esss

“Bizde Sizin Gibiyiz” Projesinin Galası Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bizde Sizin Gibiyiz” Projesinin Galası Gerçekleşti
Yapımcılığını Filika Medya kurucusu Dilek Çakır’ın, yönetmenliğini Onur Öğden’in üstlendiği ve senaryosunu Sevtap Öcal Aşkın’ın yazdığı “Biz de sizin gibiyiz” kısa filminin galası dün akşam Büyükkarıştıran Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Kaynaştırma öğrencilerinin okula alışma sürecinde diğer çocukları bilinçlendirmek için hazırlanan filmin galasına CHPKırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Ak Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Belediye başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Kırklareli ilçe belediye başkanları, ünlü oyuncu Wilma Elles, Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir, Başkan Yardımcısı Ali Atlı ve çok sayıda özel gereksinimli öğrencinin ailesi katıldı.

Ünlü isimler gönüllü rol aldı

Down sendromlu ve otizmli çocukların rol aldığı film Engelsiz bir hayatın mümkün olduğunu ve onlarında her şeyi başarabileceklerini göstererek farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Okullarda da yayınlanması amaçlanan filmde Sinan Benger, Mehmet Çepiç, Ece Pirim, Şenol İpek gibi bütün oyuncular gönüllü olarak rol aldı.

Bahattin Demir, “ Özel çocuklar için daha fazla farkındalık projesi hazırlanmalı”

Tüm Türkiye’de yayınlanacak olan projenin galasında plaket alan Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir, “ Özel çocuklar günlük yaşamda olduğu gibi eğitim hayatında da bazı sıkıntılar yaşıyor. Çünkü gerekli farkındalık diğer çocuklarda ve ailelerin de tam anlamıyla oluşturulmuş değil. Daha fazla farkındalık için hepimize bazı görevler düşüyor. Bu yüzden hazırlanan bu projeyi çok değerli buluyorum ve emeği geçen herkese tüm özel çocuklar ve aileleri adına teşekkürlerimi sunuyorum.”diye konuştu.

 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’un renkleri ‘Esenyurt’ için buluştuÖnceki Haber

Esenyurt’un renkleri ‘Esenyurt’ için bul...

Ardahan Kültürevi Kongresi ErtelendiSonraki Haber

Ardahan Kültürevi Kongresi Ertelendi

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!