esss

TEOG nakil sonuçları tıkla öğren!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEOG nakil sonuçları tıkla öğren!
Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği TEOG nakil başvuru sonuçları hakkında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Öğrenciler sonuçları meb.gov.tr adresinden ve E-Okul öğrenci girişi yaparak öğrenebilecekler. Peki TEOG nakil yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak? Siz de E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine haberimizden ulaşabilir sonuçları anında öğrenebilirsiniz. 14-18 Ağustos tarihleri arasında alınan TEOG 1. nakil tercih sonuçları için artık sona gelindi.

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2017 TEOG nakil sonuçlarını haberimizden takip edebilir ayrıntıları bulabilirsiniz. meb.gov. tr adresinden açıklanacak olan TEOG 1. nakil başvuruları geçtiğimiz günlerde sona erdi. Okulların boş kontenjanlarına göre yerleşim yapan adaylar şimdi TEOG nakil sonuçlarını E-okul Veli Bilgilendirme ve öreğnci giriş sayfası üzerinden sorgulamaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden ve E-okul üzerinden öğrenilecek olan sonuçlara öğrenciler okul kayıtlarını yapacaklar. 14 Ağustos'ta başlayan ilk nakil başvuruları ve sonuçları hakkında ayrıntılar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) kapsamında öğrencilerin liselere yerleşebilmesi için alınan TEOG nakil tercihleri bugün açıklanacak. İstediği liseye gidebilmek için tercih yapan öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanacağı saati merak ediyor. Sonuçlar meb.gov.tr ve E-okul'dan açıklanacak.

TEOG NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

TEOG Yerleştirme Sonuçları 18 Ağustos'tan sonra açıklanacak. TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları meb.gov.tr/ oges.meb.gov.tr/ ve e-okul.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN... 

Yukarda yer alan linkten MEB E-okul sayfasına ulaşabilir sonuçlar açıklandığı andan itibaren şifrenizi girerek öğrenebilirsiniz.

MEB TEOG AÇIKLAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten MEB sayfasına ulaşabilir sonuçlar açıklandığı andan itibaren şifrenizi girerek öğrenebilirsiniz.

17-08/21/screenshot_1-1503057035.jpg

MEB NAKİL SONUÇLARI İÇİN SAAT VERDİ

Öğrencilerin merakla ve heyecanla beklediği nakil sonuçlarında artık son gün. TEOG 1. nakil tercih sonuçları bugün içerisinde açıklanacak. Öğrenciler sonuçların saat kaçta açıklanacağını araştırırken, MEB sonuçların açıklanacağı saat ile ilgili bir bilgi paylaşımında bulundu. Buna göre sonuçlar 10.45'te açıklanacak. Ortaöğretime geçebilmek için bekleyen öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına MEB'in e-okul.meb.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Sonuç bilgilerinde, öğrencinin kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak.

E-OKUL ÖĞRENCİ VE VBS GİRİŞ

e-Okul giriş sayfasının görüntüsü değişmiş olduğundan yeni sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Eski şifre ve kullanıcı adınızla e-Okul yönetime, TC kimlik no ve okul no ile e-Okul Veli sistemlerine giriş yapabilirsiniz! E-Okul sisteminin amacı, velilerin çocuklarının bilgilerini bilmeleri ve öğrenmelerini sağlamaktır. E-Okul sisteminde öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Veliler bu sayede öğrencilerinin okula gidip gitmediğini, hangi günler gitmediğini, ne kadar devamsızlığı olduğunu, sınavlarından aldığı notları, notları ile ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bakanlık, nakil işlemlerimde mezun olan 8’inci sınıf öğrencileri için hazırladığı prosedür şu şekilde gerçekleşecek: Öğrencinin YEP puan üstünlüğü baz alınacak ve okul kontenjanların durumuna göre nakil işlemleri yapılacak. Bir öğrenci hiçbir okula yerleşemezse veya da tercih ettiği okullara giremezse ne olacak? Bakanlık, sistemde yer alan bu öğrenci için “açık öğretim lise”ye yerleştirme kararı alacak. Tüm adaylar, TEOG tercih sonuçlarına E-Okul üzerinden erişebilecekler.

2017 TEOG NAKİL TAKVİMİ

TEOG sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerin en çok aradığı konu TEOG yerleştirme takvimi oldu. Buna göre adaylar yerleştirme yani ikinci ve üçünü tercihlerin ne zaman yapılacağını merak ederken takvimde netleşti.

11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması. 14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması. 21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması. 21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması. 28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması. 28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması. 8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

17-08/21/1605210_940x531.jpg

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK

Uzun bir süredir merak edilen okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabı bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; okullar bu sene 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak. İlk dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona ererken, ikinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erecek.

TEOG ÖZEL OKUL KAYITLARI NASIL OLACAK?

Özel okullar, TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlardaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecek. 2017-2018 öğretim yılı için özel okul kayıtları, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, Haziran - Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecekler. Ayrıca bu öğrenciler, okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyan öğrenciler için mümkün olabilecek.

17-08/21/27kr03teog.jpg

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği TEOG nakil başvuru sonuçları hakkında soon dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Öğrenciler sonuçları meb.gov.tr adresinden ve E-Okul öğrenc girişi yaparak öğrenebilecekler. Peki TEOG nakil yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak? Siz de E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine haberimizden ulaşabilir sonuçları anında öğrenebilirsiniz. 14-18 Ağustos tarihleri arasında alınan TEOG 1. nakil tercih sonuçları için artık sona gelindi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sigara yasağı genişliyor: Özel araçlarda da içilemeyecekÖnceki Haber

Sigara yasağı genişliyor: Özel araçlarda...

Bakan Arslan MüjdeSonraki Haber

Bakan Arslan Müjde

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!