esss

CHP'den Esenyurt Belediyesi'nin spor salonlarına el konulmasına tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'den Esenyurt Belediyesi'nin spor salonlarına el konulmasına tepki
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, İstanbul'da CHP'li Esenyurt Belediyesi'nin bütçesinden yapılan spor salonları kaymakamlığın yazısı ile el konulmasına tepki gösterdi.

Esenyurt'ta belediyenin bütçesinden yapılan spor salonları kaymakamlığın yazısı ile belediyeden alındı.

Karar kamuoyundan tepki çekti. CHP'li belediyelerin vatandaşlara hizmet etmesinin engellenmesinin yanı sıra spora darbe vurulduğu tepkilerde burgulandı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, İstanbul Esenyurt'ta belediyenin bütçesinden yapılan spor salonları kaymakamlığın yazısı ile el konulması hakkında açıklama yaptı.

Kenan Nuhut, "Hiçbir mantıklı açıklaması olmayan bu emrivaki uygulama 1 milyonu aşkın nüfusu ile bir il görünümündeki Esenyurt’ta yaşayan halkın, anayasa ile güvence altına alınan spor yapma hakkına da vurulmuş en büyük darbedir." ifadelerini kullanarak kararın sonucuna dikkat çekti.

CHP’nin Esenyurt’ta kapatılan spor tesisleriyle ilgili açıklaması şöyle oldu:

Tesisleri açın, spor çalışanlarının ekmeğiyle, halkın spor tutkusu ile oynamayın.

Esenyurt’taki 10 spor salonu ve 1 kapalı yüzme havuzunu mühürlemesi, binlerce yurttaşımızın spordan koparırken, tesislerdeki işletmelerde çalışan yüzlerce kişiyi de işsiz bırakmıştır.

“Okullar Hayat Bulsun” projesi adı altında devlet okullarının bahçelerine ilçe belediyeleri ve il özel idaresi tarafından yapılan spor salonlarının işletme yetkisi ilçe belediyesine verildiği halde, bir gece yarısı operasyonu ile kapıları kırılan ve kilitleri değiştirilen 11 spor tesisi, 200’e yakın personelin sokakta kalmasına, yoksulluğun patladığı pandemi günlerinde işsiz kalmasına yol açmıştır.

Hiçbir mantıklı açıklaması olmayan bu emrivaki uygulama 1 milyonu aşkın nüfusu ile bir il görünümündeki Esenyurt’ta yaşayan halkın, anayasa ile güvence altına alınan spor yapma hakkına da vurulmuş en büyük darbedir.

Yurttaşlarımızın ücretsiz yararlandığı, Yüzme, Basketbol, Voleybol, Karate, Tekvando, jimnastik, Uzakdoğu sporları gibi onlarca branşta çocuklara, gençlere ve fiziksel engellilere yönelik antrenman olanağı sağlayan bu tesislere el konulması, Türk sporunun öz kaynağı olarak bilinen amatör alt yapılara vurulan büyük bir darbedir..

Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu olarak, Türkiye’nin 4 bir yanında spor yapmak isteyen kişi ve kurumların hakkını savunan bizler, Esenyurt Kaymakamlığı’nı attıkları yanlış adımdan geri dönmeye davet ediyor. İstanbul Valiliği ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu da göreve davet ediyoruz.

Unutulmasın ki, okul bahçelerindeki spor salon ve yüzme havuzları kamu hizmetinde ve halka aittir.

Esenyurt Kaymakamlığı’nın yaptığı, “Spor hizmetleri eskisi gibi devam edecek” açıklaması da samimiyetten uzaktır. Eğer böyle bir adım atılacak olsa, tesislerden yararlanan binlerce kişi ve onlarca spor kulübüne zamanında tebligat yapılır, kazanılan haklarının güvence altında olduğu bildirilir ve yüzlerce tesis personeli, işyerine gittiklerinde sokakta kalmazlardı.

Yine yüz yüze eğitimin başladığı günlerde Türk sporunun alt yapı kaynağı olarak görülen ilçemizdeki spor okullarının da Kaymakamlığın bu keyfi kararı ile sekteye uğradığı aşikardır.

Konunun geniş katılımlı ve spor hizmeti sunan Esenyurt Belediyesi’nin de yer alacağı görüşmelerle ile zaman geçirilmeksizin çözülmesi ivedi talebimizdir.

Esenyurt ve İstanbul halkı adına konunun takipçisi olacağımızı saygılarımızla belirtiriz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karakaş, Esenyurt’u Kars’a benzettiÖnceki Haber

Karakaş, Esenyurt’u Kars’a benzetti

Esenyurt’ta esnafa dadanan hırsızlar yakalandıSonraki Haber

Esenyurt’ta esnafa dadanan hırsızlar yak...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!