esss

CHP'li Kaya, Esenyurt'ta okulları ziyaretti: Burası Türkiye'nin tablosudur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Kaya, Esenyurt'ta okulları ziyaretti: Burası Türkiye'nin tablosudur
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Esenyurt’taki okulları ziyaret ederek ihtiyaçları ve eksikleri tespit etti. Kaya, “Esenyurt’taki tablonun, Türkiye tablosu olduğunu biliyoruz” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Esenyurt’ta bulunan Yusuf Aktaş, İbrahim Özay ve Bak Yapı ilkokullarını ziyaret ederek, okulların ihtiyaç ve eksiklerini tespit etti. Kaya, “Gördüğümüz tablo şu: Okullarda öğretmen ihtiyacı var. Sınıflarda, en düşük öğrencinin olduğu sınıf mevcudu 42; 70 kişilik sınıflar, ortalama sınıf mevcudu 58 kişi olarak tespit ettik. Her okulda en az 30 ücretli öğretmen çalışıyor. Esenyurt genelinde gördüğümüz tablo şu: Şu anda, hemen göreve başlatılması gereken üç bin öğretmen var. Esenyurt’ta okul ihtiyaçları var. Biz Esenyurt’taki tablonun, Türkiye tablosu olduğunu biliyoruz. ‘Öğretmen açığımız yok’ diyenler gelsin, beraber istedikleri okula-sınıfa girelim; öğretmen ihtiyacı var mı yok mu, sınıflardaki mevcut 26 mı yoksa ortalama 58 mi, hep beraber görelim" dedi.

ERGİN: “İTİBAR BÖYLE BİR ŞEYDİR”

Kaya’nın söz verdiği CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Esenyurt’taki okul ihtiyacını, “Şu an en az ilköğretim seviyesinde 85 okula ihtiyacımız var. Sadece 14 boş alanımız var, bunların tamamı da park. Yani okul yapabilmeniz için parkları işgal etmeniz gerekiyor” sözleri ile sıraladı.

Ergin, “İtibar böyle bir şeydir. İtibar mahalledeki okul sayısıyla, kreş sayısıyla, hastane sayısıyla ölçülür bize göre” dedi.

CHP Esenyurt Gençlik Kolları Başkanı Erdinç Aktaş, Esenyurt’ta kitap eksikliği yaşandığını belirterek, “Metropol bir şehirde bile kitap eksiğinin olması iktidarın önettiği anlayışı ortaya koyuyor. Şu an bizim gördüğümüz tabloda Esenyurt’taki okulların tamamına hikaye kitabı ihtiyacı olduğunu gördük” dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta Vatandaş Tepkili! ‘ASM’lerde Keyfi Uygulamalara Son Verilsin’Önceki Haber

Esenyurt’ta Vatandaş Tepkili! ‘ASM’lerd...

Kiracılara baskı yapılıyor: Ya yüzde 60 arttır, ya da evimden çıkSonraki Haber

Kiracılara baskı yapılıyor: Ya yüzde 60...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!