esss

Kızını döven artık dizini de dövecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızını döven artık dizini de dövecek
Diyarbakır’da anne A.D. 12 yaşındaki kızı N.D.’ye tokat attı. Küçük kız daha sonra karakola giderek annesinden şikayetçi oldu.

 Soruşturma sonucu A.D. hakkında ‘basit yaralama’ suçundan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ceza onanırsa A.D. çocukları üzerindeki velayet ve vesayet hakkını kaybedecek.

Diyarbakır’da anne A.D. (52) hakkında kızı N.D.’ye tokat attığı iddiasıyla ‘basit yaralama’ suçundan hapis istemiyle dava açıldı. Eğer ceza onanırsa anne A.D. çocukları üzerindeki velayet ve vesayet haklarından men edilecek. 18 Ağustos 2017’de kardeşler arasındaki tartışmaya müdahale eden anne A.D. 12 yaşındaki kızı N.D.’ye tokat attı. Bunun üzerine küçük kız polis merkezine giderek annesinden şikayetçi oldu. Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatılırken, hastaneye sevk edilen N.D. ‘basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde’ yaralandığına dair sağlık raporu aldı. 

Tamamlanan soruşturma kapsamında anne N.D. hakkında ‘altsoydan çocuğa karşı basit yaralama’ suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianemede, şüpheli annenin üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği fakat doktor raporu ile diğer deliller ışığında mağdurun samimi beyan verdiği ifade edildi. İddianamede ayrıca A.D.’nin ruh ve beden bakımından kendisini savunamayacak yaşta olan kızı N.D.’yi yaralayarak atılı suçu işlediği kaydedildi. Şüpheli anne hapis cezasına çarptırılması halinde çocukları üzerindeki velayet ve vesayet haklarında men edilecek, ayrıca sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, velayet hakkından, vesayet veya kayyumluğa ait bir hizmette bulunmaktan,vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmak gibi belli haklarını kullanmaktan yoksun bırakılacak. KARAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diriliş Ertuğrul dizisi nerede çekiliyor?Önceki Haber

Diriliş Ertuğrul dizisi nerede çekiliyor...

Başkan Alatepe’nin Manidar Açıklaması Tepkilere neden olduSonraki Haber

Başkan Alatepe’nin Manidar Açıklaması T...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!