esss

Çınar Mahallesi Sağlık Üssü oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çınar Mahallesi Sağlık Üssü oldu
Çınar Mahallesinin başarılı Muhtarı Kazım Karakuş’un çabaları sonuç verdi.

Muhtarlık, Sağlık Ocağı, Kültür Merkezi, PTT binasını mahalleye kazandıran Muhtar Karakuş şimdide vermiş olduğu uğraşlar üzerine Mahalleye 112 Acil sağlık merkezini kurdurdu.  Konu hakkında bilgi veren Karakuş şunları söyledi.

112 Çağrı Merkezi uygulamasının Türkiye’de 2003 yılında başlayıp başarıyla devam ettiğini kaydeden Çınar Mahallesi Muhtarı Kazım Karkuş, "Bir olay karşısında ilk aklımıza gelen 112 Acil’dir. Bunun yanında emniyet, asayiş birimleri, itfaiye ile birlikte bir bütün olarak algılanır. Acil durumlarda bu birimler birlikte hareket ederek, çözüm üretirler. Burada zaman olarak en önde hareket edecek olan birim 112 Acil hizmetidir. Çünkü insan canını kurtarmak için ilk müdahaleyi yapacak olan birimdir. Ekiplerimiz bu sayede hemen ambulans ekipleri aracılığıyla vatandaşın yaşama şansını artırıyor. Burada verilecek olan hizmet insan sağlığı ve insanın yaşatılabilmesi hizmetidir. Burada emeği geçen tüm birimlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Boş yere hatlar meşgul edilmesin

Vatandaşların bu çağrı merkezlerinden yararlanmaları için asılsız yere merkezi meşgul etmemesi gerektiğini vurgulayan Karakuş, konuşmasına şöyle devam etti:"Hatların meşgul edilmesi bir başka vatandaşımızın acil çağrısına cevap alamaması demektir. Bu da arzu edilmeyen can ve mal kaybına neden olabilmektedir. Çağrıların zamanında alınması can kayıplarının önlenmesi anlamına gelecektir. Bu sayede ilgililer olaya en kısa sürede müdahale edilebileceklerdir. 112 Acil Çağrı Merkezi 24 saat hizmet vermektedir. Ancak buralar kesinlikle acil servis değildir, vatandaşlarımızın bu konuda bilgi sahibi olmasını istiyoruz. dedi. 112 Acil Hizmetleri İstasyonu  24 saat hizmet verecek.

Tekrar Adayım

Konuşmasını sürdüren Muhtar Kazım Karakuş, 2014 Yılında ilk kurucu muhtarlığını yaptığım Çınar mahallesinin 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Motorin ve benzinde indirimÖnceki Haber

Motorin ve benzinde indirim

Esenyurt İl Dernekler Birliğinden İthal Aday tepkisiSonraki Haber

Esenyurt İl Dernekler Birliğinden İthal...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!