esss

Sultaniye Mahalle Muhtar adayı Aysel Culukoğlu Seçim Ofisi Açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Sultaniye Mahalle Muhtar adayı Aysel Culukoğlu, Sultaniye Mahallesi 328 sokak Kızılay Hastanesi Arkasında seçim ofisinin kurdelesini keserek dualar eşliğinde açtı.

Açılışa Balıkyolu Mahalle Muhtarı Metin Yılmaz, Yenikent Mahalle Muhtar adayı, Ömer Albayrak, Sultaniye Mahalle sakinleri ve birçok vatandaş katıldı.

Aysel Culukoğlu,  31 Mart 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Sultaniye Mahalle Muhtarlığına aday olduğunu açıkladı.

Kadının var olduğu yerde başarı olur

Kadınların ev ve iş yaşamındaki başarısını yerel yönetimlerde de bir anne titizliği ve şefkati ile başaracağıma inancıyla mahalle sakinlerinin desteklerini beklediğini vurgulayan Aysel Culukoğlu, kadınların toplumsal sorumluluğunun gereği olarak muhtarlığa aday olduğunu kazanacağına inandığını söyledi.

Öncelikle ailemin ve ardından yakın çevresi ile kadınların onay ve desteğiyle Sultaniye Mahallesinden aday olmaya karar verdiğini, kadının toplumdaki yeri ve önemiyle yaşamın her alanında başarılı olduğunu, kadınların toplumsal sorumluluğunun her geçen gün arttığını vurgulayan Culukoğlu, "Kadının var olduğu yerde başarı ve toplumsal paylaşma yaşam düzeyimize de yansır. Mahallemizin muhtar adayı olarak azaları belirleyerek ekip anlayışı içerisinde seçim çalışmalarına başladık. Kalıplaşmış zihniyeti yıkmak için, bayanlarında siyasette kendini göstermek ve Pazarlardaki kadınların önünü açmak ve ilçemiz kadınları temsilen Sultaniye Mahallesi muhtar adayı oldum. Tüm mahalle sakinlerinin desteğini bekliyorum. Bu anlamda mahallemdeki diğer muhtar adayı olacak rakiplerime de başarılar diliyorum" dedi.

Sorunun adresi değil, çözümün adresi olmaya çalışacağım

Sultaniye Mahallesi muhtar adayı Aysel Culukoğlu,  Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü okumakta olup ve iki çocuk annesidir.

Mahalle sakinlerine hizmet etmek için aday olduğunu açıklayan Culukoğlu, mahalle sakinlerini ve özellikle de mahalleli kadınları ziyaret ederek seçim çalışmalarına başladığı belirterek, "Mahallemdeki bayanların sesi olmak istiyorum. Seçildiğim takdirde; işlerini yürütmekte karşılaştıkları sosyal çekinceleri aşamayan kadınlarımıza çok büyük bir kolaylaştırıcı unsur olacağıma inanıyorum. Kadın ve erkeğin yönetim tarzı arasındaki farkındalığı ortaya koyacağıma inanıyorum. Evimin temizliğine, düzenine gösterdiğim özeni bütün mahalleme yansıtmak istiyorum. Kadın hamaratlığını mahallenin her köşesine yansıtmak, ilçemizdeki ilgili kamu-kurum ve kuruluşlarımızla görüşerek sorunun adresi değil, çözümün adresi olmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

Aysel Culukoğlu Kimdir?

 1959 Yılında Çorum’da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra Akşam Kız sanat Okulunda Biçdikişlik öğrenimi gördü. 1975 Yılında evlenerek 1 kız 1 erkek çocuğu annesi oldu. 1987 ve 2000 yılları arasında kendi terzi dükkanımda terzilik yaparak geçimimi sağladım.  2000 yılında iş yerimi kapatarak yarım kalan öğrenimimi tamamlamak istedim. Ortaokul ve Lise’yi açık öğretim okuyarak bitirdim. Ve Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi Kamu Yönetim bölümünü kazanıp halen öğrenimime devam etmektedir. 2004 Yerel seçimlerinde 1. Azalık görevi yaptı. 2006 yılında yapılan kadın çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışmasında Çorum birinciliği elde ederek Çorum’u Tokat’ta düzenlenen bölgeler arası yarışmada temsil etti. 2007 Ziraat Odası’nın A.B Projesinde seminerlere katılıp başarılı olarak Kiraz ve Meyvecilik sertifikası aldı.  Yine 2007 yılında Çorumda bir sürücü kursunda (E) sınıfı sürücü belgesi başarılı bir eğitim sonunda aldı. 2008 Ekim ayında Kızılcahamam Asya Termal Otel’de düzenlenen Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının ilk kez hayata geçirdiği Kırsal alanda Kadın Projesi çalıştayında Çorum il sorumlusu olarak görev aldı. 2009 Yılında Yerel seçimlerde Mahalle Muhtar adayı oldu. 2010 Yılında Çıraklık eğitimde usta öğrencilik belgesi aldı. Halk Eğitim Merkezinde Bilgisayar sertifikası, İngilizce Sertifikası ve Emlakcılık Sertifikası aldı. En son 2015 Yerel seçimlerinde yine Sultaniye Mahallesi Muhtar adayı olarak girdiği seçimlerde az bir farkla seçimi kaybetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmamoğlu'dan Erdoğan'a 'çöp' yanıtı: Arayın bana sorunÖnceki Haber

İmamoğlu'dan Erdoğan'a 'çöp' yanıtı: Ara...

Vatandaş Anlattı, Alatepe DinlediSonraki Haber

Vatandaş Anlattı, Alatepe Dinledi

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!