esss

Esenyurt Halil Fahri Orman İlkokulu’nda Skandal!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Halil Fahri Orman ilkokulunda öğrencilere uygulanan şiddete karşı Türk Eğitim Sen Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan Basın Açıklaması yaptı.

İddiaya göre Müdür yardımcısı Kemal Ç, öğrencilere aylardır şiddet uyguluyor ve buna göz yuman okul müdürüne ise sessiz kaldığı için velilerden tepkiler giderek artıyor.  Sık sık öğrencilere şiddet uyguladığı için bazı öğrencilerin velileri ile mahkemelik olduğu söylenen Müdür Yardımcısı Kemal Ç, sert davranışlarını sürdürmeye devam ediyor.   

OKULDA SKANDALLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yine Halil Fahri Orman ilkokulunda yaşanan darp olayından dolayı Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan ise bu sabah okul önünde kalabalık bir grupla açıklamalarda bulundu.

İbrahim Ender Aktan açıklamasında; okulda darp edildiği öne sürülen müdür yardımcısı ve okul müdürünün önce sınıf rehber öğretmenlerine, uyarılarının ardından da sözleşmeli öğretmenlere yasa ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde angarya işler yaptırdıklarını iddia etti. Aktan konuşmasında, sorunu yerinde tespit etmek ve söz konusu okul yönetimine uyarıda bulunmak amacıyla okula gittiklerinde okul müdürü ve müdür yardımcısının taciz ve tahrikleriyle karşılaştıklarını, okul müdür yardımcısının beraberindeki Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanını darp ettiğini ve bu sırada bir itiş kakış yaşandığını ifade etti. İlçe başkanının 4 gün iş göremez raporu aldığını ve şikayetçi olduklarını belirten Aktan, söz konusu okul müdür yardımcısının okuldaki öğrencileri dövdüğü için de velilerle mahkemelik olduğunu ifade etti. Aktan’ın beraberinde açıklamaya katılan veli ve öğrenciler de Aktan’ı doğrular nitelikte beyanda bulundular. Bunun üzerine Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan kendilerine “Sendikacılığın Yüz Karası Eşkiyalar” şeklinde paylaşım yapan Eğitim-Bir-Sen 5 Nolu Şube Başkanı Yusuf Sabaz’a, sözde sendika başkanı şeklinde seslenerek, Sabaz’ı okula, öğretmenler odasına gelmeden ahkam kesmekle, öğretmen ve öğrencilerin mobbing ve şiddete uğramasına seyirci kalmakla suçladı. Aktan, konuşmasında “Eğer bu yapılanlara karşı çıkma eşkıyalıksa evet eşkıyayız.” dedi.

Konuşmasının devamında ve şiddet gören öğrenciyi konuşturduğu videonun sonunda, Ali Yalçın’ı emniyete ve milli eğitim müdürlüğüne henüz verilmemiş olan video görüntülerini paylaşmakla suçladı. Okul idaresinin video görüntülerini sendikayla paylaşmasının suç olduğunu, Ali Yalçın’ın da bu suça iştirak ettiğini vurguladı.

 İbrahim Ender Aktan açıklamasında, Ali Yalçın’a yönelik olarak:

“Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı üç buçuk Ali’ye sormak istiyorum. Devletimizin yasal mercilerine herhangi bir kamera kaydı verilme gereği hissedilmemişken hangi özel izin ve çerçeve içerisinde sadece savcılık izniyle paylaşılması gereken okul kamera kayıtlarının paralel yapı olan Eğitim-Bir-Sen’e servis edilmesinin nedeninin de açıklanmasını istedi.”

İbrahim Ender Aktan: “Sayın Ali Yalçın, Hodri meydan! Seni buraya davet ediyorum. Eğer ben haksızsam namus ve şeref sözü ben sendika görevimden istifa edeceğim. Eğer sende şeref, haysiyet, adamlık sözü varsa buraya gelir, olayları yerinde görürsün...  Sen haksızsan sendika genel başkanlığından ve öğretmenlikten istifa edecek misin?” şeklinde meydan okudu.

Türk Eğitim-Sen 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan, daha önce de MHP Milletvekilinin Çatalca İlçe Milli Eğitimi ziyareti nedeniyle Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi ile karşı karşıya gelmişti. Aktan, Eğitim-Bir-Sen’in bu ziyarete yönelik tepkisine karşılık; “Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Serok Ramazan ve İstanbul Metropol Sorumlusu Heval Yusuf!” benzetmesinde bulunmuştu.

 Türk Eğitim-Sen 9 Nolu Şube Başkanı ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı ve Genel Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısının tekrar tekrar karşı karşıya gelmesini: Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Yönetiminin her olayı genel merkeze taşıyarak Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’ni sahaya çekme acemiliği/basiretsizliği ve Genel Merkez Yönetiminin de her olaya araştırmadan balıklama atlama hatası olarak görmek lazım. Okul idaresinden alındığı düşünülen video montajlı fotografların Ramazan Çakırcı ve Ali Yalçın’a servis edilmesi de bir başka hata olarak görülmeli. Şube, daha önce de “Ziya Selçuk’u görevden aldıracağız.” iddiasıyla gündeme gelmiş ve Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezini zora sokmuştu.

Türk Eğitim-Sen’in bir Şube Başkanı ile Eğitim-Bir-Sen’in Genel Başkanı ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın tekrar tekrar karşı karşıya kalması Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi açısından büyük bir stratejik hatadır. Ali Yalçın açsısından açık irtifa kaybıdır.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Esenyurt’ta hırsızlar kaçarken arkadaşına çarptıÖnceki Haber

Esenyurt’ta hırsızlar kaçarken arkadaşın...

Samyeli Engelsiz Yaşam 9. Geleneksel Farkındalık Etkinliğine yoğun katılımSonraki Haber

Samyeli Engelsiz Yaşam 9. Geleneksel Far...

Haber Yorumları

  • Fuat Cosar03-12-2021 23:24

    Öğrenciye uzanan eller kırılsın.

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!