esss

Tekstil Dünyası bu Projeyi Konuşacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekstil Dünyası bu Projeyi Konuşacak
Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan’ın eşi Zehra Cansız Doğan’ın önderliğinde Avcılar İHKİB Lisesi Müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri önemli bir projeye imza attı.

Zehra Cansız Doğan öğretmenlik yaptığı İHKİB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve ünlü modacı Hüseyin Küçük’le birlikte “Yedi Bölge Moda İçin Elele” projesi kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinde kadınlarımızın giydiği kıyafetleri tasarlayarak sergilenmesini sağladı. Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen defilede sergilenen kıyafetler izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

TASARIMLAR ÖĞRENCİLERDEN
Projenin hayata geçmesinde büyük emeği olan Zehra Cansız Doğan ve ünlü modacı Hüseyin Küçük Türk kadınının dönem dönem giydiği kıyafetleri tasarlamak ve sergilemek için yaklaşık 6 ay özel bir çalışma gerçekleştirdi. Modacı Küçük, proje kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinde İHKİB liseleri ile istişare içerisinde olarak kıyafetlerin tasarlanmasını sağladı. Bu kıyafetler geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde seçkin davetlilerin katıldığı defilede ünlü mankenler tarafından sergilendi.

DOĞAN, ‘ÇOK ANLAMLI BULUYORUM’
Projede büyük emeği olan Avcılar İHKİB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Zehra Cansız Doğan emeği geçen herkese teşekkür etti. Doğan, ‘İHKİB Mesleki Teknik Anadolu Lisesince 6 ay önce başlatılan “Yedi Bölge Moda İçin Elele” projesi kapsamında hazırlanan defile modacı Hüseyin Küçük’ün üstün gayretleriyle hayata geçti. Okul müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimizin yoğun gayretleriyle çok mükemmel organizasyon gerçekleştirildi.

Anadolu’nun 7 bölgesinden geleneksel kıyafetlerinin modayla yorumlandığı defile izleyicilerin takdirini kazandı. Kız meslek lisesi giyim bölümlerinin daha da canlandırılması hedeflenen bu çalışmada başta Avcılar Kaymakamımız Hulusi Doğan olmak üzere modacı Hüseyin Küçük, İlce Milli Eğitim Müdürü Emin Engin ve projede emeği geçen herkesi kutluyorum’ dedi.
Zehra Doğan konuşmasının devamında, ‘Yedi Bölge Moda İçin Elele’ projemiz kapsamında yedi bölgemizden belirlenen okullar kendi bölgelerine ait motiflerin araştırmasını yaparak yörelerine ait kumaşların özelliklerini araştırıp günümüz modasına uyarlayarak çizimleri yapıldı. Her il kendi bölgelerine ait kültürünü çizimlerle canlandırdı. Gönüllü modacımız Hüseyin küçük çizilen tasarımları Avcılar İHKİB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirdi’ dedi.

Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde önceki gün gerçekleşen defileye İstanbul’dan gelen iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katılarak büyük destek verdi. Ünlü mankenlerin sergilediği kıyafetler büyük alkış aldı…

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Gökmen'den AçıklamaÖnceki Haber

Başkan Gökmen'den Açıklama

Marketlere Kötü HaberSonraki Haber

Marketlere Kötü Haber

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!