esss

Ekrem İmamoğlu Esenyurt'ta Gövde Gösterisi Yaptı! Çarpıcı Sandık Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekrem İmamoğlu Esenyurt'ta Gövde Gösterisi Yaptı! Çarpıcı Sandık Mesajı
İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda kendilerini karşılayan yüzlerce vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk konuşmasını Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yaparak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Ekrem İmamoğlu ile Cumhuriyet Meydanı’mız, değişimin, umudun, özlenen günlerin alanı oldu. Coşkusuyla ve ilgisiyle bu buluşmaya güç veren tüm komşularıma teşekkür ediyorum dedi.

Daha sonra halka hitap eden İmamoğlu: “Bu iktidar, kendinden olmayanı ezmeye, üstüne basmaya çalıştı” diyen İmamoğlu, “İktidar olduğumuzda onlar gibi yapmayacağız. Size söz; onların yaptıklarına son vererek, devletin kurumlarında hangi partizan akıl varsa söküp atacağız. Eş, dost, akraba dönemini bitireceğiz. Liyakatle sevgili gençler, size yeni ufuklar, yeni hedefler açacağız. Mülakatı çöpe atacağız. Liyakatle sizleri hak ettiğiniz makamlara getireceğiz” şeklinde konuştu. Seçimde görev alacak devlet memurlarına, güvenlik güçlerine ve kamu görevlilerine seslenen İmamoğlu, “Onlar, milletin namusuna sahip çıkacaklar. Benim kamu görevlilerim, görevlerinin hakkını verecek. Çünkü onlar biliyor; bir kişinin gönlü değil, milletin gönlüne girmek esastır, milletin gönlüne” ifadelerini kullandı.

“Bunlar, iki gündür milleti tehdit etmeye çalışıyorlar” diyen İmamoğlu, “Bunlar zannediyorlar ki kendilerini; ‘Kazananlar Kulübü.’  ‘Kazananlar Kulübü’ artık millet, millet. Sizin, bir avuç insanın dönemi bitti, bitti. Biz, onu 2019’da sandığa gömdük. ‘Atı alan Üsküdar'ı geçermiş.’ Hadi oradan. At da bizim, Üsküdar da bizim” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’na “Esenyurt Buluşması”nda CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli eşlik etti. Seçim süreci boyunca ülkenin her yanını dolaştığını belirten İmamoğlu, “Biz, bu memleketin insanlarını kucaklaştırmaya, bir arada olmaya, birlikte çok güzel bir geleceğe hep birlikte yürümeye kararlıyız. Çocuklarımıza çok güzel bir gelecek hazırlıyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize, geleceğe dair umudu yüksek bir süreci hazırlıyoruz. Kirli dili, kötü bakışı, somurtkan yüzlü bir devletin sürecini geride bıraktık. Güler yüzlü, şefkatli, insanlarıyla hasbihal eden, insanı birbirinden ayırt etmeyen, herkese eşit davranan bir süreci başlatacağız. Bunun için hak, hukuk, adalet mücadelecisi, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun hepinize selamını getirdim” dedi.

“O kötü dili kullanan kişiyi evine yollayacağız”

“Bunlar, köşeye sıkıştılar” diyen İmamoğlu, “Baktılar ki, seçimi kaybedeceğiz; yine başladılar sağa-sola saldırmaya, insanları tehdit etmeye. Ama neyse, o kötü dili kullanan kişiyi evine yollayacağız. Bir gün kaldı. Evine yollayacağız. Ha şunu söyleyeyim: Evine gidip, gene sağı-solu tehdit etmeye kalkma. Bak, evin patronu hanımlar; hanımcılık. Sakın evinde de sağa-sola tehdit atmaya falan kalkma, vallahi kahveye gönderir seni evdeki” şeklinde esprili bir dil kullandı. “Biz memleketi, barışa ve huzura kavuşturmaya yemin ettik, ant içtik. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz” diyen İmamoğlu, vatandaşlardan gelen “Ceketi çıkart” talebine kayıtsız kalmadı. “Konfeksiyoncular kızacak, ceket satışları düşecek” diyen İmamoğlu, “O zaman ben de sizden söz almak istiyorum. Yarının kombini belli oldu. Bütün hanımefendiler de dahil bunu yapabilirler. Kolları kıvrılmış bir gömlekle sandıkların başında, okulların önünde, canım Türk bayraklarıyla, caddelerde, sokaklarda memleketi demokrasi şölenine dönüştürmeye hazır mıyız? Ama böyle, anlaştık mı? Tamam. Güzel, kombin belli oldu” ifadelerini kullandı.

“Halk ne derse o”

“Halk ne derse o” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“’Ben her şeyin doğrusunu bilirim’ diyen akıl, ‘ben dönemi’ bitecek, ‘biz dönemi’ başlayacak. Birlikte konuşup, birlikte karar alacağız. Çok güçlü bir ittifakımız var. Öncelikle, içinde altı siyasi parti ve kadroları var. Ama daha önemlisi; içinde milletin evlatları var. Sizler varsınız. Sizlerle birlikte bu süreci başaracağız. Memleketin altını üstüne getirdiler. Memleketin ekonomisini batırdılar. Cebimizdeki parayı pul ettiler. Fakirlik, yoksulluk, işsizlik, umutsuzluk Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar ne yazık ki insanları ezdi. Buna son vereceğiz ve hep birlikte ayağa kalkacağız. Bu ayağa kalkış, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde ve yanındaki cumhurbaşkanı yardımcılarıyla birlikte ve tabii ki milletimizle birlikte olacak. Bir seferberlik dönemiyle, milletimizi tekrar ayağa kaldıracağız. Cumhuriyetin yüzüncü yılına olan borcumuzu ödeyeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına muhteşem bir başlangıç yapacağız.”

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Bakan Koca’dan Esenyurt’ta ziyaretÖnceki Haber

Bakan Koca’dan Esenyurt’ta ziyaret

Komünist Başkan Ardahan’da: Yeşil Sol Parti'ye destek için geldimSonraki Haber

Komünist Başkan Ardahan’da: Yeşil Sol Pa...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!