esss

Deva Partisi Esenyurt ilçe başkanlığı adayını kamuoyuna tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deva Partisi Esenyurt ilçe başkanlığı adayını kamuoyuna tanıttı
Aday tanıtım lansmanında konuşan Deva Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Emrah Gürbüz; “Maalesef Esenyurt, kendi kaderine terk edilmiş bir vaziyette. Hem Türkiye’nin hem de bütün dünya ülkelerinin bir göçmen kampı ve toplama alanı haline getirilmiş. ‘Getirilmiş’ diyorum çünkü bilinçli yapılmış bir politika olduğunu düşünüyorum. Esenyurt’a yapılan bu eziyet, bu dışlanmışlık Esenyurt’un sorunlarının temel kaynağını oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Deva Partisi Esenyurt ilçe başkanlığı düzenlediği programla, belediye başkan adayını ve meclis üyesi adaylarını kamuoyuna tanıttı. Erol Olçak Kültür merkezinde düzenlenen programa; İl başkan yardımcısı Mehmet Çelik,  il yöneticileri, Deva partisi ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri,  partililer ve çok Esenyurtlu vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Deva Partisi ilçe başkanı Ömer Karahan, “Bu millet artık tek adamın iki dudağı arasında çıkacak cümleye mahkum olmayacaktır. Toplum çaresiz değil.  Çünkü bir umudu ve Deva’sı var”  dedi.

ÖMER KARAHAN: BİR TARAFTA TEVFİK GÖKSU, DİĞER TARAFTA EKREM İMAMOĞLU

Esenyurt’ta siyasi partileri eleştiren ilçe başkanı Ömer Karahan, “Bir toplantıda AK Parti’nin Esenyurt adayı Hamit Öncü’ye kullandığım ‘uzaktan kumandalı adaydır’ sözü ile ilgili olumlu dönüşler aldım. Ben hayatım boyunca her zaman kitabın ortasından konuşarak siyaset yaptım. Şimdi de kitabın ortasından konuşarak diyorum ki; ülkemizin içinde bulunduğu bu kötü gidişatın bir sorumlusu da CHP’nin tutarsız tavırlarıdır. Bir tarafta Tevfik Göksu, diğer tarafta Ekrem İmamoğlu. Listelerin verilmesine saatler kala Esenyurt’ta bir aday çıkarmamakla akabinde çıkardığı adayı geri çekmekle Esenyurt’a ihanet ederek AK Partiye umut olmuştur” ifadelerini kullandı. AK Parti iktidarına yüklenen Karahan, “Siyasetin bu kadar kirlendiği ve yozlaştığı bir döneme hiç şahitlik etmemiştik. Her seçimde toplumu kandırmakta ustaca manevralar yapan AK Parti,  Tog,  doğalgaz, Gabar’da petrol ve  montaj vidolarla algılar yaratarak milletimizi ‘bizden olmasa hizmete yaptırmayız’ tehdidiyle manipüle etmektedir” dedi. Deva Partisi İBB adaylığı açıklanan Av. İdris Şahin’in İstanbul teşkilatlarında heyecan yarattığını söyleyen Karahan, “ Deva ailesi olarak Genel Başkanımız Ali Babacan önderliğinde topluma umut olmaya devam ediyoruz. 2 ay önce enkaz olarak aldığımız ilçe başkanlığını yeniden Esenyurt siyasetinde hak ettiği konuma getirdik ve eğitimci adayımız Ali Emrah Gürbüz ile Esenyurt’ta iddialıyız kararlıyız” dedi. 

GÜRBÜZ: ESENYURT’TA YAPILMAYANLARI YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Konuşmasında Esenyurt’un medyada kötü algılarla anlatılmasını eleştiren Deva Partisi Esenyurt belediye başkan adayı Ali Emrah Gürbüz, “Türkiye’de sanki başka ilin ya da ilçenin eksikleri yokmuş gibi, her zaman Esenyurt’un kötü tarafları anlatılıyor. Ve kötü bir algı oluşturuluyor. Peki, Esenyurt’un mevcut halinin sorumlusu kim veya kimler?” dedi.  Esenyurt halkının hak ettiği hizmeti alamadığını söyleyen Gürbüz, “ Hiçbir hizmeti layık görmediğiniz Doğu, Güneydoğu, Karadeniz insanı şimdi Esenyurt’ta. Bu salonda. Bizler daha iyi, daha kaliteli, daha eğitimli, daha sağlıklı yaşamak için bulunduğumuz memleketleri bırakıp geldik. Eğer Esenyurt’ta daha iyi şartlarda yaşamayacaksak neden geldik? Biz Deva kadroları olarak, Esenyurt’ta yapılmayanları yapmak için yala çıktık” dedi. Talip olduğu görevin zor bir görev olduğunu söyleyen Gürbüz, “ bez bu yola evinin camında ‘çocuğum evine sağ salim gelecek mi?’ diye bekleyen annelerimiz için çıktık. Evine ekmek götürmek için gece gündüz çalışan ama ay sonunu zor getiren babalarımız için çıktık. Adalete, liyakate hasret kalmış, yurtdışına çıkma hayalleri kuran başka bir ülkenin merhametine sığınan gençlerimiz için çıktık. Biz bu yola sosyal belediyecilik anlayışının bu ülkede de uygulanabileceğini göstermek için çıktık. Geçinemeyen emeklilerimiz için, akşam evinde bir şey bulamadığı için ne pişireceğini saatlerce düşünen annelerimiz için,  şiddet gören kadınlarımız için çıktık” dedi.

GÜRBÜZ: BİRİLERİ ESENYURT’TA DAHA ÇOK ZENGİN OLSUN DİYE ÇIKMADIK

Esenyurt’un yapılaşmasını eleştiren ve sorunlarını anlatan Gürbüz, “ Siz bu şehri 450 bin nüfusa göre planlamadınız mı? Neden şimdi 1500.000 insanı üst üste sıkıştırıyorsunuz.  Çünkü birilerinin zengin olması gerekiyor, birilerinin de yoksul kalması gerekiyordu. Çünkü sizin toplama kampınız Esenyurt. Çünkü sizin her dediğinizi yapan Anadolu halkı Esenyurt’ta. 107 farklı ülkeden 500.000’e yakın yabancı insan yaşıyor. Okullarımızın hali perişan, sadece 250 yataklı tek devlet hastanesi var. Esenyurt’ta her şey eksik. Bu şehrin taşıyabileceğinden çok fazla yükü var. Esenyurt’ta yaşayan kan emici müteahhitlerimiz var. Ama tüm bunlara çözüm olacak Deva kadroları var. Biz varız.  Biz bu yola birileri Esenyurt’ta daha çok zengin olsun diye çıkmadık” dedi.

GÜRBÜZ: ESENYURT KÜÇÜK TÜRKİYE DEĞİL, KÜÇÜK DÜNYA

Seçimi kazanacakları takdirde ilk olarak Esenyurt’un öncelikli problemlerini ele alacaklarını söyleyen Gürbüz projelerini anlattı.  “Yerel yönetimler vurgun yeri değil hizmet yeridir” diyen Gürbüz, “Esenyurt küçük Türkiye değil, küçük Dünya.  Esenyurt bir sanayi bölgesi, öncelikle istihdam için bunu değerlendireceğiz. Bütün mahalle muhtarlarının yanına muhtarlara yardımcı ve gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etme ve onlara hem psikolojik hem de maddi yardım konusunda destek sağlayacağız. Ev hanımlarına sosyal yardım içinde bulunmalarını sağlamak için her mahalleye kreş ve kaynaşma evleri kuracağız. Bu kaynaşma evlerinde psikolojik danışmanlar ve aile danışmaları olacak. Dar gelirli ailelere uygun şartlarda sosyal konut temin etmesini sağlayacağız. Mümkün mertebe her mahalleye kuracağımız sosyal evlerde, öğrencilere kurs desteklerinin sayısını ve niteliğini arttıracağız. Kadın ve genç girişimcilere mekân ve eğitim desteği sağlayacağız. Yerel eşitlik planını kesinlikle kuracağız. Her ne olursa olsun, bizim yöneteceğimiz belediyeden herkes eşit faydalanacak. Vatandaşın belediyeye ve yöneticilerine her zaman ulaşma zeminini kesinlikle oluşturacağız. Esenyurt’un daha batısında deprem köy projeleri oluşturacağız. Deprem için ilk 6 ayda yapmayı planladığımız, çelik konstrüksiyon evler, hem deprem için; hem de sosyal hayatta kullanacağımız alanlar olacak. Yeni imar vereceğimiz yapılar özel olarak deprem için tasarlanacak. İlk 6 ay içinde riskli yapılara ücretsiz güçlendirme hizmeti vereceğiz. Hastaneler, okullar itfaiye ve polis merkezleri gibi kritik öneme sahip kamu binalarının bir yıl içinde güçlendirerek, depreme hazır hale getireceğiz. Yeşil alanlar için seferberlik ilan edeceğiz. İlk 1 yıl içinde 1.000.000 fidan dikeceğiz. 30.000 konut mağduru için özel hukuk planları düzenleyeceğiz ve çözeceğiz. Esenyurt’ta okul yetersizliğine kesinlikle çözüm sağlayacağız. Esenyurt’ta uyuşturucu ve şiddet mağduru olan gençlerimizi kurtarmak ve kapsamlı önlemler almak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Haksız kazanç odaklı değil, kentsel yenileme kapsamında çevre dostu ve asli mülk sahiplerini koruyan; yaşanabilir bir kent modelini benimseyeceğiz. Hep birlikte daha adil, daha yaşanabilir bir kent için el birliğiyle hareket edeceğiz” dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurtlular Adayımız Kemal Deniz Bozkurt diyorÖnceki Haber

Esenyurtlular Adayımız Kemal Deniz Bozku...

Airfryer kullanmak sağlıklı mı?Sonraki Haber

Airfryer kullanmak sağlıklı mı?

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!