esss

Esenyurt Belediyesi Hijyen Timleri İş Başında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta Korona virüsle mücadele kapsamında 500 taksi ve minibüs, 74 ibadethane, 100 okul, 19 kültür merkezi dezenfekte edilerek mikroplardan arındırıldı.

Çin’de başlayıp dünyanın dört bir yanına yayılan Korona virüsle ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam eden Esenyurt Belediyesi, oluşturduğu 50 kişilik ekipleilçe genelinde okul, hastane, sağlık ocakları, kamu ve muhtarlık binaları, ibadethaneler, taksi ve toplu taşıma araçları gibihalkın yoğun olarak kullandığı alanlarda ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Halkın sağlığı için ilçe genelinde en işlek ve kullanımı yüksek alanlardaçalışmalarını yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 100 okul,74 ibadethane, 500 taksi ve minibüs, 19 kültür merkezini dezenfekte ederek mikroplardan arındırdı. Çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, ilçedekihastane ve sağlık ocakları, hasta nakil ambulansları, kamu binaları, bankamatikler, İETT durakları, muhtarlık binaları, meydanlar ve banklar, parklar, çocuk oyun grupları, nikah sarayı, kültür merkezleri, kütüphaneler ve bilgi evleri, yaşlı ve engelli bakım merkezleri, emniyet müdürlüğüne bağlı binalar, pazar yerleri, spor salonlarını da vatandaşların sağlıklı bir şekilde kullanabilmesi için dezenfekte etti. Ekipler, Esenyurtluların sağlıklı ve güvenli bir şekilde sokağa çıkabilmesi için ortak kullanım alanlarında yürüttüğü dezenfeksiyon çalışmalarına devam edecek.

“DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARINA 20 GÜN ÖNCE BAŞLADIK”

Türkiye’de koronavirüs vakalarının ortaya çıktığı andan itibaren konuyu hassasiyetle gündemine alarak, süreci en hassas şekilde yöneten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, dezenfeksiyon çalışmalarına ilk vaka ortaya çıkmadan 20 gün önce başladıklarını belirtti. Oluşturulan ekiplerle her türlü önlemin alındığını ve vatandaşın sağlığı için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirten Başkan Bozkurt, vatandaşları kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmamaları yönünde uyardı.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olan Esenyurt’ta belediye tarafından Koronavirüs’e karşı önleyici tedbirler kapsamında, ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları devam ederken, vatandaşlar virüsten nasıl korunmaları gerektiği konusunda ortak alanlara asılan bilgilendirme afişleri ve sosyal medya üzerinden sık sık bilgilendiriliyor.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Drift yapan bir maganda yaşlı kadına çarptıÖnceki Haber

Esenyurt'ta Drift yapan bir maganda ya...

Esenyurt’ta işletmeciler yasağa uyduSonraki Haber

Esenyurt’ta işletmeciler yasağa uydu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!