esss

Maaşlarını alamayan Esenyurt Belediyesi işçileri iş bıraktı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maaşlarını alamayan Esenyurt Belediyesi işçileri iş bıraktı!
Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yol bakım ve onarım işinde çalışan taşeron işçileri, iki aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemine başladı.

Zor durumda olduklarını ifade eden işçilere CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen’de destek verdi.

Dün taşeron firma Özturt AŞ’nin Kıraç Atatürk Mahallesi’ndeki şantiyesinde toplanan işçileri ziyaret eden CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, işçilerle bir süre sohbet etti. Beraberindeki ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyesi Hüseyin Ergin ile işçilerin taleplerini dinleyen CHP İlçe Başkanı Gökmen, problemin çözümü için üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını söyledi. İşçilerin başlattığı iş bırakma eyleminin haklı bir eylem olduğuna vurgu yapan Gökmen, konuyu bir soru önergesiyle aynı gün gerçekleşecek olan Esenyurt Belediye Meclisi toplantısının gündemine taşıyacaklarını söyledi.

İŞÇİLERİN SORUNU AYNI GÜN MECLİSE TAŞINDI

İşçilerle yapılan görüşmenin ardından konu, aynı gerçekleşen Esenyurt Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı 1. Oturumu’na CHP Grubu tarafından bir soru önergesi ile meclis gündemine taşındı. Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin yanıtlaması isteğiyle verilen yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verildi: “Belediyenin yol ve asfalt işlerinde çalışan ve “Özyurt AŞ” üzerinden sigortalı olan işçilerin 2 aydır ücretlerini alamadıkları için greve başladıkları görülmektedir. Söz konusu işçilerin ücretlerini alamadıkları doğru mudur? Ücretlerin ödenmesi için bir takvim var mıdır? Bu işçiler, taşeron yasasından dolayı belediyeye müracaat ettiklerini ve henüz bir cevap alamadıklarını beyan etmişlerdir. Bu müracaatların durumu nedir ve müracaatları kabul edilecek midir? Özyurt AŞ, işçilere, “Belediyeden ödenek alamıyoruz, o yüzden size ödeme yapamıyoruz” diye cevap veriyor muş, bununla ilgili durum nedir?”

ALATEPE: TAŞERON FİRMANIN SORUNU

Bu önergeye Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’den yanıt geldi. Söz konusu işçilerin belediye bünyesinde değil taşeron firmanın bünyesinde çalıştığına dikkat çeken Alatepe, problemin taşeron firma ile işçiler arasında yaşandığını, belediye olarak bir sorumluluklarının olmadığını ifade etti.

Kaynak: CHP Esenyurt Basın Yayın

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzurum Konfederasyonu kurulduÖnceki Haber

Erzurum Konfederasyonu kuruldu

Esenyurt’ta Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği düzenlendiSonraki Haber

Esenyurt’ta Dünya Yürüyüş Günü Etkinliğ...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!