esss

Kent Haber seçimin nabzını tutuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kent Haber seçimin nabzını tutuyor
Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala, Kent Haber ilçe ilçe seçimin nabzını tutuyor.

İlçe Başkanları, seçimlere ilişkin merak edilen sorulara yanıt veriyor. Bu hafta Ak Parti Esenyurt ve Beylikdüzü Ak Parti İlçe Başkanları ile yaptığımız seçimin nabzı bölümü gelecek hafta farklı parti ilçe başkanları ile devam edecek…

İlk haftanın konuklarından Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik, Ak Parti’nin Esenyurt’ta oy kaybettiği iddialarına ne yanıt verdi, Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık Beylikdüzü’nde son durum hakkında ne dedi? Yanıtları sizler için derledik…

 Çelik, 'En büyük anket sandıktır'

Esenyurt’ta yürüttüğünüz seçim çalışmaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Esenyurt’ta mevcut 43 mahallemizde kurduğumuz 46’şar Ak Nokta ve açtığımız seçim irtibat büroları ile çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Ramazan ayının bereketinden de faydalanarak sahura kadar çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Vekil adaylarımız da sahaya indiler. Her gün birkaç adayımız ile birlikte çalışma yürütüyoruz. Bizim Esenyurt olarak 3 vekil adayımız var. Onlara kendi profillerine uygun programlar uyguluyoruz. Vekillerimiz saat 11-12 gibi bizimle birlikte güne başlıyorlar. Her vekil adayımızla bir mahalleye gidip, orda esnaf ziyaretlerinden tutun da ev sohbetlerine kadar belirli bir programda çalışmalarımızı yürütüyoruz. İftar ve sahurumuzu birlikte yapıyor ve vekil adaylarımızı uğurluyoruz. Esenyurt’ta zaten çok aktif bir örgütümüz var. Biz seçim odaklı çalışan bir teşkilat değiliz. Seçimlerin yapılacağı haberini aldığımız andan itibaren organizasyon şemamıza göre yerlerimizi aldık ve görevlerimize başladık. Yeni bir başkan olmama rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür.

Ak Parti olarak hem ülke genelinde hem de Esenyurt’ta umduğunuzu bulacak mısınız?

Bu noktada hiçbir şüphemiz yok. Sayın Cumhurbaşkanımızı birinci turda seçeceğiz. Bütün planlarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Mecliste de çoğunluğu alacağımıza eminim. Çünkü sahadan edindiğimiz izlenim bu yönde. İnsanlardan aldığımız geri dönüşüm oldukça olumlu. Bu yüzden de bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.

Esenyurt ile ilgili yapılan anketlerde Ak Parti oylarının düşük çıktığı yönünde iddialar var. Siz ne söylersiniz?

Ben Esenyurt ile ilgili yapılmış bir anket görmedim. Benim için en büyük anket halktır. Mümkün olduğu kadar sahada olan bir ilçe başkanıyımdır. Sürekli ziyaretlerde bulunan bir ilçe başkanıyım. Benim gördüğüm Esenyurt’ta bir sürprizin olmayacağı yönünde.

Seçim çalışmalarının Ramazan ayına denk gelmesi sizleri zorluyor mu?

Aslında işimizi kolaylaştırdı. Ramazan ayının bereketinden yararlanıyoruz. Bu 30 günlük süre bize 60 günlük bir çalışma süresi verdi. İftara kadar olan süre ile iftardan sonra kalan süre içinde farklı çalışmalar yapabiliyoruz. İftar öncesi ev ve esnaf ziyaretleri oluyor. İftar ile birlikte iftar sofralarında vatandaşlarımızla oruçlarımızı açıyoruz. Ardından sahura kadar lokal ziyaretleri yapıyoruz. Ben kendim günde 5-6 farklı lokali ziyaret ediyorum. Gençlik kollarımız bu süre içinde çok başarılı sahur programlarına imza atıyor. İlk defa oy kullanacak kardeşlerimize yönelik sahur programları organize ediyoruz. Dediğim gibi Ramazan ayı bizim için daha bereketli oldu.

Yeni bir sisteme geçiş yapıyoruz. Siz bu sistemi yeteri kadar anlattığınızı düşünüyor musunuz?

Yeni sistem ile ilgili bu çalışmaları 16 Nisan referandumu zaten gerçekleştirmiştik. O dönemde zaten televizyonlarda bu konu üzerinde yeteri kadar tartışma yapıldı. Bizler sahaya inerek bu sistemi vatandaşlarımıza anlattık. 16 Nisan referandumundan sonra evet sonucu çıktıktan sonra baktığınız zaman sistem bir takım aksaklılara rağmen ufuak ufak başlamıştı. Hali ile bu aksaklıkların giderilmesi içinde yeni bir seçim ile bu sisteme geçilmesi gerekiyordu. Halkımızın açıkçası yeni sistem ile ilgili kafasında bir soru işareti yok. Sahadan ‘bu sistem nasıl olacak’ diye bir soru ile karşılaşmadık.

Esenyurt’ta hedeflediğiniz oy oranınız % kaç olur?

Yüzde kaç oy alacağımızı bilemem ama hedeflerimiz büyük. İstanbul İl Başkanımız il genelinde bizlere %61 oy hedefi koydu. Hali ile biz de bu hedefe ulaşmak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hedefin üzerine çıkarsak memnun oluruz. Şuan için 2 mahallemizde ev ziyaretlerimizi tamamladık. Esenyurt’ta 110 bin üyemiz var. Bu üyelerimizi de tek tek ziyaret ettik. Çok hızlı bir şekilde seçmen ziyaretlerimizi de bitireceğiz inşallah.

 Mustafa Necati Işık 'Beylikdüzü'nde hedefimiz %55 ve üstü'

 Ak Parti’nin Beylikdüzü’ndeki son durumu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Biz yönetim olarak yaklaşık 1 ay önce göreve geldik. Genel seçimler özelinde Ak Parti zaten her seçimde birinci parti olarak çıkmaktadır. Cumhur ittifakı ile de Cumhurbaşkanımızı  %50-60 arasında bir oy oranı ile Türkiye’nin ilk Başkanı seçeceğiz. Zaten göreve geldiğimiz günlerin hemen ardından Ramazan ayına girmiş olduk. Şuan iftar programlarımız devam ediyor. Yoğun bir şekilde iftar programlarına katılıyoruz. Her sokakta olduğumuz gibi ev ziyaretlerine de önem veriyoruz. Taziye, şehit ve gazi aileleri ile engelli ziyaretlerimize ayrı bir önem gösteriyoruz.  Beylikdüzü çok naif bir ilçemiz, öyle çok şikayeti olan insanların yaşadığı bir yer değil. Beylikdüzü halkının isteği onlara güler yüzlü olmamız. Halkın beklentisi bu yönde. Biz de elimizden geldiği kadar bu noktada samimi davranmaya çalışıyoruz. Kısa bir süre içinde Beylikdüzü’nde epey bir mesafe kat ettik. Asıl çalışmamız ise 24 Haziran’dan sonra başlayacak.

Yerelde iktidar değilsiniz ama genel seçimlerde birinci çıkıyorsunuz. Peki, siz bunu neye bağlıyorsunuz?

Ak Parti olarak önümüzdeki süreçte halkımıza dokunabilirsek ve iyi bir aday ile seçimlere gidebilirsek, biz yerelde de iktidarı alabiliriz. Çok zor değil sadece bu iyi faktörü iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

Kafanızda nasıl bir aday var?

Beylikdüzü’nde bizim en büyük eksikliğimiz vatandaşa yeteri kadar dokunamamışız. Bunun eksikliğini yaşıyoruz. Bu bizim birinci şartımız olacak. Bu yüzden İyi bir aday derken halkla iç içe olan birinin tercih edilmesi gerekir. İl ve Genel Merkez ile yapacağımız istişareler sonucu Beylikdüzü için en ideal adayı belirlemiş olacağız. Zaten göreceksiniz iyi bir aday ile Beylikdüzü’nde iktidarı almış olacağız. Beylikdüzü bildiğiniz gibi 4 yıldır CHP’nin elinde. Edindiğimiz izlenim belediyenin çalışma noktasında bazı ihmalleri olmuş. Yaşanan bazı sıkıntılar var. Beylikdüzü’nde var olan Ak Parti teveccühünü iyi bir adayla da pekiştirirsek, dediğim gibi iktidarı da almış oluruz zaten.

Seçim çalışmalarının Ramazan ayına denk gelmesi beraberinde zorlukları da getiriyor mu?

Elbette ister istemez oruçlu olmak insanlar üzerinde etkili oluyor. Çalışmalarımızın karşılığında aldığınız verim daha düşük oluyor. Ama Tempomuzdan ödün vermiyoruz. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. İnşallah bu çalışmaların Ramazan ayına denk gelmesi bizim de çalışmalarımızı bereketlendirir ve sadıktan güzel bir sonuçla çıkarız inşallah.

Ülke için çok önemli bir seçime gidiyoruz. Yeni bir sitem ile yönetileceğiz. Siz bu sistemi halka iyi bir şekilde anlatabildiniz mi?

Biz şuan sistem değişikliği ile ilgili bir şeyler anlatmıyoruz. Çünkü bunu referandum döneminde anlattık. Zaten bu süreçte öyle çokta kolay olmadı. Referandumda aldığımız oy oranı ile de bunu gördük. Ak Parti %51 evet oyu ile referandumu kabul ettirebildi. Oysa Ak Parti’nin oyu bundan daha fazla. Demek ki bunu tek tek anlatma noktasında pekte başarılı olmamışız. Aradan geçen bir yıllık süreçte içinde yeni sistem ile ilgili vatandaşlarımıza bilgi vermeye devam ettik. Vatandaşlarımızda bunları özümseyebilecekleri kadar aldılar zaten. Aslında yeni sistem uygulanmaya geçtiği zaman daha iyi anlaşılacak. Uygulamada daha somut örnekleri ile göreceğiz.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beklediğiniz oy oranı yüzde kaçtır?

İstanbul’da %60+1 diye bir hedef koyduk. Beylikdüzü’nde ise hedefimiz %50+1’dir. Çünkü Beylikdüzü’nde aldığımız oy oranı biraz bellidir. Bu hedefi %55’e kadar çıkarmaya çalışacağız. Bunun gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız.

Yapılan anket çalışmaları bu hedefinize ne kadar yakın?

Biliyorsunuz Parti olarak adaylarımızı geçtiğimiz hafta tanıttık. Aday listelerinin yansımaları önümüzdeki haftayı bulacaktır. Ama genel anlamda sahadan elde ettiğimiz intiba belirttiğimiz oy oranlarını yakalayacağımızı gösteriyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan'da Ramazan Tabyası turizme kazandırılacakÖnceki Haber

Ardahan'da Ramazan Tabyası turizme kazan...

Milyonlarca emekliye 3600 ek gösterge müjdesiSonraki Haber

Milyonlarca emekliye 3600 ek gösterge mü...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!