esss

Göle Dernek Başkanı Sarıtaç; 'Göle ormanları yok olma tehlikesinde'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göle Dernek Başkanı Sarıtaç; 'Göle ormanları yok olma tehlikesinde'
Ardahan’ın Göle ilçesinde yapılan ağaç katliamı Esenyurt’ta protesto edildi.

Cumhuriyet Meyda’nın da toplanan kalabalığa seslenen İstanbul Göle Derneği Başkanı Bülent Sarıtaç; “Göle ormanları, maalesef insanoğlunun bilinçsizliği ve daha fazla kazanma arzuları sebebiyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır” dedi.

İstanbul’da yaşayan Göleliler memleketlerinde yapılan ağaç katliamını Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri toplantı ile protesto etti. Gazeteci Mustafa Küpeli’nin Göle Ormanları hakkında bilgilendirmede bulunmasının ardından Dernek Başkanı Sarıtaç bir açıklamada bulundu. Sarıtaç; “Kuzeydoğu Anadolu’nun akciğerleri olan Göle Ormanları, maalesef insanoğlunun bilinçsizliği ve daha fazla kazanma arzuları sebebiyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır” dedi.

“Kirli ellerinizi ormanlarımızdan çekin!”

Sarıtaç açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi; “Göleliler olarak ormanlarımıza karşı işlenen suçlara kayıtsız kalamazdık. Bugün burada sesimizi çıkartacağız. Siz değerli basın mensuplarından ve doğaya saygısı, sevgisi olan her bireyden sesimize ses olmasını istiyoruz! Kainatın efendisinin ağzından; “Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyâmet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!” gibi kutsal bir görevle vazifelendirmişken; bu kıyımı yapanlara karşı elbette kayıtsız kalmayacağız! Göle ormanlarının karşı karşıya kaldığı bu tehlike, münferit kereste kaçakçılığı işi gibi gösterilerek küçümsenmektedir. Hâlbuki sistematik bir kıyım vardır. Gerek ekolojik bilinç eksikliği, gerek sevgisizlik, gerek ekonomik koşullar gibi yöre insanlarını da bu talana ortak eden sebepler varken; üstüne ormanları korumakla mükellef olan kamu görevlilerinin bilinçli göz yumma ve nemelazımcılığı yüzünden Göle’nin ekolojik yapısı tehdit altındadır. Ogm Erzurum gölge müdürlüğü basta olmak üzere bu suçta ihmali olan herkesi, Gölelilerin temsil hakkini kullanan Göle Derneği olarak uyarıyoruz. Kirli ellerinizi, baltalarınızı, testerelerinizi ormanlarımızdan çekin! Fatih Sultan Mehmet’in Ormandan bir dal kesenin başını keserim vecizesini vasiyet sayar; hepinizi hem toplum vicdanında hem de hukuk karşısında hapsetmenin mücadelesine girişmekten geri kalmayacağımızı bilmenizi isterim ! Göle; insanıyla, kültürüyle, doğasıyla, sosyolojisiyle, hukukuyla birbirinden ayrılamaz. Ekolojik yapının adını tasir! Ormanlara karşı işlenen suçlarının anayasamıza göre de affedilemeyeceğini hatırlatarak, ormanlarımıza yapılan saldırıları kınıyoruz ! Daha güzel bir dünya için Göle için Ormanına sahip çık’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Türküler Sivas şehitleri için söylendiÖnceki Haber

Esenyurt'ta Türküler Sivas şehitleri içi...

Esenyurtlu futbolcular bilgilendirildiSonraki Haber

Esenyurtlu futbolcular bilgilendirildi

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!