esss

Urfa’nın leziz yemekleri, Esenkent Tella Kebap’ta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’nın leziz yemekleri, Esenkent Tella Kebap’ta
İşletmeciliğini Sezer Bulut ve Caner Aksu’nun yaptığı Tella Kebap geçtiğimiz hafta sonu açılış kurdelesinin kesimiyle birlikte Esenkent Opet yanında hizmet vermeye başladı.

Düzenlenen açılış törenine Urfa Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İşadamı ve siyasetçi Çetin Çapan, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla birlikte açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminde kısa bir konuşma yapan Kemal Çebi genç girişimcileri tebrik ederek sözlerine başladı. Çebi; ‘Özellikle gençlerimizin bu yönde attıkları adımları gördükçe gelecek için hiçbir kaygı duymuyorum. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Yakinen tanıdığım bir ailenin mensubu bu çocuklarımızı yürekten kutluyorum. Ülkemizin eşsiz damak lezzetlerini tatma fırsatı yakaladık. Kebaplar tamamen bizi Urfa’da gibi hissettirdi. Bu anlamıyla artık sık sık Urfa usulü tatları burada yeme fırsatı yakalayacağız’ dedi.

Turan Hançerli Avcılar’a davet etti

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise konuşmasında; ‘ Gençlerimizi tebrik ediyorum. Kebap her yerde yenilmez ve bu kebap gerçekten tam Urfa usulü bir tat aldık. Ben buradan gençlerimizi Avcılara davet ediyorum. Açacağınız ilk şubeyi Avcılar’a açmanızı tavsiye ederim’ dedi.

“Urfa’mızda yenilenen kebabı aratmadı”

Açılışa katılmak için Urfa Viranşehir’den gelen Belediye Başkanı Salih Ekinci ise konuşmasında, ‘Bugün burada yediğiniz tüm lezzetler Urfa’mızda yenilenen kebabı aratmadı. O anlamıyla işletmeci kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Tella ‘Bir medeniyet Mutfağıdır’ çok kıymetli mevkidaşlarımızı da bu sayede Urfa’da davet ediyorum’ dedi.

İlk günden takdir topladılar

Yöresel tatların ve efsane kebapların yer aldığı menüyle buluşan konuklar, odun ateşinde lahmacun, Süryani usulü içli köfte, sıcak patlıcan söğürme, Tella zırh kıyma kebabı, leblebi çöp şiş, kestane kuzu şiş, fırında katmer ve Antep fıstıklı baklava ile damak keyfi yaşadı. Özgün dekoru, özenli mimari tasarımı, uyumlu masaları, hoş ambiyansı ve ferah salonu ile göz dolduran mekan, hijyen kalitesi ve başarılı servis akışı ile takdir topladı.

Büyük ilgi vardı

Özellikle Tella Zırh Kıyma Kebap, Odun ateşinde Urfa Lahmacunu ve Süryani Usulü İçli Köfte’de iddialı olan Tella Kebap bünyesinde 20 kişilik deneyimli kadrosu ve 100 kişiye hitap eden salonlarıyla büyük ilgi gördü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avcılar Belediyesi'nden vefa örneğiÖnceki Haber

Avcılar Belediyesi'nden vefa örneği

Esenyurt’un siyasileri Çoban ailesinin düğününde buluştuSonraki Haber

Esenyurt’un siyasileri Çoban ailesinin d...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!