esss

Siyasi Partilere Esenyurtlu Tokat'lılardan Tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siyasi Partilere Esenyurtlu Tokat'lılardan Tepki
Esenyurt Tokat Dernekleri Federasyonu 17 dernek başkanıyla bir araya gelerek 2018 yılı çalışmaları değerlendirirken 2019 yılı planlama toplantısında da önemli açıklamada bulundular.

Esenyurt Tokat Dernekleri Federasyonu Başkanı, İşadamı Başkan Salih Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada kesin ve kararlı ifadelere yer verdi. Bu güne kadar temsil konusunda yeterli değeri görmediklerini vurgulayan Yılmaz şöyle konuştu.

“Tokatlı’ların Esenyurt sınırları içerisinde İstanbul doğumlu hemşerilerimiz hariç 62.000 nüfusu, 40.200 seçmeni var. Esenyurt’ta demografik yapıda üçüncü sırada bulunmaktayız. Tokatlıların siyasi temsildeki adaletsizlik ve siyasi idare tarafından dikkate alınmaması hemşerilerimizin en büyük şikâyeti ve kanayan yarası haline gelmiştir.

Tokatlı’lar tarih boyu her zaman devletinin ve milletinin arkasında sımsıkı ve dik bir duruş sergilemiştir. Hainlerle beraber ismi anılmamış ve anılmayacaktır. Fakat bu duruşumuz günümüz siyasi anlayışı içinde TOKATLI’ların çantada keklik olarak algılanmasına sebep olmaktadır. 600.000 Tokatlı’nın yaşadığı İstanbul’da yerel yönetim listelerinde Tokatlı bir ismin olmaması bu tezimizin en büyük kanıtı ve ispatı olarak görülmektedir.

Esenyurt İlçemizde 62.000 nüfusumuzun yaşadığı bilinmesine rağmen, 6-7 bin nüfusa sahip illere Kültür Evleri belediye tarafından yapılmış, ancak 62.000 nüfuslu Tokatlı’nın kültür evinin olmaması galiba bizim ayıbımız diye düşünüyorum. Çünkü Tokatlı bu güne kadar pazarlık konusu yapmamıştır. Çünkü Tokatlı önce ben değil, önce devlet, önce millet demiştir. Bu konuyu böyle değerlendiren Belediye başkanlarımız da Tokatlı’ları hep çantada keklik görmüş ve ona göre hareket etmiştir.

Şu husus iyi anlaşılmalıdır. Türkiye’de sadece Tokat’ta Alevi ve Sünni vatandaşlarımız yaşamamaktadır. Tokatlı üzerinde bu algı oluşturularak kafalarında Tokatlı’ları ikiye ayırır düşüncesi hasıl olmaktadır. Unutmayın kıymetli başkanlarım Tokatlı birdir, birliktedir. Koyun da değildir. Hatırlatmak isterim, Alevi olup sağ partilere oy veren Tokat’lı olduğu gibi, Sünni olup sol partiye de oy veren Tokatlı ve Tokatlı’lar vardır. Biz yıllarca bu demografik yapı içinde siyasi görüşünden dolayı birbirini yargılamadan birlik ve beraberlik içinde yaşadık. Dünde birdik, yarında bir olacağız, dünde birlikteydik, yarında birlikte olacağız.

Yine bir yerel seçim süreci içerisine girmiş bulunmaktayız. Siyasi iradeler Tokatlı’ların saf ve masum kandırılabilir kitle olmadığını, sessizliklerinin önce devlet, önce millet düsturundan olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.

Sayın Yılmaz konuşmasının son bölümünde, Tokatlı’lar hiçbir zaman devletinin ve milletinin menfaatine olan kitleden ayrılmayacaktır. Lakin bu durumun tersine kullanılması ve Tokatlı’lara enayi gözüyle bakılması Tokatlı hemşerilerimizi derin üzüntüye boğmaktadır. Yeni dönemde de bu şekilde yaklaşılmaması ve hemşerilerimize de iadeyi itibar verilmesi ortak temenni ve talebimizdir.

Bu vesileyle Esenyurt’ta ki tüm hemşerilerimiz başta olmak üzere, bütün ülkemizin yeni yılını kutluyor sağlıklı, huzurlu, savaşsız ve kardeşlik içinde yeni bir yıl temenni ediyoruz. dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta kartpostallık manzaralarÖnceki Haber

Esenyurt’ta kartpostallık manzaralar

Ev Değil Çöp Tenekesi!Sonraki Haber

Ev Değil Çöp Tenekesi!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!