esss

Göl-fed Kadın Kolları Enver Avcı'yı Andı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göl-fed Kadın Kolları Enver Avcı'yı Andı
İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Kadın Kolları, Göle Derneğinin kurucu Başkanı Enver Avcı’yı anma programı düzenledi. Göle’deki eğitim durumun da masaya yatırıldığı program, İstanbul Ardahan Kültür Evi konferans salonunda gerçekleşti.

Enver Avcı’yı anma ve Göle’nin eğitim durumunun konu alındığı panele çok sayıda Göleli, Enver Avcı’nın yakınları, İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi, Çıldır Dernekler Fedrasyon Başkanı Kemal Şimşir, Posof Dernek Başkanı Mihrican Deniz, Hanak Derneği ve Göleli siyasiler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını ve sunuculuğunu Türkan Deli yaparken, modaratörlüğü ise Bengül Ateş tarafından üstlenildi. Panelin konuşmacıları ise; Göle Derneğinin eski Başkanı  Hanifi Öztürk, Eğitimci Tuncer Avcı, Eğitimci Ülkü Aras Karatay ve Şair Metin Kaya oldu.

“Gölelinin sorunlarına bir fotoğrafını  çekmek istedik”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kadın Kolları Başkanı Türkan Deli; “Amacımız Göle'nin değerlerini unutmamak ve  unutturmamak, Enver hocanın Göle’ye, Gölelilere çok katkı sunan  bir Göle sevdalısıydı.  Onu anmak, yâd etmek özellikle biz kadınların bir görevi olduğunu  düşündük ve böyle bir anma programı yaptık. Gelip katkı sunan hemşerilerime teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Göle’nin eğitim  durumunu,  Türkiye'nin  genel  tüm Politikalarını  ve İstanbul'daki  Gölelilerin sorunlarına bir fotoğraf  çekmek istediklerini ifade eden Türkan Deli, kadınları, federasyon etkinliklerine destek sunmaya davet etti.

 

İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Türkan Deli’nin açılış konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan İstanbul Göle Dernekler Federasyon Genel Başkanı Ertekin Baysan, katılım ve ilgiden dolayı hemşerilerine teşekkür etti. Baysan; “Kadın kollarının Göle ilçemizi bütün sorunlarına duyarlı olması Federasyonumuza ivme kazandırmıştır’’ ifadelerini kullandı.

“Emeklerini unutmadık unutmayacağız!”

Açılış konuşmasının ardından moderatörlüğünü Bengü Ateş’in yaptığı panel kısmına geçildi. Panelde Göle Derneği Kurucu Başkanı Enver Avcı’nın da mezun olduğu Cılavuz Köy Enstitüsünde yetişen eğitimcilerin gösterdikleri mücadele konuşuldu. Kapanış konuşmasını yapan Türkan Deli ve günün anlamını içeren konuşmasında, 'Bugünün anısına coğrafyamızın kanayan yarası olan Göle'deki eğitim ve öğretimin geçmişten günümüzde kadar fotoğrafını çekmek adına bir söyleşi ve forum tertip ettik. Biz Göle Dernekler Federasyonu Kadın Kolları olarak Kurucu Başkanımız Eğitimcimiz ve yol göstericimiz Enver Hoca'mız ve Cılavuz Köy Enstitüsü mezunlarının özellikle kız çocuklarının okutulması yönündeki çabalarını emeklerini unutmadık unutmayacağız. Tarih tanık olsun ki bizler gerek eğitimle alakalı çalışmalarda gerekse Göle'ye hizmet noktasında bu büyüklerimiz bize ışık tutmaya devam edecektir” dedi.

Nurhan İpek Özyurt

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'liler yemekte buluştuÖnceki Haber

CHP'liler yemekte buluştu

Esenyurt'un huzuru için toplandılarSonraki Haber

Esenyurt'un huzuru için toplandılar

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!