işlem...

Maaşını Alamayan İşçilerden EylemSonraki Haber

Maaşını Alamayan İşçilerden Eylem

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!