esss

Göle Dernekler Federasyonu Faaliyet Raporunu açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göle Dernekler Federasyonu Faaliyet Raporunu açıkladı
İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz hafta sonu basının karşısına geçti.

Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan, Federasyonun kuruluşuyla birlikte geçen 1,5 yıllık süreçte yaptıkları faaliyetleri ve çalışmaları basın mensuplarına aktardı.

Çözüm odaklı örgütlü çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Kahvaltılı gerçekleşen toplantıda basın mensuplarına bilgi veren İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan; ‘’İstanbul Göle Dernekler Federasyonu kuruluşunun ardından yaklaşık 1.5 yıl geçti. Bu zaman içerisinde Federasyonumuzun neler yaptığını, hangi faaliyetlerde bulunduğuyla alakalı sizlere bilgilendirerek önümüzdeki süreçte yapmayı planladığımız projelerimiz hakkında sizlere duyuru yapmak istiyoruz. Federasyonumuz Şubat 2016 tarihinde kuruluş müracaatı yapılmış olup 10.03.2016’da tescil edilmiştir. 18 kurucu üye ve sonradan 7 ilave olan 25 üye dernekle kurulan federasyonumuz 24.04.2016 tarihinde ilk genel kurulunu 518 delegasyonuyla Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde ilçe tarihimizin nitelikli katılımı ve heyecanı yüksek, örnek bir kongreyle örgütlü kent yaşamına damgasını vurmuştur. Yeni müracaat eden 10’a yakın derneği de bünyemize en kısa zamanda katmakla İstanbul’da güçlü yapı halinde çözüm odaklı örgütlü çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genel kurulda seçilen yönetim kurulu aynı hafta içinde 8 kişilik yürütme kurulu ve komisyonlarını oluşturdu” şeklinde konuştu.

“Yardımlaşalım, konuşalım, görüşelim”

Toplantıda söz alan İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Kaya ise: ‘’Federasyonumuz, bütün STÖ ve cemiyet ortamlarında sürekli çalışmalarına katılıp sağlayarak bölge insanlarımızla diyalogunu eksik etmemiştir (cenaze, düğün vb.). Türkiye Hazır Giyim ve Moda Federasyonu’nun düzenlediği TÜYAP fuarındaki 2. Uluslararası muhtevası olan genel etkinliğe kurum olarak katılmış, başında bulunan hemşerimiz başkan Sayın Hüseyin Öztürk’le başarılı yeni projelere yürüyeceğimizin inancını taşımaktayız. Rutin toplantılarımızın yanı sıra çeşitli STÖ ve seçilmiş, atanmış bütün kamu kurumları ve sektörleri nezaket ve tanıtım ziyaretleri yapma programlarımızın bir kısmını gerçekleştirdik. Üye derneklerimiz Geleneksel Kaz Geceleri düzenlediler. 2016-2017 döneminde eğitim ile ilgili olarak çok ciddi adım atmak üzere kamu üniversitelerinde 4 yıllık lisans eğitimi alan öğrencilerimize burs planlaması yapılmıştır. 117 öğrencimiz federasyon kendi imkânlarıyla (dernek aidat, yönetimi kurulu üye aidatlarıyla) ilk defa federasyonun bünyesinde süreklilik arz eden bir yapı oluşturulmuştur. İstenilen düzeyde olmasında başarılı bir sonuç alınmıştır. Doğduğumuz ilçe Göle Kültür ve Kaşar Festivaline federasyon olarak karayolu taşımacılığı ile onlarca otobüs, midibüs, özel araç ve toplu taşımacılık (kara-hava) olmak üzere binleri bulan bir insan kitlesini ilçemiz festivaline katmıştır. 2017-2018 için plan ve programlar oluşturuyoruz. Bu yaptıklarımız bizim için kâfi şeyler değil, hatta çok eksiğimiz olduğunu biliyoruz. Zaman zaman eleştiri aldığımızda “eleştiriler baş üstüne” dedik. Kendinizi aileden sayıyorsanız gelin bu eleştiri, önerilerinizi ve fikirlerinizi içimizde münazara edelim. Kendimize ait Esenyurt-Köyiçi mevkiinde federasyonumuzun çayını hep beraber yudumlarken; yardımlaşalım, konuşalım, görüşelim. Dostluğumuz tadını toplumumuza faydalı olacak projeler üreterek yürüyelim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KDV’ye 'düz oran' geliyor!Önceki Haber

KDV’ye 'düz oran' geliyor!

İş ilanı verdi tecevüz etti!Sonraki Haber

İş ilanı verdi tecevüz etti!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!