esss

Ritmik Cimnastikçiler büyüledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ritmik Cimnastikçiler büyüledi
Performans Ritmik Cimnastik Spor Kulübü (Performans RCSK) tarafından Bahçeşehir Spor Merkezi’nde düzenlenen 3. Geleneksel Ritmik Cimnastik Şöleni, sporseverleri bir araya getirdi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu ve İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen şölende; 16 profesyonel ritmik cimnastikçi, 70 sporcu gerek bireysel gerek grup serileriyle şölene renk kattı. 

Rana Tokmak, Türkiye’deydi!

Şölenin onur konuğu ise Alman Ritmik Cimnastik Milli Takım Kaptanı Rana Tokmak’tı. 9. kez gençlerde Almanya şampiyonu olan ve 2012'de büyüklerde Almanya 2.’liği bulunan Rana Tokmak, 2 yıldır Almanya Ritmik Cimnastik Milli Takımı’nın kaptanlığını yapıyor. Ayrıca 2016 Rio Olimpiyatları’nda da elemeleri birincilikle tamamlayan Tokmak, genç kızların spora ve sanata kazandırılmasında ailenin öneminin de kuşkusuz çok büyük olduğuna dikkat çekiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:  "Aile izin vermezse ya da yeterince desteklemezse bir çocuk olimpiyat düzeyine gelemez. Benim en büyük desteğim ailem. Onların fedakârlığı, sevgisi olmasaydı asla bu duruma gelemezdim." diyor.

Stres yönetimini ve tecrübelerini aktardı.

Aynı zamanda ritmik cimnastiğin çok emek isteyen bir branş olduğunun altını çizen Tokmak, “Her yarışmadan sonra, daha önümde uzun bir yol olduğunun farkına varır ve daha çok çalışmam gerektiğini düşünürdüm.” diyerek minik sporculara, heyecanlarını ve çalışma isteklerini kaybetmemeleri gerektiğini hatırlattı.  Haftanın 6 günü, 3 saat antrenman yapan Performans RCSK’nın profesyonel sporcularıyla bir hafta sonu geçiren Tokmak; geleceğin ritmik cimnastikçilerine disiplinli çalışmanın faydalarını, yarışma hazırlıklarında stres yönetimini ve tecrübelerini aktardı.

Kaya; "Türkiye Şampiyonası’nda derece elde etmek istiyoruz"

Bölgemizin yakından tanıdığı ve uzun süredir Esenyurt Kent Konseyi’nde genel sekreterlik görevini icra eden Performans RCSK Başkanı Mehmet Kaya, “Kulübümüz, Türkiye Cimnastik Federasyonu müsabakalarına 4 kategoride 16 sporcu ile katılım sağlayarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 2016 sezonunda 2.Lig’de yarışan sporcularımız, olağanüstü performans sergileyerek 1.Lig’e çıkmayı başarmışlardır. Hedefimiz 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle, bireysel ve grup serisinde toplam 35 sporcu ile müsabakalara katılarak, Türkiye Şampiyonası’nda derece elde etmektir.” dedi. Şölen, sporculara ve antrenörlere takdim edilen madalya ve plaket töreni ile son buldu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Morkoçlar STK’larla buluştuÖnceki Haber

Morkoçlar STK’larla buluştu

Songül Üsteğmen anlatılmaz, yaşanırSonraki Haber

Songül Üsteğmen anlatılmaz, yaşanır

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!