esss

Demir: Özel Eğitimde öğretmenler hakkettiği maaşı alamıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir: Özel Eğitimde öğretmenler hakkettiği maaşı alamıyor!
Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir, özel eğitimdeki öğretmen maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Bahattin Demir, “Özel eğitimin mihenk taşları öğretmenlerimizdir.

2019 yılının sonlarına kadar tarafıma öğretmen arkadaşlarımızdan yüzlerce mesaj ve yorumlar attı. Talep hep şuydu; maaşlar neden yetersiz ne zaman düzenleme olacak?  Bende hep kendilerine sabırla beklemeleri ve bakanlığın yapacağı zam sürecini beklemelerini önerdim.

Bu günlerde yine tarafıma onlarca mesaj ve telefon gelmiş olması üzerine bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.

Bu konuda bakanlık siyasi irade sayın Cumhurbaşkanımız da dahil olmak üzere herkes elini taşın altına koydu ve bir çalışma sonucu iyi ölçüde zam yapıldı. Ve öğretmen maaş haklarını rehabilitasyon merkezlerine pas ettiler.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin özlük hakları ve maaşları uzun süredir  kamuoyunun gündemiyken ilgili muhattap olan kurum ve kurucularının bir kısmı almış olsa da çoğu almamış görünüyor. Bu yaklaşım ortak çözüm ve sürecini zorlaştırmaktadır.

Çözümsüzlük, hem kurumların hem de özel eğitimin olmazsa olmazı olan öğretmenlerin moral motivasyon ve verimliliğini düşürürken bizler bu konunun hala neden kurum ve kurucularca ele alınıp çözülmediğini merak etmekteyiz.

Bilindiği üzere Bakanlıkça rehabilitasyon merkezlerinin talepleri doğrultusunda ücret iyileştirilmeleri yapıldı. Bu ücret yalnızca kurucuların ve kurumların ayakta kalabilmesi için değil aynı zamanda topyekun bir kalkınma için eşit bir şekilde harcanmalıdır. Enflasyon yalnızca kurumları veya kurucuları etkileyen bir faktör değil aynı zamanda paydaş olan öğretmen ve yardımcı personeli de etkilemektedir.

Vaziyet o ki alınan o zamda herkesin hakkı var. En başta öğretmenlerimizin dahası eğitimde yardımcı personelin tamamı için yapılması gereken iyileştirmeler bulunmaktadır.

Yaklaşık bir aydır bakanlıkça zam açıklaması yapılmıştır ve duyurulmuştur. O günden bu güne kurucularımız tarafından herhangi bir kaçı dışında  iyileştirme veya değişiklik görülmemiştir.

Buradan Rehabilitasyon merkezleri kurucularına seslenmek istiyorum. Öğretmenlerimiz yapmakta olduğumuz işin mihenk taşlarıdır.

Özgün eğitimde daha verimli olmak üzere; özel gereksinimli bireylerimizin topluma entegre olmaları noktasında verim arttırabilmeleri için iç işleyiş, huzur ve ekonomi bazında gerekli iyileştirmelerin yapılması büyük önem taşımaktadır.

Bu bağlamda bütün sorumluluk kurucu ve yöneticilerdedir.

Bizler de Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği olarak öğretmenlerimize hakları olan maaş artışı ve emeklerini teslim etmek üzere çağrıda bulunuyoruz.

Daha önce olduğu gibi bugün de öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu bildirerek bütün eğitim neferlerimizi saygıyla selamlıyoruz.”diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soyadı değişikliği e-Devlet'ten yapılabilecekÖnceki Haber

Soyadı değişikliği e-Devlet'ten yapılabi...

Fenerbahçe ile Galatasaray 391. Kez karşılaşacakSonraki Haber

Fenerbahçe ile Galatasaray 391. Kez karş...

Haber Yorumları

  • İlknur Öğretmen22-02-2020 16:44

    Rehabilitasyonda çalışan öğretmenlerin sıkıntılarını dile getirmeniz takdire şayan. Çok teşekkür ederiz.

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!