esss

Hakan Ataklı’dan Esenyurt’a nefes aldıracak projeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakan Ataklı’dan Esenyurt’a nefes aldıracak projeler
CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Ataklı, Esenyurt için hazırladıkları “Altıok” projesini kamuoyuyla paylaştı.

Altı farklı projeyi bütünleştiren “Altıok” projesi ile ilçede önemli bir istihdam yaratılacağını belirten Ataklı, “Projelerimiz Esenyurt’a nefes aldıracak” dedi.

İşsizlik sorununun birçok problemi de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Ataklı, Tekstilkent, Sanayikent, Botanikkent, Mobilyakent, Meslek ve Sanat Edindirme Atölye ve Okulları ile Sanat Merkezi Kenti başlıklarını içeren projelerin yaklaşık 200 bin kişiye iş olanağı yaratacağını ve işsizlik sorununu ortadan kaldıracağını söyledi. İşte Ataklı’nın Altıok Projesi:

1-ALTIOK PROJESİ
Her biri 100 er dönüm arazi üzerine kurulacak olan projede;
1- TEKSTİLKENT (ÜRETİM VE SATIŞ MERKEZİ)
2- SANAYİKENT (ÜRETİM, YEDEK PARÇA, SATIŞ MERKEZİ)
3- BOTANİKKENT (ÜRETİM VE PAZARLAMA)
4- MOBİLYAKENT (ÜRETİM VE MAĞAZA)
5- MESLEK VE SANAT EDİNDİRME ATÖLYE VE OKULLARI
6- SANAT MERKEZİ KENTİ (OPERA, BALE, TİYATRO, SİNEMA VS.)

ALTIOK PROJESİ 200.000 YENİ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA KAPASİTELİ BİR PROJE OLMASI NEDENİYLE ESENYURT İLÇESİNDE OLDUĞU KADAR ÇEVRE İLÇELERDEKİ İŞSİZLİK PROBLEMLERİNE DE ÇÖZÜM TEŞKİL EDECEKTİR.

1- TEKSTİLKENT (ÜRETİM VE SATIŞ MERKEZİ):

İstanbul ve Türkiye genelindeki tüm tekstil firmalarını, mağazalarını bu kentte toplayacağız. Hem üretim hem de satış mağazalarıyla tahmini olarak 50.000 kişiye iş alanı yaratacak bir projeyi Esenyurt halkının hizmetine sunacağız. Tekstilkent belediye kontrolünde faaliyet gösterecektir. Bu projede tüm tekstil firmalarına ücretsiz yer temini sağlanacak, onlar sadece elektrik, su vs. kendilerine ait giderleri karşılayacaktır. Projede kar amacı değil istihdam amacı güdülmektedir.

2- SANAYİKENT (ÜRETİM, YEDEK PARÇA, SATIŞ MERKEZİ):

Sanayi alanında (mekanik, elektronik, sabit ve yürür aksamlı tüm makina, otomobil, otobüs, kamyon vs. tüm araç ve gereçlerin üretim temin ve dağıtımının yapılacağı dev bir alanda) en az 50.000 çalışanın istihdam edileceği dev bir proje ile sanayi turizminin Türkiye’deki başkenti yaratılacaktır. Belediye kontrolünde faaliyet gösterecek olan Sanayikent’te tüm sanayi firmalarına ücretsiz yer temini sağlanacak, onlar sadece elektrik, su vs. kendilerine ait giderleri karşılayacaktır. Projede kar amacı değil istihdam amacı güdülmektedir.

3- BOTANİKKENT (ÜRETİM VE PAZARLAMA):

Botanik bahçelerinin, çiçeklerle bezenmiş parklarının cennet rüyası su havuzlarının da yer alacağı proje hafta sonunda ailelerimizle ziyaret edeceğimiz nefes alınacak bir yaşam alanı olmakla birlikte, Esenyurt turizmine katkı sunacak eşsiz bir dünya harikası olacak. Aromatik ve doğal ürünlerin üretim satış ve pazarlamasının yapılacağı, aktarların ve ilaç firmalarının mesken tutacağı bu alan hem şifa dağıtan, hem de İstanbul’un gözdesi yeni Mısır çarşısının eşdeğeri ESENYURT ÇARŞISI geliyor bu projeyle. Esenyurt ve Esenyurt’lu bambaşka bir dünyaya yelken açacak; Hayata bakışımız, kalite, öncelik, yenilik ve mutluluk üzerine kurulacak bu projelerle. Botanikkent’te tüm botanik, aktar ve ilaç firmalarına ücretsiz yer temini sağlanacak, onlar sadece elektrik, su vs. kendilerine ait giderleri karşılayacaktır. Projede kar amacı değil istihdam amacı güdülmektedir. Tahmini istihdam kapasitesi 40.000 civarı olacaktır.

4- MOBİLYAKENT:

Mobilya alanında Tüm Türkiye ormanlarının nefes vereceği bu kent projesi İstanbul’un akacağı bir proje olarak günde tahmini 15.000 kişinin ziyaretini alacak; üretim, temin, satış, dağıtım tesis ve mağazalarıyla en az 40.000 Esenyurtlunun iş imkanı bulacağı bir proje olacaktır. Mobilyakent’te tüm mobilya firmalarına ücretsiz yer temini sağlanacak, onlar sadece elektrik, su vs. kendilerine ait giderleri karşılayacaktır. Projede kar amacı değil istihdam amacı güdülmektedir.

5- MESLEK VE SANAT EDİNDİRME ATÖLYE VE OKULLARI:

Artık İstanbul ve Esenyurt aldığı göç ile yorulmayacak bu proje ile. Çünkü bu proje işi olmayana iş, aşı olamayan aş, mesleği olmayana meslek edinme imkanı sunacaktır. Her mesleği, sanatı geliştirme, edindirme yolunda hocalarımızın, sanatçılarımızın eğitim ve öncülüğünde tüm gençlerimize, kadınlarımıza ve işsiz erkeklerimize her alanda eğitim ve iş alanı yaratılacak olup tahmini istihdam kapasitesi 20.000 civarı olacaktır. Bu kentte tüm okullara ve atölyelere ücretsiz yer temini sağlanacak, onlar sadece elektrik, su vs. kendilerine ait giderleri karşılayacaktır. Projede kar amacı değil istihdam amacı güdülmektedir.

6- SANAT MERKEZİ KENTİ (OPERA, BALE, TİYATRO, SİNEMA VS.):

Esenyurt’u kültür ve sanatla buluşturacak olan bu kentte sanatın her daldaki gizemli kokuları, doyurucu ve yaratıcı eserler ile Esenyurt halkının sanat alanında eğitim ve kişisel kültürel gelişimine katkı sunulacak, aynı zamanda iş imkanı sağlanacaktır. Bu proje ile ‘’ESENYURT BİR NUMARALI SANAT MERKEZİ’’ unvanını alacaktır. En az 30.000 çalışan kapasitesiyle Esenyurt’u ayağa kaldıracak bu proje ile Esenyurt gerçek bir sanat şehri olacaktır. Sanatkent’te tüm alanlar, yerler ve binalara ilişkin ücretsiz yer temini sağlanacak, onlar sadece elektrik, su vs. kendilerine ait giderleri karşılayacaktır. Projede kar amacı değil istihdam amacı güdülmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğretmene kızıp okulu bastılarÖnceki Haber

Öğretmene kızıp okulu bastılar

Demir, AK Parti'den Meclis üyesi adayı olduSonraki Haber

Demir, AK Parti'den Meclis üyesi adayı o...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!