esss

Aç karnına yenmemesi gerekenler nelerdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aç karnına yenmemesi gerekenler nelerdir?
Aç karnına kahve içmek konusunda birçok fikir duyduk. Kimileri bunun zararlı olduğunu söylüyor kimileri de herhangi bir sorun olmayacağını...

 Şimdi ise sizlere aç karnına kahve tüketmenin dışında özellikle sabah, aç karnına yememeniz gereken yiyeceklerden bahsedeceğiz.

Sabah neyi, ne kadar yediğimiz son derece önemlidir. Sağlıklı bir gün, doğru bir kahvaltıdan geçer. Bu noktada bazı sağlıklı bildiğimiz yiyecekler de bizleri şaşırtabilir. İşte masum gibi görünen fakat aç karnına yemememiz gerekenler...

PORTAKAL

Aç karna tüketildiğinde portakal gastrit veya alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu sebeple sabah aç bir şekilde portakal tüketiminden veya aç karına portakal suyu içmekten kaçının.

DOMATES

Domates, C vitamini ve diğer antioksidan bileşenler bakımında zengin olsa da kahvaltıda bulundurulmaması gereken bir besin. Domateste bulunan tannik asit, mide asidini yükseltir. Özellikle ülser, gastrit, reflü şikayetleri olanlar aç karına domates yemekten kesinlikle uzak durmalıdır.

MAYALI YİYECEKLER

Birçok insan sabah erken saatlerde kahvaltıya vakit ayıramaz ve bunun yerine hızlıca erişebilecekleri pastane ürünlerine yönelir. Ancak bu poğaça, açma, börek gibi mayalı hamur işleri, mide astarını tahriş edebilir, midede şişkinlik yaratabilir.

ŞEKER, ŞEKERLİ TATLILAR

Aç karnına tüketilen şeker, kana hızla karıştığından kan şekerini aniden yükseltir ve birçok hastalığı beraberinde getirir. Sabahları şekerli yiyecekler ve içeceklerden kaçının.

MUZLU YOĞURT

Kimi beslenme uzmanları, sabahları muzlu yoğurt yemenin kardiyovasküler rahatsızlıklara sebebiyet verebileceğini söylüyor.

BAHARATLI YİYECEKLER

Baharatlı yiyecekler aç karnına tüketildiğinde mide mukozasına zarar verir ve mide astarını tahriş ederek hazımsızlığa neden olabilir.

ARMUT

Armut, son derece sağlıklı bir meyvedir. Lifli yapısı sayesinde bağırsakların doğru bir şekilde çalışmasına yarar sağlar. Ancak aç karnına tüketildiğinde mide mukozasına zarar verebilir ve karın ağrısı yaşatabilir.

Kaynak:Mynet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evin duvarına çarptı 'özür dilerim' deyip kaçtıÖnceki Haber

Evin duvarına çarptı 'özür dilerim' deyi...

Esenyurt'ta 4 katlı binanın çatısı alev alev yanıyorSonraki Haber

Esenyurt'ta 4 katlı binanın çatısı alev...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!