esss

Yukarı Gündeşliler dayanışma gecesinde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yukarı Gündeşliler dayanışma gecesinde buluştu
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Damal İlçesi Yukarı Gündeş Köyü Geleneksel Dayanışma Gecesi, 5 Mart Pazar günü Esenyurt Kültür Merkezi’nde coşku dolu bir programla gerçekleştirildi

Sponsorluğunu ve organizasyonunu Sevilay Erciyes Dinçer’in üstlendiği geceyi ünlü spiker İlknur Kaplan sunarken, Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Mine Kuş, Havva Nur, Gökhan Göçmen gibi isimler ile Eyüp Derdiyok, Bülent Çardakçı, Merdan Us gibi sanatçılar geceye renk katan isimler arasında yerlerini aldı.

Binlerce Yukarı Gündeşlinin bir araya geldiği dostluk programında ilgi yoğundu. Yemekli etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Ardahan Kültür Evi Yönetimi, Göle Dernekler Federasyonu, Çıldır Dernekler Federasyonu, Damal Dernekler Federasyonu gibi STK’ lar ve Basın mensupları katıldı.

“Yukarı Gündeşli olmak ayrıcalıktır”

Gecede konuşmasını yapmak üzere kürsüye ilk olarak Yukarı Gündeş Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Güvenç İkto çıktı. İkto; “Derneğimizin kurulduğu ilk günden bugüne derneğimize dernek üyelerine, elini her daima taşın altına koyan Yukarı Gündeşlilere çok teşekkür ederim.  İşlerinden güçlerinde feragat eden, menfaat gözetmeksizin benimle beraber çalışan yönetim kurulumuna ayrıca çok teşekkür ederim. Dernekler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır, birlikteliği dayanışmayı, yardımlaşmayı ilk olarak ortaya çıkaran güzel şeylere vesile olan kurumlardır. Kişiler ve kurumlar geçicidir baki olan Yukarı Gündeş Köyü ve Sosyalleşme Derneğidir. Bu amaçla hep birlikte omuz omuza vererek eksikliklerimizin giderileceğine inanıyorum. Bunu rekabet içinde değil, kalkınma ve dayanışma içerisinde yapacağımıza inanıyorum. Dernek merkezimizin mülkiyeti konusunda çok çalışılıp, bu binanın derneğimize kazandırılmasını istiyorum.  Gündeşli olmak ayrıcalıktır. Dağımızdaki Atatürk silueti, Atatürk ilke ve inkılâplarıyla daha da ileri gideceğiz. Atatürk ve Cumhuriyeti ile kalın. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Son olarak şunu söylemek isterim ki bu gecede bizleri yanlız bırakmayan her türlü desteği ile yanımızda olan sevgili Sevilay Dinçer Erciyes'e şükranlarımı sunuyorum” dedi.

CHP’li Yılmaz referandum sürecine değindi

Dayanışma gecesine katılanlar arasında yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ise burada yaptığı konuşmada; “Soğuk iklimin sıcak insanları, bugün burada sizlerle aynı yerde olmaktan mutluluk duyuyorum. Biliyorsunuz yakın bir zamanda önümüzde bir referandum seçimi var. Sandıklara gideceğiz. Benim sizden isteğim sandığa giderken kalbinizin ve vicdanınızın sesini dinlemeniz. Buradan çıktığınızda herkese bu seçimin önemini anlatın ve sandığa gitmesi içinde ikna edin. Bunu çocuklarınız, torunlarınız için yapın. Yarın çok geç olabilir” dedi.  Cumhuriyete sahip çıkan ve yücelten Damal halkına çok şey borçlu olduğunu dile getiren Yılmaz, kendisine gösterilen sevgiye teşekkür ederek; “Salona girişimden itibaren beni sevgi çemberi altına alan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Ben de Damal'ı sevmeye, vefakâr Damalıma hizmet etmeye ve onlara kucak açmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin hemşericiliğin önemine değindi

Gecede CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de bir konuşma yaptı.  Tekin hemşericiliğin önemine değinerek şunları söyledi; “Benim sevgili hemşerilerim Yukarı Gündeşlilerim; gününüz her zaman böyle güzel geçsin. Benim memleketimin güzel insanları, yüreği temiz hemşerilerim, geleneksel hale getirdiğiniz bu programda sizdeki bu birlik beraberlik umarım herkese örnek olur. Çünkü şuan ki bu kalabalık, bu birlik ve beraberlik çok şeyi anlatıyor. Ben öncelikle burada sizi bir araya getiren Dernek Başkanı ve Yönetim Kuruluna ve bu geceye katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Başkan Toprak başarı diledi

Programa katılan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak da programda söz olarak;  “Bu güzel gecede bizleri bir araya getiren herkese teşekkür ediyorum. Başkan Güvenç İkto ve Yönetim Kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kaftancıoğlu, 'Atatürk'ü dağlarına yazmış Yukarı Gündeşliler'

Düzenlenen etkinliğe katılamayan ancak telgraf gönderen CHP PM Üyesi Dr. Canan Kaftancıoğlu, "Atatürk'ü dağlarına yazmış Yukarı Gündeşliler; Malum memleket meseleleri nedeniyle aynı saatlerde gerçekleşecek olan bir panelde olacağımdan yanınızda olamıyorum. Etkinliğinizin başarılı geçeceğine yürekten inanıyor memleket için HAYIR'lara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Sevilay Erciyes Dinçer’e Plaket

Başkan Hadan Toprak’tan sonra söz alan gecenin mimarı Sevilay Erciyes Dinçer ise; “Damal’ın en büyük köyü biziz. Tek başımıza Belediye Başkanı seçme potansiyeline sahip bir köyüz. Bu yüzden İri olalım, diri olalım ve bir olalım. Daha güzel etkinliklerde buluşmak ümidi ile herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Dernek Başkanı Güvenç İkto Sevilay Erciyes Dinçer plaket takdim etti. 'Düzenlediğimiz bu etkinlikte göstermiş olduğu destek organizasyonu üstlendiği ve sponsor olduğu için Sevilay Erciyes Dinçer'e yürekten teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz' dedi.

TEŞEKKÜR

Ardahan İli Damal İlçesi Yukarı Gündeş Köyü olarak düzenlediğimiz dayanışma gecemize katılarak, bizleri onurlandıran;

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz' a, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin' e, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli' ye, CHP Parti Meclis Üyesi Dr.Canan Kaftancıoğlu'na, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen'e, CHP Esenyurt Meclis Üyesi Engin Doğru’ya, Esenyurt Mahalle Muhtarlarına, Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Emin Yılmaz' a, Damal Dernek Başkanı Ünsal Erbudak' a, Dereköy Dernek Başkanı Zeynel Ateşer'e, Tepeköy Dernek Başkanı Güven Mutlu'ya, Üçdere Köyü Dernek Başkanı Yüksel Alptekin' e, Seyitören Köyü Dernek  Başkanı İbrahim Akbudak' a, Burmadere Köyü Dernek Başkanı Ersoy Lale' ye, Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi ve Başkan Yardımcıları Güven Avşar’a, Gürhan Şimşek’e, Hülya Şimşek’e, , Damal Dernekler Federasyon Başkanı Cem Aynalı’ya, Çıldır Federasyon Başkanı Kemal Şimşir'e, Göle Federasyon Başkanı Ertekin Baysan'a, Posof Dernek Başkanı Mihrican Deniz' e, Siyasal Birikim Gazetesi sahibi Mustafa Küpeli' ye, Erenler Kültür Vakfı Basın Sorumlusu Gökmen Çaylar' a, Balkan Gazetesi Sahibi Ayten Alkışı'na, Esenyurthaberleri.com ve Kent Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Azar’a, Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Gürsel İlgüz'eGöle Kalecik Dernek Başkanı Aksoy Odabaş’a, Geçmiş dönem Ardahan Milletvekili Aday Adayı Erdem Uygar’a, Sponsorumuz Üzeyir Engin’e, Eski Kılıç Dernek Başkanı Nebi Güzelad’a, Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın Danışmanı Müslüm Eryıkan’a, Sunucumuz İlknur Kaplan' a, sanatçılarımız Havanur, Mine Kuş, Gökhan Göçmen ve yerel seslerimiz Merdan Us'a, Bülent Çardakcı ve Eyüp Derdiyok’a, dernek üyelerimize ve gecemize çiçek, çelenk, ve telgraf ile kutlama mesajı gönderen hemşerilerimize, gecemizin slayt gösterisi hazırlayan Yücel Karakurt’a,

 teşekkür ederiz…

Ardahan’ın Damal İlçesi Yukarı Gündeş Köyü  

(Mustafa Kemal Paşa Mahallesi)

Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan

Güvenç İkto

Organizatör ve Sponsor Sevilay Erciyes Dinçer

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükçekmece'de Kaçak Nargile Tütünü OperasyonuÖnceki Haber

Büyükçekmece'de Kaçak Nargile Tütünü Ope...

Vanlılar Esenyurt'ta Demokrasi Gecesinde BuluşuyorSonraki Haber

Vanlılar Esenyurt'ta Demokrasi Gecesind...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!