esss

Tekin; “Vurgunu imar çetesi vurdu Külfeti Esenyurtluya kaldı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekin; “Vurgunu imar çetesi vurdu Külfeti Esenyurtluya kaldı”
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve CHP Esenyurt İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Gökmen, imar mağdurlarıyla bir araya gelerek dertlerini dinledi.

Ev hayali kurarken dolandırıcıların ağına düşen vatandaşlara seslenen Gürsel Tekin: ‘’Burada bir grup zümre olan beton lobisi, imar çetesi vurgunu vurdu. Külfetin tamamı 1 milyon Esenyurtluya kaldı’’ şeklinde konuştu.

Toplantının açılış konuşmasını üstlenen CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen: ‘’Değerli basın mensupları, değerli partililerimiz,Esenyurt’ta Türkiye’nin en çok mağduriyetinin yaratıldığı konut mağduriyetiyle ilgili bugün milletvekilimiz Sayın Gürsel Tekin ile birlikte sizlerle bir araya geldik’’ dedi.

Gökmen: ‘’Amacımız halkımızın mağduriyetinin giderilmesidir’’

Konuşmasına devam eden Gökmen: ‘’Dişinden tırnağından arttırarak yapmış oldukları yatırımların haklarını alamayan konut mağdurları vatandaşlarımız inşallah en kısa zamanda haklarını alırlar. Biz de CHP Esenyurt olarak dönem dönem hem belediye binası önünde hem sosyal medya platformlarında yapmış oldukları etkinlik ve eylemlerde tam destek verdik. Önümüzdeki süreçlerde de destek vermeye devam edeceğiz. Amacımız halkımızın mağduriyetinin giderilmesidir’’ şeklinde konuştu.

“Çok ciddi mağduriyeti ortaya çıktı”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise: ‘’İnsanlarımız, yaşamlarında bütün imkânlarını seferber ederek başını sokabileceği bir yuvaya sahip olabilmek için ev sahibi olma uğraşı içinde olurken maalesef ortalama İstanbul’da yüz bine yakın vatandaşımızın çok ciddi mağduriyeti ortaya çıktı. Bunun en büyük örneği Esenyurt’tur ne yazık ki. En çok konut mağduriyetinin yaşandığı yerler Esenyurt, Fikirtepe Mah. Gaziosmanpaşa. Takdir edersiniz ki anayasamız açık ve net. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin teminatıdır. Burada devletin kurumlarının kayıtsız kalma şansı yoktur. Siz ve sizin gibi mağduriyet yaşamış arkadaşlarımızın taleplerini toplayıp yönetenlere parlementoya taşıyacağız. Bu organize bir iştir. Bu organize işleri hep beraber kamuoyuna taşıyalım.’’ açıklamasında bulundu.

Tekin: ‘’Herkesi din imanla kandırdılar’’

Konuşmasına devam eden Tekin: ‘’İstanbul vurgun şehri olmuş. Burada hukuk da işlememiş. Bu dönem imar uygulamalarında yoğunluk almanın tek yolu mutlaka iktidara yakın olacaksın. Buranın adı Esenyurt’tu şimdi Esmeyenyurt oldu.  Esmeyenyurt olmasının temel sebebi, bakanlıklarda, büyükşehirde yüksek oranda imar uygulamaları alıyorsunuz. Başkalarının böyle şansı olmayacağını biliyorsunuz. Biz bunları biliyorduk ancak halkımızı inandıramıyorduk. Sultanbeyli’den,Gaziosmanpaşa’dan, Fatih’ten, Fikirtepe’den 13 bin vatandaşımızın iyi kötü başını soktuğu evleri vardı şimdi hiçbiri yok. Sizlerle birlikte kamuoyunda yankı yaratmamız lazım ama ne yazık ki yargının eli kolu bağlanmış. Bu durumlara biz çözüm olacağız. Burada toplanma sebebimiz bu. İlçe başkanımız son 4 yıldır bu sorunlarla uğraşıyor. Ankara’ya kadar geldi. Sayın genel başkanımız bunu dile getirdi. Sadece bir ilçede 30 bin yurttaşımızın mağduriyeti var. Allah ıslah etsin. Herkesi din imanla kandırdılar.‘’Esenyurt şimdi Esmeyen yurt haline döndü’’

İstanbul’da çeşitli semtlerin isimleri vardır. İstanbul aynı zamanda yedi tepeli bir şehirdir. Bu yedi tepeler şarkılara konu olmuştur. Yedi tepenin özelliği İstanbul’un hava koridorlarını çalıştırması. Şimdi niye Esenyurt? Daha yüksek olduğun için Esenyurt. Şimdi esmeyen yurt haline döndü. Burada bir grup zümre beton lobisi, imar çetesi vurgunu vurdu. Külfetin tamamı 1 milyon Esenyurtluya kaldı. 30 bin kişi şimdi hakkını arıyor ve daha hakkını aramayan, tereddütte kalan, yargıya gidemeyen vatandaşlarımız var. İşsizliğin en çok olduğu bir ilçe… Yoksulluğun en çok olduğu bir ilçe... Bütün bu tehlikeleri hep beraber bertaraf etmek zorundayız. Akşam televizyonlarınızı açtığınızda haberlerde bu sorunlar hiç konuşulmuyor. Eyvallah sabahtan akşama kadar papaz papaz da biz de papaz olmuşuz 30 bin insanla burada. Her şeye rağmen bu ülkede, Esenyurt’ta yargı kıskaç altında kalmış olsa da ben her şey rağmen yargıya güveniyorum.

“Profesyonel dolandırıcılara firmalar kuruldu”

Osmanlı İnşaat, Bulut İnşaat, Innovia 4, Yeşil İnşaat mağdurları: ‘’İşi dolandırılıcılık olan insanlara firmalar kuruldu. Yeni firmalar sanki çok eski firmalarmış gibi bu şekilde tanıdık simalar tarafından açılışları yapıldı. Şimdi Esenyurt’ta elimizdeki verilere göre hak sahibi mağdurlar çok. Esenyurt’ta 27 binin üstünde hak sahibi mağdurları var. İnsanlar korkuyorlar. Ne olacak dava açsak hakkımızı alabilecek miyiz düşüncesine sahipler” dedi.‘’Bulut İnşaat beni mağdur etti’’

66 yaşındaki hak sahibi mağdurlarından Zeynep Kiper: ‘’2012 yılında anneler günü reklamına aldandım, 1+1 daire almak istedim. 57 bin lira verdim ilk başta. 3 ay sonra bana dediler ki tapun verilecek. Tapum verilmedi. Bana telefonda inşaatlar şu anda kış dolayısıyla durduruldu dendi. 2 yılımı öyle harcadılar. 2 yıl sonra adli merceklere başvurmak zorunda kaldım. Bana dediler ki sana başka bir inşaattan daire verelim. Ben bunu kabul etmedim. Yeri olmayan inşaatın nesini kabul edebilirim? O yüzden 2014 yılından beri ben bu mücadelemi sürdürüyorum. Sağlığım yerinde değil. Kâğıthane’den geliyorum. Benim hatam reklama aldanmak oldu. Esenyurt’ta Bulut İnşaat beni mağdur etti. Ben bu yaştan sonra hangi kapıyı çalarım? 66 yaşındayım, daha benim kaç senelik ömrüm var?’’ dedi.

Haber / NURHAN İPEK ÖZYURT / EHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Alatepe'den Hurdacılara ÖneriÖnceki Haber

Başkan Alatepe'den Hurdacılara Öneri

VEFAT ve TEŞEKKÜRSonraki Haber

VEFAT ve TEŞEKKÜR

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!