esss

Ardahan evde kalma kuralına uyuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan evde kalma kuralına uyuyor
Koronavirüs salgınının ciddi bir tehdit oluşturması nedeniyle yapılan çağrıları kulak arkası etmeyen Ardahanlılar gerekmedikçe evden dışarı çıkmıyorlar. Şimdiye kadar hiçbir virüs vakasına rastlanmayan Ardahan’da vatandaşlar sağduyulu davranmaya devam ediyor.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle bir açıklama yaparak, vatandaşları bilgilendirdi.

Başkan Demir, Karagöl Mahallesinde ki evinde çekmiş olduğu videoyu sosyal medya aracılığıyla paylaşarak , ´evde kal´ çağrısında bulundu.

Başkan Demir, “Bu virüsten korunmak için Ardahan halkımızdan rica ediyorum evde kalalım”.

Başkan Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Devletimizin, Sağlık Bakanlığımızın ve medyamızın yayınlamış oldukları bildirilerde bu krizi önlemenin en birinci kuralı evde kalmak. Mecburi olarak işimiz olmadığı müddetçe lütfen evimizden çıkmayalım. Çıktığımız zamanda da kimseyle temas etmeyelim.

Gıda ihtiyaçlarımıza öncelik verelim. Ardahan olarak bu krizi, bu virüsü en az hasarla atlatmamızın yolu kimseye temas etmeden evimizde kalmaktır. Bu büyük bir krizdir, yoksa devletimiz kimsenin eve kapanmasını istemez. Biz daha yolun başındayız, dünyada ölü sayısı 11 binin üzerine çıktı. Dünya mücadele ediyor ve bunların bir çoğu da gelişmiş ülkeler. İnşallah en kısa sürede aşısı bulunur ve bu krizden, virüsten biran önce kurtuluruz.

Biz Ardahanlılar olarak üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Merkezi hükümetimizden gelen genelgelerin tümü Valiliğimiz başkanlığında oluşturulmuş olan Hıfzısıhha kurulu olarak yerine getiriyoruz. Sizlerden ricamız çocuğunuzu, kendinizi düşünüyorsanız özellikle 60 yaş üzerinde ki yurttaşlarımızın bu krizde yardımcı olmalarında ki olmazsa olmazı evden çıkmamak. Evimizde yapmamız gereken bir sürü iş vardır, bu vesileyle onları yapalım ve Ardahan olarak üzerimize düşen görevi yerine getirelim.

Belediye olarak gereken önlemleri alıyoruz. Sağlık çalışanlarımıza yardımcı olalım. Onlara minnettarız, çünkü en çok onlara ihtiyacımız var. Hep hastalarla yüz yüzeler, onlarda bir can. Ardahan sağlık örgütü dünde çok iyi çalışıyordu, bu virüs zamanında da çok başarılı çalışmalar yapıyorlar. Bu virüsten korunmak için Ardahan halkımızdan lütfen rica ediyorum evde kalalım” dedi.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Açıkyıldız, "Evde kal" çağrısı

AK Parti Ardahan Merkez ilçe Başkanı Özgür Açıkyıldız, "Evde kalın" uyarısında bulundu.

AK Parti Ardahan Merkez ilçe Başkanı Özgür Açıkyıldız, Çin'de başlayan ve kısa zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle zorunlu olmadıkça evden çıkmayın uyarısında bulundu.

Başkan Açıkyıldız, Koronavirüs salgınında ülkemizde son 24 saatte 3656 test yapıldığını, bunlardan 311'inin pozitif çıktığını, böylece toplam vaka sayısının 670'e yükseldiğini söyledi.

HABER /HAKAN AZAR

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları yarın başlıyorÖnceki Haber

Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları yarın b...

Esenyurt’ta eczanede korona virüse muşambalı önlemSonraki Haber

Esenyurt’ta eczanede korona virüse muşam...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!