esss

Esenyurt'un Bütçesi 1 Milyarı aştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'un Bütçesi 1 Milyarı aştı
Esenyurt Belediyesi 2017-Ekim ayına ait olağan meclis toplantısı 4’ncü birleşim 1’nci oturumu toplam 5 gündem maddesi ile gerçekleşti. 2018 yılı mali bütçe raporuna göre Esenyurt Belediyesi bütçesi 1000.500.000.00 TL olarak meclisten geçti.

Meclis toplantısını Av. Emin Batmazoğlu’nun yönettiği 4. Birleşim 1. Oturum gündemi toplam 5 maddelikbütçe meclisinde grup başkan vekilleri ve meclis üyeleri sırasıyla söz alarak görüşlerini beyan ettiler.

“Muharrem ayı herkesin ayıdır”

Türkiye’nin en büyük bütçelerinden birine sahibiz diyen Yavuz İren, “ Bu bütçemizin yatırımlarında, uyuşturucu ile mücadeleye de yer vermeliyiz. Diğer yandan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz çok güzel çalışmalar yapıyor. Fakat Esenyurt ’ta Alevilerde yaşıyor ve Alevilere yönelik bir çalışma yapılmıyor. Muarem ayı sadece Alevilerin ayı değil, herkesin ayıdır” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşın gözünün içine sokmuyoruz”

Yavuz İren’e cevaben söz alarak konuşan AK Parti Meclis ÜyesiArslan Karadağ, “ Evet Esenyurt İlçemizde biz aleviler de yaşıyor ve aleviler içinde bu tarz programlar yapıyoruz. Fakat bu tarz programları yaparken vatandaşlarımızın gözünün içine sokmadığımız için haberdar olmayabilirsiniz. Mesela Ağustos ayında 650 Alevi vatandaşımızı Hacı Bektaş’a götürdük ve bunun dışında her gelen alevi derneklerinin isteklerini yerine getiriyoruz. Muarem ayında cemevlerimizin bütün ihtiyaçlarını karşıladık ve şuan da cemevlerimizin tadilatları ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Ardından 3-4-5’nci maddeler görüşülmek üzereoylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra söz alan CHP Meclis üyesiTaner Uluğ; “ 2018 yılı bütçemizin tüm müdürlüklerimizi hayırlı olmasını diliyorum. Geliri ve giderleri iyi bilmeli ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. 2018 yılı bütçesinin %90 üzerinde tutması ve bu yatırımların Esenyurt’a kazandırılmasını temenni ediyorum” dedi.

“Vatandaş ne istiyorsa biz onu yapıyoruz”

Yaklaşık 1 milyar bütçeye sahip bir ilçede yaşıyoruz diyen AK Parti Grup başkan vekili Mustafa Akboğa, “Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun sözünde olduğu gibi siz ne istiyorsanız yapacağım demişti. Ve şuana kadar vatandaşlarımız ne istediyse proje olarak onları yaptık ve devam ediyoruz. Yatırımla ilgili 480 milyon, bütçenin %9,5’nu da yedek ödenek olarak ayırdık. Esenyurtlu vatandaşlarımız ne istiyorlarsa yapmak ve mutlu etmek için çalışıyoruz. Bağımsızlık köyü projemizde iller bankası kredisi de onaylandı ve önümüzdeki günlerde de inşaatına başlanmış olacak. Depremle ilgili şuan en şanslı ilçedeyiz. Hem bulunduğumuz konum itibariyle hem de 2005-2008-2013 yıllarında yaptığımız çalışmalarda 50 yıl, 100 yıl ilerisini hesap ederek yaptık. Esenyurt ’un %75’ini kentsel dönüşümle, yerinde dönüşümle yeniledik” dedi.

“Esenyurt ‘un bütçesi 1 milyar beşyüzbin oldu”

Son olarak Esenyurt mali yılı bütçesini açıklayan Togay Çoban, “ 2018 mali yılı kararnamesi, Belediye’ye bağlı birimler için (Bir milyar beşyüzbin) 1000.500.000.00 TL olarak tanımlanmıştır” Öncelikle bütçemizin esenyurtumuza istanbulumuza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum esenyurt ilçemiz istanbul 39 ilçesinde son üç yılda diğer Hizmetlerde olduğu gibi bütçedede birinci sıradaki yerini korumaktadır.Doğru bütçe yapmak kolay birşey değil bütçeyi yaparken birsonraki yıl gelir gider durumunu göz önünde bulundurarak gerçekleşme oranınıda tutturmanız gerekiyor esenyurt ilçemizin bütçesenin yıl sonu gerçekleşme oranı yüzde 98.5 olurken diğer ilçelerde bu oran yüzde 80 leri dahi bulmuyor bizlerin bütçe konusundada ne kadar hassas ve dikkatli çalışarak hedeflediğimiz sonucu geldiğimizi göstermektedir bu bütçenin esenyurt halkına hayırlı hizmetlere dönüşmesini temenni ediyor başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Ardından bütçe komisyon raporu AK Parti Meclis üyesi olan Bütçe Komisyonu Başkanı Togay Çoban tarafından tek tek okunarak, oylamaya sunuldu.Okunan maddeler oy birliği ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rahatlığa bak! Güpegündüz hırsızlık kameradaÖnceki Haber

Rahatlığa bak! Güpegündüz hırsızlık kame...

CHP'de Şok İstifaSonraki Haber

CHP'de Şok İstifa

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!