esss

Mühendis Başkan vatandaşları mağdur etmedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mühendis Başkan vatandaşları mağdur etmedi
Esenyurt Güzelyurt Mahallesi’nde yaşanan yol çökmesi ile alınan önlemler çerçevesinde boşaltılan binaların sakinleri bir tehlikenin olmadığının anlaşılması üzerine evlerine döndü.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde titizlikle bütün teknik incelemeleri yapan Esenyurt Belediyesi, oluşturduğu kriz masası ile 2 gün boyunca evlerine giremeyen vatandaşların konaklama, yiyecek gibi bütün ihtiyaçlarını karşılayarak rahat etmelerini sağladı.

Esenyurt’ta önceki gün yaşanan yol çökmesi ve güvenlik sebebiyle 40 binanın boşaltılması sonrası Esenyurt Belediyesi’nin tüm birimleri, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un başkanlığında teyakkuza geçti. Güzelyurt Mahallesi’nde geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde çatlaklar ve çökme nedeniyle Orhan Gazi Caddesi ve caddeye bağlanan yollar trafiğe kapatılmış, civardaki binalar da boşaltılmıştı. Çöken yolun yakınında yapılan bir inşaatın hafriyat çalışmaları da gözlem altına alınırken, olay sonrası Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt başkanlığında başta belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta olmak üzere tüm birimleri harekete geçerek gereken tedbirleri aldı. Esenyurt Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü  ekipleri ortaklaşa çalışmaları yürütürken, Şair Fevzi Kutlu Kalkancı Ortaokulu’nda kriz çözüm merkezi oluşturuldu. 2 gün içerisinde yapılan çalışmalarda binalarla ilgili statik analizler eksiksiz yapılırken hafriyat alanına da dolgu yapıldı.

Vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılandı

Güvenlik nedeniyle civarda tahliye edilen 40 binada yaşayan vatandaşların tüm ihtiyaçları Esenyurt Belediyesi tarafından eksiksiz karşılandı. Evleri boşaltılan vatandaşların bir kısmı yakınlarının yanına giderken, gidecek yeri olmayan 42 vatandaş otellere yerleştirildi. Kurulan mobil büfelerle de vatandaşların ve sahada çalışan teknik ekibin tüm yeme içme ihtiyaçları karşılandı. Bu arada civarda bulunan Nene Hatun Kültür Merkezi de vatandaşlara tahsis edilerek, mahalle sakinlerinin dinlenmesi sağlandı. Kültür Merkezi’nde vatandaşlar için sinema sunumu da gerçekleştirilerek hoş vakit geçirmeleri sağlandı.

Vatandaşlar evlerine döndü

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yaptığı son açıklamada binalarla ilgili statik analizlerin yapıldığını ve vatandaşların evlerine dönmelerinde herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Yoldaki çökmenin ardından teknik bir heyet oluşturulduğunu belirten Bozkurt, "Belediyemizin bütün birimleri buradaydı. Önce vatandaşlarımızın beslenme ve konaklaması için bir ekip kurduk ve onları naklettik. Ardından çalışma ekibimiz hasarları tespit için sahada çalıştı" dedi. Binaların içine ve dışına dört kere bakılarak statiğinde bir sorun olup olmadığının tespit edilmeye çalışıldığını belirten Başkan Bozkurt, "Binaların statiğinde deformasyon görmedik. Binaların zeminiyle ilgili de çalışmalar yapıldı. 2 binada ayrışma ve biraz deplasman var. Teknik uzmanların görüşü doğrultusunda bunun kabul edilebilir sınırlar içinde olduğuna karar verdik" diye konuştu.

Durum tespiti için dört kuyu açıldığını ve bölgede kayma olup olmadığının sürekli olarak analiz edileceğini vurgulayan Kemal Deniz Bozkurt, “Şu anda bir yer değiştirme olmadığı için, sokaklarda çatlaklar yürümediği için, evlerde oturulmasına karşı teknik ekibin bize verdiği bilgiye göre bir sorun gözükmüyor. Bu konuda kaymakamlığı bilgilendirdik. O da aynı görüşte. Vali yardımcımıza da bildirdik. Vatandaşların evlere geçmelerinde bir sakınca yok” dedi. Bozkurt, trafiğin ise kademeli olarak açılacağını söyledi.

Başkan Bozkurt’un açıklamasının ardından vatandaşlar zabıta eşliğinde evlerine girdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaşam Vadisi'nde Rengarenk Spor ŞenliğiÖnceki Haber

Yaşam Vadisi'nde Rengarenk Spor Şenliği

Avcılar'da çökme riski bulunan bina boşaltıldıSonraki Haber

Avcılar'da çökme riski bulunan bina boşa...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!