esss

Göz Altı Işık Dolgusu Yaptırmak İsteyenler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göz Altı Işık Dolgusu Yaptırmak İsteyenler
Teknolojinin yaşantımızın her alanına girmesi ve yaşlanma etkileri ya da yapısal olarak göz altında ciddi miktarda yorgun görüntüye neden olan göz altı morlukları ve gölgeler oluşmaktadır.

Göz altındaki yorgun görüntüyü ve çukurlaşmaya bağlı morluğu yok etmek için Hyaluronik asit ile doldurulma işlemine göz altı ışık dolgu uygulaması adı verilir. Uzman kişilerce kullanıldığı takdirde yan etkisi olmayan bir işlemdir. Uygun aralıklarla yapıldığı takdirde etki süresi 2 yıla kadar uzayabilir.

Morlukla birlikte alt göz kapağı çukur ise ışık az gelir, o çıkık kısıma yapılan dolgu ile çukur kısmın ışıkla temas etmesi sağlanır. Bu yüzden göz altı dolguya ışık dolgusu da denilebilmektedir.

Uygulama yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir. Anestezik bir krem yardımıyla yapılacak bölge önce uyuşturulur. Uygulamada her iki yanak üzerine kanül adı verilen enjektörle göz altındaki bölgeye dolgu uygulanır. Damarla karşılaşıldığında sivri uçlu enjeksiyondan farklı olarak damarda bir hasar ya da morarma meydana getirmezler. Dolgu sonrasında ödemin engellenmesi için buz uygulaması yapılması önerilir. Göz altı ışık dolgu uygulamasını yaptıran kişi ertesi gün sosyal ve iş hayatına geri dönebilmektedir.İlk gün hastanın banyo yapması ya da spor yapması önerilmez. Genellikle 3-4 gün içerisinde dolgu etkisini göstermeye başlar. İlk hafta sonrasında doktor kontrolü önerilir ek bir ihtiyaç varsa tekrar bir miktar daha uygulanabilir.

Göz altı ışık dolgusunun kalıcılığı uygulanan kişinin cinsiyeti, cildin rengi, cildin kalınlığına bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte ortalama süresi 8-12 ay arasında denilebilir. Tekrarlanma durumunda yapılan dolgu miktarı daha azalacaktır.

Göz altı ışık dolgusu yapılırken vücudun yapı taşlarından birisi olan Hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri bu uygulamada önerilir. Dolgu maddesinin içeriğindeki protein, vitamin, aminoasit ve antioksidanlar sayesinde göz altı morluklarında belirgin bir azalma sağlanmaktadır. Maliyeti ise dolgu miktarına ve doktorun uygulama ücretine göre değişkenlik göstermektedir.

Göz altı dolgularının kullanım şekillerinden birisi de göz yaşı oluğunun doldurulmasıdır. Bu dolgu ile amaç kişinin bakışları ve duruşuna canlılık getirmektir.

Göz altı ışık dolgusu yaptırmak isteyen hastanın uygulama için bu alanda uzman bir doktor seçmesi ve doktorun uygulamayı ne kadar sıklıkta yaptığı, uygulama için hangi dolgu maddesini kullandığı önemlidir. Hastanın alanında uzman doktora ulaşması anlamında yeniben.com hastaya rehberlik eder. Bulunduğu ildeki göz altı ışık dolgusu uygulayan doktorlara kolayca ulaşmasını sağlar. Doktorların profil sayfalarından, özgeçmişlerine iletişim bilgilerine, hastaların doktorlar hakkında yazdığı yorumlara erişebilmesine imkan tanır. Hatta varsa hasta deneyimlerini uygulama öncesinden okuyabilir ve ve onlara soru sorabilir. Ayrıca canlı destek uygulamasından yeniben.com ekibine ulaşabilir ve onlardan tedavi ve doktorlar hakkında hızlıca bilgi alabilir.  Hastalar böylece doktorlara en kısa yoldan güvenli bir şekilde ulaşabilir.

Uygulama sonrasında ise hasta doktor hakkında yorumlarını yazabilir ve deneyimini fotoğraflarla paylaşabilir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'taki Suriyeliler Mehteranla uğurlandıÖnceki Haber

Esenyurt'taki Suriyeliler Mehteranla uğu...

Gaspçı Sahte Polis yakalandıSonraki Haber

Gaspçı Sahte Polis yakalandı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!