esss

Başkan Demir, o inşaat firması hakkında yapılan haberleri çürüttü! Yetmedi Dava Açacağım dedi..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Demir, o inşaat firması hakkında yapılan haberleri çürüttü! Yetmedi Dava Açacağım dedi..
Bir süredir Ardahan kamuoyunu meşgul eden Ardahan’ın tanınmış işadamı ve kazandığını bulunduğu şehire yatıran birçok insanı istihdam eden Sebahattin Gündoğdu’ya ait inşaat firmasının yaptığı projeyi eleştirerek kaldırım ve yeşil alanı yok etti iddiasında bulunarak gündeme taşıyan yerel gazeteler hakkında Ardahan Belediye başkanı Faruk Demir’den açıklama geldi.

Gazetecileri makamında ağırlayan Başkan Demir yaptığı açıklamada, “Söz konusu inşaat üzerinden belediyemize ağır ithamlarda bulunulmuş ve bu ithamların hiç biri gerçeği yansıtmadığı gibi iftira atılarak şahsıma ve belediyemize karalama çalışması yürütülmektedir” dedi.

YÖNETMELİKLERE UYGUN YAPILMIŞTIR

Gündemi meşgul eden inşaatın yönetmeliklere uygun yapıldığının altını çizen Başkan Demir, “Bahsi geçen yapı Karagöl Mahallesi 314 ada 8 parsel uygulama imar planına göre ada ayrım çizgisinin doğusu Bitişik Nizam 6 kata (B-6) müsait konut + ticaret alanında ve ada ayrım çizgisinin batısında bulunan alan Ayrık Nizam 6 kata (A-6) müsait konut + ticaret alanında kalmaktadır. Bu koşullarda imar yoluna bitişik ve çıkma yapılmadan oturum sağlanmıştır. 3194 sayılı İmar Kanunu ve İmar Yönetmeliklerine uygun yapılmış olup, kaldırımı ya da yolu işgali gibi bir durum bulunmamaktadır. Yapı öncesi kaldırım ve imar yolu imar planına uygun yapılmayıp, vatandaş mülkiyet sınırları içerisinde yapılmasından kaynaklı inşaat sonrasında böyle bir yanılgıya sebep olunmuştur” ifadelerini kullandı.

İMAR YOLU 2011 YILINDA 12 METRE OLARAK BELİRLENMİŞTİR

Söz konusu imar yolunun 2011 yılında yapılmış olan plan revizyonunda 12 metre olarak belirtildiğini vurgulayan Başkan Demir, “Cadde üzerinde aynı güzergâhtaki yapılaşmalar imar planına uygun bir şekilde yapıldıktan sonra planda belirtilen 12 m´lik imar yolu net bir şekilde görülecektir. Söz konusu imar yolu, 2011 yılında yapılmış olan plan revizyonunda 12 metre olarak belirtilmiştir. Yapılan tüm imar planları ve inşaatlar Belediyemizin olduğu gibi başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere devletin tüm kurumları ve bağımsız yapı denetim firmalarının gözetimi ve denetimi altındadır” diye konuştu.

HAKLARIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ

Bugüne kadar adı geçen inşaat ile ilgili herhangi bir devlet kurumundan uyarı almadıklarını belirten Başkan Demir sözlerine şöyle devam etti; “Bazı art niyetli kişi ve sosyal medya kullanıcıları Belediyemizi ve Belediye Bürokrasimizi zan altında bırakacak, toplumda yanlış algılara neden olacak yayınlar yapmıştır. Büyük bir sabırla takip etmekteyiz. Bu güne kadar bahse konu inşaat da dâhil olmak üzere belediyemize herhangi bir devlet kurumu tarafından (Savcılık dâhil) herhangi bir uyarı, tenkit veya hatalı işlem yapıldığına dair ikaz olmamıştır. Başta şahsıma, meclisimize ve bürokrasimize yapılan bu gerçek dışı beyanlarla ilgili Bağımsız Türk Yargısı önünde bütün haklarımız sonuna kadar kullanılacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
700 Bin lira Nafaka ÖdediÖnceki Haber

700 Bin lira Nafaka Ödedi

Esenyurt'ta hırsız çamaşır makinesinin arkasında saklanırken yakalandıSonraki Haber

Esenyurt'ta hırsız çamaşır makinesinin a...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!