esss

Ardahan Kültür Evi evlatlarına sahip çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan Kültür Evi evlatlarına sahip çıkıyor
İstanbul Ardahan Kültür Evi, Esenyurt’ta yaşayan ve tıp fakültesini kazanan iki Ardahanlı öğrenci için kahvaltı organize etti.

Karakoç ilk 5000’e girdi, Söğüt ise ilk 15000’de

 Esenyurt’ta yaşayan Ardahanlı iki öğrenci Merve Karakoç Türkiye sıralamasında ilk 5000’e girdi. Emirhan Söğüt ise ilk 15000 girerek tıp fakültesini kazandılar. İstanbul Ardahan Kültür Evi de bir ilki başlatarak, bu başarılı öğrencilere destek olma kararı aldı.

Düzenlenen kahvaltıya Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Cemal Güneysu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, Esenyurt Halk Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, Esenyurt Muhtarlar Dernek Başkanı ve İncirtepe Mahalle Muhtarı Ahmet Kuzğun, Esenyurt İl Dernekler Başkanı Sadık Aksoy, Kars Kültür Evi Başkanı Ender Aslan, Hanak Dernek Başkanı Togay Çoban, Göle Federasyon Başkanı Ertekin Baysal, Çıldır Federasyon Başkanı Kemal Şimşir, Damal Federasyon Başkanı Güner Kökat, Çıldır Dernek Başkanı Cevdet Yılmaz, Ardahan Kültür Evi yöneticileri, Kent Konseyi Genel Koordinatörü Zafer Aras, Esenyurt Kooperatif Başkanı Gürsel Doğan ve bölgemizde hekimlik yapan Karslı çocuklara da bu konuda fikir verebilecek olan Esencan Hastanesi Genel Müdürü Operatör Dr. Atakan Özkan da programa eşlik etti.

‘’Bir ilki gerçekleştiriyoruz’’

Açılış konuşmasında Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi herkese teşekkür etti. Çifçi: ‘’Bizim iki tane değerli yavrumuz tıp fakültesini kazanmıştır. Kendilerine moral olsun diye kahvaltı organizasyon edip bir ilki gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz ki bu virüsten dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Bu dönemde maske ve sosyal mesafeyi her zaman korumamız lazım. Düzenlemiş olduğumuz kahvaltımız da bunlara uygundur. Gelecekte sağlığımızı emanet edeceğimiz gençlerimize çok iş düşmektedir. Her zaman onların yanında olacağız. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederiz’’ dedi.

‘’Hiçbir zaman maddi bir beklenti içinde olmayın’’

Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi’nin konuşmasının akabinde ise sözü Operatör Dr. Atakan Özkan aldı. Özkan: ‘’Beni buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. İnsan hayatı, Yaratanın yarattığı en kutsal varlıklardan birisiyiz. Bizim yaptığımız hiçbir zaman karşılığı olmayan bir hizmet ve saygınlığı olan bir meslektir. Bu sene meslekte 26. yılım… Gençler size sesleniyorum, sizler gibi meslektaşlarımı görünce ve aynı zamanda hemşerilerimi görünce daha çok gururlanıyorum. Yakın zamanda elimizi vereceğimiz meslektaşlarımıza seslenmek istiyorum; bu ülkenin sizin gibi gençlere ihtiyacı var. Bu işi yaparken hiçbir zaman maddi bir beklenti içinde olmayın. İster sevin ister saygı duyun çünkü alacağınız maaşın hiçbir önemi yok. Bir Allah razı olsun sözünü duyduğunuzda bile bu işin en güzel tarafı olduğunu bileceksiniz. Sizleri güzel yerlerde görmeyi temenni ediyorum’’ dedi.

‘’Gençlerimiz bizim geleceğimizdir’’

Esenyurt İlçe Eğitim Müdürü Paşali Beşli de konuyla ilgili olarak şu sözleri söyledi: ’’Gençlerimizi cani gönülden tebrik ediyorum. Ayrı zamanda bu gençlerimize sahip çıkan Ardahan Kültür Evi’ne de teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Gençlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Esenyurt nüfus bakımından genç ve dinamik bir yapıya sahip. Sadece akademik anlamda değil, sosyal ekonomik, kültürel anlamda da çok sayıda öğrencilerimiz var. Yeter ki onları keşfedip, onlara destek verelim ve sahip çıkalım. Ardahan Kültür Evi gençlere sahip çıktığı gibi umarım diğer dernekler de gençlerimize sahip çıkarlar. Gençlerimize bundan sonraki eğitim öğretim hayatında da her türlü yardıma hazırız.’’

Esenyurt Belediyesi iki adet dizüstü bilgisayar hediye etti

Esenyurt İlçe Eğitim Müdürü Paşali Beşli’nin konuşmasının akabinde mikrofonu alan Esenyurt Belediye Başkan Vekili Cemal Güneysu da: ‘’Bizi bu anlamlı günde bir araya getirdiğiniz için başkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımızın rahatsızlığından dolayı burada bulunmaktayım. Bu iki kardeşimize de çıktığı yolda Allah zihin açıklığı versin diyorum. Biz de Esenyurt Belediyesi olarak bu iki kardeşimize birer tane dizüstü bilgisayarı veriyoruz.’’ dedi.

‘’Bir tek Ardahanlılar gençlere sahip çıkıyorlar’’

Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül: ‘’Eminim ki Esenyurt’ta tıp fakültesini kazanmış nice öğrenciler vardır ama görüyorum ki bir tek Ardahanlılar gençlere sahip çıkıyorlar. Ardahan Kültür Evi’ni yapmış olduğu bu davranıştan ötürü kutluyor, diğer derneklere örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Hayata güzel bir başlangıç yapmışlar gençlerimiz, insan için en önemli şey sağlıktır. O yüzden sizler insanların en sıkıntı çektiği sorunlarla ilgileneceksiniz. Yaptığınız görev çok kutsal olacak arkadaşlar. İnşallah hiçbir zaman o umut defteriniz hiç kirlenmez. İnsanlar da arkanızdan dua ederler.  Tekrardan bu kahvaltıyı düzenleyen, bu çocuklarımızı yetiştiren herkesi tebrik ediyorum.’’ dedi.

Konuşmalardan sonra Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi gençlere eğitimleri boyunca burs sağlayacaklarını ve her zaman arkalarında olacaklarını söyledi. Ardından Başkan Çifçi Ardahan Kültür Evi binasını Kaymakam Dr. Vural Karagül’e gezdirdi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzolasyondan kaçana yurt şartıÖnceki Haber

İzolasyondan kaçana yurt şartı

Esenyurt’ta Gelecek Partisi’nde üye patlaması yaşanıyorSonraki Haber

Esenyurt’ta Gelecek Partisi’nde üye patl...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!