esss

Avcılar’da bir günde yıktırılan cami 34 aydır yapılmayı bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avcılar’da bir günde yıktırılan cami 34 aydır yapılmayı bekliyor
Silivri'de 2019 yılında olan depremin ardından Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin minaresi yıkılmıştı. Ardından camii dayanaksız olduğu gerekçesiyle tamamen yıkıldı. Bir günde yıktırılan ve henüz yeniden yapılmayan cami 34 aydır yaptırılmayı bekliyor.

26 Eylül 2019 tarihinde Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde İstanbul yer yer sallanmış ve sarsıntı birçok yerde hissedilmişti. Korkunç depremde bazı binalarda hasar oluşmuştu. Depremde hasar gören yerlerden biri de Avcılar’da bulunan 40 yıllık Hacı Ahmet Tükenmez Camii oldu.

YENİDEN YAPILACAĞI SÖYLENDİ AMA HALA YAPILMADI

Deprem nedeniyle caminin bir minaresi yıkılmıştı. Yapılan tetkiklerin ardından depreme dayanıklı olmadığı belirlenen cami tamamen yıkılırken, yetkililer yerine yeniden cami yaptırılacağını açıklamıştı.

'CAMİ SAYISI KISITLI'

Aradan geçen yaklaşık 3 yıla (34 ay) rağmen cami için henüz bir proje bile çizilmedi. Vatandaşlar, E-5 kenarında bulunan ve sembol haline gelen caminin yeniden yapılmasını istiyor. Göksel Erdal adlı vatandaş, “Yapılmasını tabii ki isteriz. Neden yapılmıyor? Kim burada sorumlu bilemiyorum ama bir an önce yapılmalı. Zaten cami sayımız kısıtlı, ihtiyaç burası. 40 senedir Avcılarlıyım. Bir an önce yapılması lazım” dedi.

'AVCILAR'IN SEMBOLÜYDÜ'

Caminin yapılmasını isteyen Pembe Akkaya da, “Cami yapılsın isterim. Cami burası sonuçta Allah'ın evi.  Neden yapılmadı bilmiyorum. Bu yolu kullanırdık, sonuçta Avcılar'ın sembolüydü. Caminin yerinde olması lazım” diye konuştu.

Caminin yerine yeniden cami yapılması gerektiğini belirten Kıbrıs gazisi Rasim Sivri ise, “Caminin yerine cami yapılması lazım. Bu camiyi bir hacı amca kendi parasıyla yaptırmıştı. Yeniden yapılmasını istiyorum. Çünkü o hacı amca da kendi parasıyla yaptırmıştı” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fahiş fiyatçı ev sahiplerini yabancılar çarptı. Siz misiniz Türkleri evden çıkaran, ev vermeyenÖnceki Haber

Fahiş fiyatçı ev sahiplerini yabancılar...

Başkan Demir, Bir ilke imza atıyoruzSonraki Haber

Başkan Demir, Bir ilke imza atıyoruz

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!