esss

Gazeteci Muhlis Polat “Halkın temsilcisi olmak için varım”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteci Muhlis Polat “Halkın temsilcisi olmak için varım”
Başarılı bir gazeteci olmasının yanında toplumun canını yakan sosyal sorunlar karşısında tepkisini dile getirmekten kaçınmamış bir protest isimdir aynı zamanda.

İstanbul’un önde gelen gazetelerinde ödüllü haberlerin ismiydi Muhlis Polat. Nerede bir dram, nerede kahır yüklü bir sorun varsa Polat oradaydı. İnatçıydı. Takipçiydi ve sonuç alana kadar peşinden koşardı yaptığı haberlerinin.

Gazeteci olarak toplum genelini ilgilendiren büyük ve kronik sorunların üstesinden gelebilmenin mümkün olmadığını biliyordu Polat.

Oysa bu toplum hak etmiyordu yaşadıklarını. Özellikle de siyasilerin halka çektirdiği çilelere birilerinin ‘Dur’ demesi gerektiğine inanıyordu Gazeteci Muhlis.

Bunun da yegane yolunun siyasetten geçtiğini biliyordu. Tercihini halka yakın ve halkın olan bir siyasi partiden yana kullandı.

“Demokrasilerde halka inanmak halkın seçtiği bir birey olmak için varım” inanç ve sloganıyla çıktı yola.

Bugün meclis aday adaylığı için dosyasını CHP Avcılar İlçe Başkanlığı’na teslim ederken o kapıdan içeriye, çok büyük hedefleriyle girdiğini kendinden başkası bilmiyordu

Yokluğu da varlığı da biliyor Polat. Zenginin nasıl bir hayat yaşadığını olduğu kadar garibin gurebanın da özel hayatlarında neler yaşadığını herkesten iyi biliyor

Sürekli halkın içinde. O artık Avcılar’ın sevilen bir ağabeyi, inanılan bir dostu ve güvenilir bir kardeşi oldu ilçe için.

Yıllardır CHP için verdiği yoğun emeğin bilincinde ki Avcılar Halkı 2019 Yerel Seçimleri’nde Polat’ı yalnız bırakmayacak gibi görünüyor.

O artık ilçede yaşayan herkesin çok sevdiği, değer verdiği bir isim. Bir çoğunun yazamadıklarını yazan, bir çoğunun ‘çıkarlarım zedelenir’ diyerek üzerine gidemediği her olay Polat’ın kaleminde hayat buldu.

Ve bugün aday adaylığı ile ilgili açıklama yaparken "Neden Başkanlığa değil de Meclis üyeliğine adaysınız?” sorusuna şöyle cevap verdi Gazeteci Muhlis Polat;

Halkın temsilcisi olmak için seçilecek başkanla birlikte daha iyi hizmet etmek,yasadığımız kentte sahio çıkmak adına birlikte el ele gönül gönüle verip halkımızı temsil etmek için yola çıktık. Yaklaşık 20 yıldan beri Avcılarda ikamet ediyorum 10 yıldan beri CHP üyesiyim. Evli 3 çocuk babasıyım. Atatürk milliyetcisiyim. Mustafa Kemal Atatürk'ün Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi

Sözlerini şöyle sürdürdü sevilen gazeteci, “İşte bu iki eser ne pahasına olursa olsun halen daha CHP tarafından korunduğuna inandığım için Atatürk'ün bu eserlerinin yılmaz bekçisi olmak ve onları korumak adına mücadele etmeye ant içtik. Bu memleket bizim bu dava bizim.Davamız cumhuriyetir. Bu memleket sahipsiz değil. Bizim için CHP'li olmak yeterli.Partimizin temsilcisi olmak için temsil kabiliyeti olması liyakat sahibi olmak yeterlidir. Başkan olmak milletvekili olmak önemli değil.Cumhuriyetin temsilcisi olmak o değerlere sahip çıkmak önemlidir. CHP her bireyin bugün meclis üyesi yarın belediye başkanı yada milletvekili olmasi ülke yönetmesine hicbirsey mani değildir.”

“Biz merdivenleri basamak basamak çıkmak için yürüyoruz. Dün delege olduk bugün mecliste temsici Yarınlar da başkanlık yada milletvekilliği” diyen Polat, her görevi sırasıyla yapacak donanıma sahip olduklarını belirterek şöyle sürdürdü sözlerini, “Ülkemizde yaşanan dayatmacı korku dolu siyasi anlayışa karşı sen adım atmaz ben adım atmaz isem geleceğimiz karanlıktır. Bu yüzden siyasete girip halkçı bir yönetim anlayışı ile yürüyoruz. Hak Hukuk adalet için varız. Halkın ızdırabını bizim ızdırabımıź olacak.Halkimız bundan böyle bilecek ve diyecek ki herhangi bir yerde sokakta caddede köyde kentte bir CHP li varsa ben güvendeyim. İşte bu anlayış bizim için vaz geçilmezdir. Büyük İskender derki Devleti yönetmek için insanlara korku vermek gerek insanları aç bırakmak gerekir, yoksa devleti elinde tutamazsın diyor.İste bugün ülkemizde yaşanan bu dur. Biz korku imparatorluğuna dur diyeceğiz. Bunu seninle onla bunla güzel ülkemizin aydınlık yüzlü insanlarıyla birleşe birleşe yapacağız”

“Halkın temsilcisi olmak için, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için, Avcılar'da halkçı bir meclis üyesi olmak için, CHP Avcılar Belediye Meclis üyesi aday adaylığı için yola çıktım” diyen Polat, Belediye Meclis Üyesi aday adayı olmak için dosyasını Avcılar CHP İlçe Başkanı Duran Meşeci’ye teslim ederken de çok özel ifadeler kullandı

Polat şöyle dedi, “Demokrasilerde halka inanmak halkın seçtiği bir birey olmak için varım” diyen Polat; “Halkın temsilcisi olmak ancak ve ancak halkın kararı ile olmalı. İşte bu yüzden de ön seçim olmalı. Sizleri temsil edecek olan bizler ön seçimle gelmeliyiz. İrademize ipotek konulmamalı. Birilerin iki dudağı arasında aday olmak ne kadar etik taktirinize bırakıyorum” dedi.

“Ankara da dayısı olanlar, torpili olanlar değil, halkın temsil etme yeteneği olan liyakatlı insanlar halkın temsilcisi olmalı” ifadelerinde bulunan Polat, son olarak önseçimde iddialı olduğunun altını çizerek; “Madem halkın kendi kendini yönetmesine demokrasi diyoruz, işte o zaman inadına ön seçim diyoruz” diye konuştu

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İGD düzenlediği ‘Zirvedeki Gazeteciler' ödülleri sahiplerini buldu.Önceki Haber

İGD düzenlediği ‘Zirvedeki Gazeteciler'...

Başkan Turgay Özcan; Temel Karadeniz'e Yüklendi..Sonraki Haber

Başkan Turgay Özcan; Temel Karadeniz'e Y...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!