esss

Ardahan’ın abisi CHP’den Milletvekili A. Adayı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan’ın abisi CHP’den Milletvekili A. Adayı oldu
Ardahan’ın önde gelen ailelerinden olan bölgenin sorunlarını sık sık gündeme getiren garibanın yanında olan yeri geldiğinde elini değil gövdesini taşın altına koyan, Hayrettin Hanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili olmak için kolları sıvadı.

Ardahanlı kanaat önderi Hayrettin Hanoğlu, önemli açıklamalarda bulunarak. CHP Genel Merkezine de çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz günler de CHP Ardahan İl Binasında basının karşısına geçen Hanoğlu: “Yıllardır yaşadığımız sıkıntıları hepimiz biliyoruz, bunları sıralamaya gerek yok. Bizlerin bu sıkıntıları bir daha yaşamaması lazım. Burada biz yaşıyoruz, burada yaşanan sorunları en iyi biz biliyoruz, biz bitireceğiz" ifadesini kullandı.

"BU MEMLEKETTE BİZİM DERDİMİZİ BİZDEN BAŞKA BİLEN YOK"

Ardahan'ın sıkıntılarını Ardahan'da yaşayanların daha iyi bildiğine dikkat çeken Hanoğlu, sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Bizler alt yapı olarak çok büyük sıkıntılar içinde yaşamaktayız, bu sıkıntıları bir daha yaşamamak için onlara bu fırsatı bir daha vermeyeceğiz. Genel merkez bizim sesimizi duyacaksa demokrasi burada var demektir. Ben bugüne kadar demokrasinin bu ülkede ve Ardahan’da olmadığına inanıyorum. Biz sömürge altında yaşayan bir toplumuz ve bu topluma dur demek zorundayız. Bu memlekette bizim derdimizi bizden başka bilen olmaz. Yarınki gençlerimiz adına buna dur demek zorundayız.

SÖZ KONUSU ARDAHAN’SA GERİSİ TEFERRUATTIR

Ben bunu her yerde dile getirdim, gerek bir kanaat önderi olarak gerekse bir vatandaş olarak yine diyorum söz konusu Ardahan ise gerisi teferruattır. Biz burada hayvancılıkla uğraşıyoruz, biz burada çobanlıkla uğraşıyoruz ama bizim hiçbir alt yapımız yok. Alt yapı oluşturacağız, yem fabrikaları açmak zorundayız, tarımla ilgili büyük bir hazırlık içinde olmalıyız, turizmle ilgili ciddi hazırlıklar yapmalıyız. Bakın Çıldır gölü başkalarının sömürüsü altında, tren istasyonu Ardahan’a gelseydi eğer Ardahan’ın çevresi değişecekti ama bunu bile bize çok gördüler.

"SİZE SÖZ VERİYORUM ANKARADA EVİM OLMAYACAK"

Tarım politikası yerle bir olmuştur dışarıdan saman alıyoruz. Besicilik bizim için çok önemlidir, bunu hayata geçirmemiz lazım. Organize sanayinin temelini biz attık ama hayata geçirilmedi bunun yapılması lazım. Bunları hayata geçirirsek sorunları, işsizliği çözeceğiz. Gelen vekiller seçilip gidiyorlar, buranın sorunlarıyla ilgilenmiyorlar ben yemin ediyorum, söz veriyorum Ankara’da evim olmayacak. Biz bu dertlerimizi başımızdan kaldırıp atacağız. Memleket hepimizin, işsizlik hatsafada. Yine söylüyorum bunları bitireceğiz. Tarımla ilgili büyük bir ilerleme elde edeceğiz. Bunlar bizim hep hayalimizde, çünkü burada biz yaşıyoruz. Onların bırakın hayalini rüyasından bile geçemez, onlar etiket derdinde. Ben Ardahan’ın sorunları kanaat önderi sıfatı ile anlattım. Geçmiştekiler bir gün olsun benim bu söylediklerimi söyleselerdi, bizim derdimizi dile getirseydiler ama yapmadılar.

"GENEL MERKEZ DEĞİL KARARI HALK VERSİN"

Genel merkez bizim kararımızı vermesin, bizim kararımızı halk versin eğer halk vermezse demokrasi yok demektir. Bugün hukukla beraber Ardahan’daki eğitim, sağlık yerle bir olmuştur. Bir hastanemiz var binası çürüktür, dönemin sağlık müdürü o hastaneyi teslim almadı çünkü çürük, bugün gidin hastaneye doktor yok, hastanede anjiyo ünitesi yok, ve yarın bir deprem olduğu zaman ilk yıkılacak yer hastanedir. Yazıktır günahtır artık bunlara fırsat vermememiz gerekiyor.

"BENİM DERDİM BİR MAKAM BİR MEVKİ DEĞİL"

Bizim derdimizi ancak biz anlarız, ben böyle bir hareket içerisinde olmayı kendime bir borç bilirim. Benim niyetim bir makam bir mevki değil, ben buranın bir kanaat önderi olarak bir vatandaş olarak buradayım. Gönül seven her zaman güzeldir.”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP Ardahan Milletvekili aday adayı Hayrettin Hanoğlu, aday adaylığının Ardahan'a ve ülkemize hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halis Kahriman, İstanbul 3. Bölge Milletvekili A. Adayı olduÖnceki Haber

Halis Kahriman, İstanbul 3. Bölge Millet...

AK Parti Esenyurt’ta iki meclis üyesi istifa ettiSonraki Haber

AK Parti Esenyurt’ta iki meclis üyesi is...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!