esss

Sana hasret, sana vurgun gönlümüz...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sana hasret, sana vurgun gönlümüz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında tüm yurtta gerçekleşen törenlerle anıldı.

Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Anıtkabir doldu taştı

Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e yüz binlerce yurttaş yurdun dört bir yanında akın etti. Resmi törenlerin ardından vatandaşlara açılan Anıtkabir'in önünde uzun kuyruklar oluştu.

İstanbul'da da hayat durdu

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla Taksim Meydanı'nda adeta hayat durdu. Törene katılanlarla birlikte çevrede toplanan kalabalık saygı duruşunda bulundu. Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki anma töreni, sırasıyla İstanbul Valiliği, Birinci Ordu Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Barosu, siyasi parti il başkanlıkları, sivil toplum kuruluşları ve gazi derneklerinin çelenklerinin sunumuyla başladı. Atatürk Havalimanında da vatandaşlar ve çalışanları terminalde toplanarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu öncesinde havalimanında İngilizce ve Türkçe anonslar yapıldı.

Avcılar'da binlerce kişi insan zinciri oluşturdu

Avcılar'da binlerce kişinin katılımı ile insan zinciri oluşturuldu. Hükümet Konağı önündeki resmi törenin dışında Avcılar Kent Konseyi'nin çağrısı üzerine trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nin başındaki Atatürk Anıtı'nın önünden itibaren toplanan binlerce kişi yan yana dizilerek Avcılar Belediyesi Havuz Meydanı önündeki platforma kadar insan zinciri oluşturdu.

Başkan Cem Kara “Çizdiğin yoldan asla ayrılmayacağız”

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişinin 79. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle rahmet, şükran ve özlemle anıldı. Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda Saat 09.05’te Ata’mızın manevi huzurunda sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşımızın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesi ile başladı. Resmi tören çelenk koyma merasimi ardından sona erdi.

Esenyurt Ata'sını andı

Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 79’ncu yıl dönümünde Esenyurt ’ta düzenlenen etkinlikler ile anıldı. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk bırakma töreni ile başlayan anma programı Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde etkinlik programı devam etti.

Büyükçekmece’de hayat durdu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yılı münasebetiyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Algün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Adem Meral, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve okulların katılımıyla gerçekleşen törende Atatürk anıtına çelenk takdimin ardından 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören son buldu.

Atatürk ve şehitler için Beylikdüzü’nde mevlit okutuldu

Ata’sını her geçen yıl daha çok özleyen ve O’nu daha iyi tanıyacağına söz veren nesillerin yetiştiği Beylikdüzü, ölümünün 79. Yıldönümü’nde Ata’sını minnetle ve özlemle andı. Atatürk’ün ruhu için her yıl Mevlit okutulmasını gelenek haline getiren Beylikdüzü Belediyesi, bu senede Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Mevlit okuttu, Cuma namazı sonrası ise lokma dağıtıldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çıldır Derneği’nden gazetemize ziyaretÖnceki Haber

Çıldır Derneği’nden gazetemize ziyaret

Futbolda devrim gibi değişiklikSonraki Haber

Futbolda devrim gibi değişiklik

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!