esss

Ardahan Belediyesi’nden tepki toplayan Dükkân Satışı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan Belediyesi’nden tepki toplayan Dükkân Satışı
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Belediye binasının altında bulunan dükkanları, fahiş fiyatlarla satışa çıkardı.

Ardahan'da büyük tartışma konusu olan ve kirada bulunan esnafla istişare etmeden bilgi vermeden satışa çıkartılan Ardahan Belediyesinin alt katında yer alan dükkânlar için, CHP-HDP ittifakının Belediye Başkanı olan Faruk Demir'in başında bulunduğu Belediye, kentin şartlarını zorlayacak fahiş bir fiyat listesi yayımladı.

MUSTAFA BADEM VE İLTER SENEM RED OYU VERDİ

Önceki gün ihaleye çıkarılması hususunda toplanan Ardahan Belediyesi Meclis üyelerinden 8'i evet 8'i ise red oyu verdi. İhaleye çıkarılması konusunda yapılan oylamada Belediye Başkanın oyu 2 sayıldığı için dükkânların ihaleye çıkarılması teklifi kabul edildi. 'Bu dükkânlar milletin bize emanetidir. Milletin emaneti ve namusu satılamaz' diyen CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Badem red oyu veren tek CHP'li Meclis üye olurken, CHP'den ayrılan Bağımsız meclis üyesi  İlter Senem ise duruma tepki göstererek red oyu verdi.

  HDP'Lİ ÜYELER DE EVET OYU VERDİ

 HDP'nin CHP'nin içine yerleştirdiği 2 meclis üyesi de Faruk Demir'le bir dükkânın satışa çıkarılmaması konusunda önemli bir toplantı gerçekleştirdikten sonra evet oyu verdi.

İhaleye çıkan dükkânların fiyatları da tartışma yarattı. İhale komisyonunda yer alan kişilerin hiçbir resmi kurumdan bilgi almadan çevre dükkân sahiplerinin verdiği fiyatları emsal göstererek bu dükkânlara fiyat belirlendiği iddia edildi. Resmi kurumların fiyat konusunda bilgi vermediği dükkânlardan 62 metrekarelik yer için Belediye 746 bin TL isterken, 70 metrekarelik başka bir dükkân için 700 bin TL para istedi. Ardahan Belediyesinin çıkardığı ihale ilanına göre, 49 metrekarelik dükkân için yaklaşık 600 bin TL, 40 metrekarelik yer için de 400 bin TL'nin üzerinde fiyat belirlendi.

 ARDAHAN HALKI SATIŞA KARŞI

Ardahan halkının büyük bir bölümünün karşı çıktığı dükkân satışlarıyla ilgili Faruk Demir, " Belediyenin borcu var, bunları satıp biraz para kazanacağız" demişti. 14 Eylülde encümenler huzurunda yapılacak olan ihalede belirlenen bu fahiş fiyatlara karşılık alıcıların çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Öte yandan şuan söz konusu dükkânlarda faaliyet gösteren bazı kiracıların fiyatlara tepki göstermek için belediye önünde eylem yapacağıda gelen bilgiler arasında.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta adres soran şahıslar sokak ortasında linç edildiÖnceki Haber

Esenyurt’ta adres soran şahıslar sokak o...

Esenyurt Batmanlılar Derneği'nden Cumhuriyet Gazetesi ve Işıl Özgentürk’e Büyük TepkiSonraki Haber

Esenyurt Batmanlılar Derneği'nden Cumhur...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!