esss

Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye'yi New York’ta temsil edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye'yi New York’ta temsil edecek
ABD’nin New York eyaletinde ülkemizi temsil edecek Borusan Asım Kocabıyık MTAL Ay Yıldız Robot Takımı yarışma tarihine günler kala son hazırlıklarını tamamladı.

Her yıl NASA tarafından organize edilen FRC (First Robotic Competition), Dünyadaki tüm ülkelerden katılan liseleri bir araya getiriyor. Lise öğrencilerinden oluşan takımlar, 6 haftalık zaman diliminde 56 kilo ağırlığında, 130 santimetreyi aşmayan, oyun oynayan, topları ve diskleri belirlenen hedef yerlere atan, barlara asılıp tırmanan ve denge kirişlerinde duran robotlar tasarlıyor ve o robotlar en yüksek puanı elde etmek için mücadele ediyor.

34 öğrenciden oluşan 7444 Ay Yıldız Robot Takımı Kaptanı 12-F öğrencisi Deniz KIYMET, “ Robotumuz 7 saniye içinde 3 topu alarak, 3 metre uzaktan potaya atabiliyor. Ayrıca barlara asılarak dördüncü aşamaya yani 2 metre 50 santimetreye tırmanabiliyor. Otonom süresince 3 top atıp görüntü işlemeyle kendini hizalayabiliyor. Robotumuzu 54 kilo yaptık, boyu ise 115 santimetre olarak tasarladık” dedi.

6 HAFTALIK SÜREÇ

Kendisinin ve takım arkadaşlarının, 6 haftadır sabah okula gelip, akşam en erken 23:00’da atölyeden çıktıklarını, hafta sonu da çalıştıklarını anlatan Deniz KIYMET, “Okullar tatil olduğunda da buradayız. Bize yarışmadan önce sadece bir şasi veriliyor. Onun dışındaki her malzemeyi kendimiz üretiyoruz ya da sanayiden alıp işliyoruz. Bu sayede Okul-Sanayi İşbirliği kapsamındaki sürecin de önemine değinen Kaptan, heyecanla yarışma gününü bekliyoruz” dedi.

YÜZDE 85’İNİ BİZ ÜRETTİK

Takımın Yazılım bölümü lideri 10-B sınıfı öğrencisi Mehmet Emin ÇİVİCİ “Başında olduğum ekip arkadaşlarımla birlikte robotun kontrol sistemi üzerine çalışıyoruz. Beyni, yazılımı, sensörleri, kontrol panellerinin hepsini biz yapıyoruz” dedi.

Mekanik bölümü lideri 11-D öğrencisi Kartal Batın YÜKSEL,  “Parçaların yüzde 85’ini kendimiz yaptık. Bu sayede analiz, tasarım ve mekatronik alanlarında kendimizi geliştiriyoruz ” dedi.

Okul Müdürü Hasan KAYAKÜÇÜK ise “Organizasyonu bir yarışmadan öte, Öğrencilerinin Yazılım, Mekanik, Elektrik ve Elektronik becerilerini bir arada deneyimleye bildiği, tasarım ve analitik düşünme becerilerini tümleşik olarak kullanmayı öğrendikleri bir çalışma olarak gördüğünü ifade ederek, Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Farkındalığa +1 destekÖnceki Haber

Esenyurt'ta Farkındalığa +1 destek

Bankanın açığını bulan kardeşler 16 milyar TL hesaplarına transfer yaptıSonraki Haber

Bankanın açığını bulan kardeşler 16 mily...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!