esss

Emin Batmazoğlu; Esenyurt'u Esenyurtlu olan yönetmelidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emin Batmazoğlu; Esenyurt'u Esenyurtlu olan yönetmelidir
Esenyurt Belediye önceki dönem Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, ilçedeki gazeteciler ve avukatlarla iftar programında buluştu. Esenyurt'a ilişkin açıklamalar yapan Batmazoğlu, “Bizim birlik, beraberliğe ihtiyacımız var. Kaygısı Esenyurt olan insanların bir araya gelmesine ihtiyacımız var. Birlik olmalıyız bu noktada da çimentomuz Esenyurt olmalı” dedi

Esenyurt Belediye önceki dönem Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle ilçedeki avukatlarla iftar programında bir araya geldi. Gazetecileri de iftar programında ağırlayan Batmazoğlu, Esenyurt'a dair önemli açıklamalar yaptı. Geçmişten edinilen tecrübe ve kazanımlarla yarın Esenyurt'a hizmet noktasında daha çok çalışacaklarını anlatan Batmazoğlu, ilçedeki mülteci sayısının çokluğuna dikkat çekti. Esenyurt'a ayrıcalık tanınması gerektiğini de vurgulayan Batmazoğlu, “Şu anda Suriye'den, Irak'tan, Afrika'dan gelen insanların külfetini Esenyurt sırtlandı götürüyor. Bunu kim götürüyor? Hepimiz beraber götürüyoruz. Tamam zaman zaman şikayet ediyoruz ama içimizde barındırdık ve süreci götürüyoruz. Dolayısıyla Esenyurt'un eğitim, sağlık anlamındaki hizmetlere daha hızlı erişmesi anlamında pozitif bir ayrımcılığa uğraması gerekiyor. Bir başka ilçede şiddet 10 birimse, Esenyurt'ta 90 birimdir. Çünkü çok göç var. Bu hikaye uzar gider. Bu işler vatan, laiklik kovalamakla olmuyor. Bir kişinin çok bilmesiyle de olmuyor. El birliği lazım, güç birliği lazım. Benim muradım budur. Bunun için de çalışıyorum. Kendimle alakalı bir şey istemiyorum. Sadece bir araya gelelim, fikir telakkisi yapalım. Esenyurt'un geleceğiyle ilgili bize sormadan bir karar vermeyin diyoruz, verirseniz bu kararı başınıza geçiririz” dedi.

ESENYURT’U ESENYURTLU OLAN YÖNETMELİDİR

Esenyurt'la ilgili kararların dışarıdan alındığını iddia eden Emin Batmazoğlu, “6-7 yıldır Esenyurt'la alakalı kararların, Esenyurt dışında alındığını görüyorum. Bu kararlar nedeniyle Esenyurt sıkıntı çekiyor, benim değerlendirmeme göre böyle. Buna katılan olur, katılmayan olur. Seçimler çok önemli değil vakti gelince yapılır. Türkiye bu anlamda tecrübeli. Oraya çok fazla gitmeye gerek yok. Seçim noktasına gelmeden, Esenyurt'un içinde dinamik bir Esenyurt zemini oluşmasını arzu ediyorum. Neden? Esenyurt'ta, Esenyurtlular için sorumluluk alacak insanların sorumluluk almasını istiyorum. Esenyurt'u her kademede Esenyurtlu olan yönetmelidir. Niçin buna ihtiyaç var? Esenyurt'u yönetenlerin, Esenyurt'ta hayatlarının geçmişi ve geleceği olması gerekiyor. Buradaki insana ulaşmayı bilmeli. İnsanların beklentilerini karşılamak noktasında bu önemli bir detay. Önümüzdeki dönemde siyasi parti veya başka organizasyonların hata yapmaması lazım. Birini belirleyip işte “budur” dememesi lazım. Ben bu iddiamı ortaya koyuyorum” şeklinde konuştu.

BİR ARAYA GELME BİLİNCİMİZİN TEK ÇİMENTOSU ESENYURT OLSUN

Esenyurt'un geçmişten ders alması gerektiğinin altını çizen Batmazoğlu, “Geçmişte bu sıkıntıları yaşadık tekrar bu sıkıntıları yaşamayalım. Bir araya gelelim. Bir araya gelme bilincimizin de tek çimentosu Esenyurt olsun. Esenyurt'un geleceği için kaygılar taşımak olsun. Şu anda 250 bin civarında yetişmekte olan çocuk nüfusumuz var. Çocuklarımızın tam donanımlı olması, ilçemize ve ülkemize faydalı olması için en iyi şekilde yetişmesi gerekiyor. Eğer Esenyurtlular kendi çocuklarını yetiştirme noktasında söz sahibi olabilirlerse, kendi durumlarını kendileri yönetirlerse çocukları yetiştirme noktasında da başarı şartları artar. Klasik devlet hizmetleri zaten veriliyor, buranın ürettiği değerlerin, bütçenin, katma değerin çocuklarımıza verilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Belediyesi'nden açıklama..Önceki Haber

Esenyurt Belediyesi'nden açıklama..

Esenyurt’ta 3 çocuk annesi kocasının silahıyla intihar etti!Sonraki Haber

Esenyurt’ta 3 çocuk annesi kocasının sil...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!