esss

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kolları sıvadık diye duyurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kolları sıvadık diye duyurdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yargıtay'ın yeni binasındaki törende konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir yargı paketi için kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclis'in gündemine getirecekler." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yargıtay'ın yeni binasının ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Trafiği rahatlatacak Yargıtay Kavşağımızın da hayırlı olmasını diliyorum.

Ankara’ya şanına ve tarihine yakışır bir adliye binası kazandırmakta kararlıyız. Adalet Bakanlığımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız proje çalışmalarını bitirmek üzere. İnşallah yıl bitmeden yeni adliye binamızın temeli de atılacak.

Eğer devlette adalet yoksa orada zulüm hüküm sürer. Adalet aynı zamanda toplumun teminatıdır. Adalet sistemini geliştirmek için atılan her adım bizim için kıymetlidir.

Hukukun zulme alet edildiği kötü alışkanlığın son halkasını FETÖ'cü zalimler sergiledi. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi oyunları denerlerse denesinler başaramadılar. Çünkü zulüm ile abad olunmaz, nitekim onlar da olamadılar.

Asıl görevlerini bir kenara bırakıp vesayet güçlerine, cuntacılara selam duranların elinde yargının nasıl bir zulüm makinesine dönüşebileceğini gördük.

Yeni bir yargı paketi için kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclis'in gündemine getirecekler. Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Her ne şekilde olursa olsun, önümüzdeki yılın ilk aylarında kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız.

Diğer partilerin de Anayasa metinlerini önümüzdeki aylarda açıklamalarını bekliyoruz. Şayet hazırlanan bu taslakları müzakere etme ve ortak bir metin çıkarma imkanı ortaya çıkarsa Türkiye için büyük bir kazanç olacaktır. Ancak geçmişteki tecrübelerimiz ve halihazırda sergilenen üslup bize bu konuda çok da ümit vermiyor.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak:Mynet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbullular dikkat: 30 Ekime kadar uzatıldıÖnceki Haber

İstanbullular dikkat: 30 Ekime kadar uza...

Esenyurt’taki okullarda uyum eğitimi haftası başladıSonraki Haber

Esenyurt’taki okullarda uyum eğitimi haf...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!