esss

Bilişim Uzmanı Suat Işıklı, Hayvan hırsızlığına karşı güvenlik sisteminin önemine değindi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilişim Uzmanı Suat Işıklı, Hayvan hırsızlığına karşı güvenlik sisteminin önemine değindi
Ardahan’da karların kalkması ile birlikte besi hayvanlarının çalınma riski yine ortaya çıktı. Konu hakkında vatandaşları uyaran Bilişim uzmanı M. Suat Işıklı, Hayvan hırsızlıkları köylünün kâbusu haline geldi. Çok büyük emeklerle yetiştirdikleri ve geçimini sağladığı hayvanlarını çaldırmamak için köylüler çözümü güvenlik kamerasında buluyor dedi.

Ardahan Türkiye’nin güvenli ve en az suç işlenen illeri arasında olmasına rağmen, suçu öne çıkaran en büyük vakanın da hayvan hırsızlığı olduğu bilinmektedir. Köylerde özellikle ıssız bölgelerdeki evlerin ahırlarının kapısını kırarak veya duvarını yıkarak çalınan hayvanlar için köylü vatandaşlar güvenlik kamerasına talep etmeye başladı.

BİLİŞİM UZMANI “IŞIKLI” GÜVENLİK SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ!

Ardahan’da bilişim ve güvenlik sistemleri alanında uzmanlığı ile tanınan Mehmet Suat IŞIKLI hırsızlıklara karşı güvenlik sistemlerinin önemi hakkında açıklamada bulundu.

IŞIKLI, “Güvenlik sistemleri hayatımızın her alanında çok önemlidir. Kurumlarda, işyerlerinde, evlerde, köylerde ve hemen hemen her alanda güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Hayatın var olduğu her yerde aynı zamanda hakları koruyabilmek adına güvenliğin de olması gerekmektedir. Teknoloji çağında yaşıyor olmamızla birlikte, günümüzde güvenliği sağlamak adına kamera sistemleri olmazsa olmazlar olarak ön plana çıkmaktadır. Kamera sistemleri sayesinde, tam anlamıyla bir güvenlik sağlanabildiği gibi aynı zamanda güvenlik zaafları da ortadan kalkmaktadır. 

Besicilik ile uğraşan vatandaşlarımızın ahırlarına ve çevresine güvenlik kamerası yaptırması kesinlikle çok önemlidir. Güvenlik kamerası sistemi öncelikle caydırıcı özelliği ile birçok belayı sizden uzak tutacaktır. Hayatınız da belki bir kere başınıza gelecek önemli bir olaydan kameralar sayesinde kurtulabilirsiniz. Devletimizin güvenlik birimleri herkesin evini,bahçesini veya ahırını takip edemez. Bireysel olarak güvenlik tedbiri alınması gerekmektedir. Kesinlikle ihmal edilmeden malınızın güvenliğini almalısınız.” dedi.

Güvenlik kamerası sistemi satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

IŞIKLI, “Özellikle ahırlar için güvenlik kamerası sistemi düşünenvatandaşlarımızın 1 hayvanından vazgeçip tüm hayvanlarını ve malını riske atmamasını şiddetle öneririz. Ortalama 5 bin TL den başlayan güvenlik sistemleri sizin güvenliğiniz için yeterli olacaktır.” dedi.

Güvenlik sistemlerini tercih ederken ilk dikkat etmeniz gereken unsurun satın alacağınız ürünün teknolojisinin yeni ve markasının iyi olması, bulunduğunuz ilinizde yetkili servisinin olması ve kesinlikle garanti işlemleri için geçerli olacak faturası olmalıdır.

Güvenlik sistemlerinde kaliteli ürünlerin tercih edilmesi sizin güvenliğinizi sağlayacak ve sistemin düzgün çalışmasını sağlayacaktır. Düzenli çalışmayan bir güvenlik sistemi işinize yaramayacaktır ve paranız çöpe gidecektir.

Tüm kameralarda gece görüş özelliği mutlaka olmalıdır ve korumak istediğiniz yerin etrafında azda olsa ışıklandırma yapılması önerilmektedir.

Kameralarınızın çözünürlüğü iyi olmalıdır ve gece görüşü için ledleri kaliteli olmalıdır. Kullanılacak kablo ve tesisatın kaliteli ve düzgün yapılması gerekmektedir. Üzerinde yüksek çözünürlük yazan, kaliteli bir markanın lensi olduğu söylenen ve çok ucuz fiyatlara satılan kameraların sahte olma ihtimaline karşılık,bir uzmana danışmadan güvenlik sistemi alınmamasını öneririz.

Kamera sisteminde kullanılacak kayıt kapasitesinin sisteme göreuyumlu olması ve diskin kesinlikle 7/24 çalışma özellikli güvenlik sistemlerine göre olması gerekmektedir. Disklerin görünümleri aynıdır fakat satın alırken diskin özelliğinde 7/24 çalışma özelliğinin olduğunu mutlaka kontrol ediniz.

Kamera sisteminin montajı yapılmadan önce uzman personel tarafından kesifinin yapılıp kameraların konumlandırılmaları düzgün yapılmalıdır.

Güvenlik kamerası sisteminizin elektrik tesisatı düzgün olmalıdır ve küçük de olsa güç kaynağı kullanılması önemlidir.

Daha fazla detay için ücretsiz olarak tarafımızdan keşif desteği alabilir ve bilgi alabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta 'kripto' para ölüm getirdi!Önceki Haber

Esenyurt'ta 'kripto' para ölüm getirdi!

Ehliyet sınavı için hazırladığı kopyayı polis yakaladıSonraki Haber

Ehliyet sınavı için hazırladığı kopyayı...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!