esss

Esenyurt Ortak Akıl Derneği’nden Demokrasi Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Ortak Akıl Derneği’nden Demokrasi Çağrısı
Geçtiğimiz günlerde Esenyurt Belediyesi meclisinde gündeme gelen ve ekonominin tavan yaptığı şu günlerde Ek Bütçe İsteyen Başkan Kemal Deniz Bozkurt, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin hayır oyu kullanmasından dolayı red edilmişti. Esenyurt Kamuoyunda yankılar devam ederken Ek Bütçe maddesine Esenyurt Ortak Akıl Platformu’da bir basın açıklaması yayınlayarak şunları söyledi.

Esenyurt Ortak Akıl Platformunun yaptığı açıklamada: Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu ekonomik kriz ve yüksek enflasyondan dolayı başta merkezi hükümet, bakanlıklar, bakanlıklara bağlı müdürlükler olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş ek bütçeyle, daha önce öngördükleri bütçelerini revize etme, yapılandırma cihetine gitmiştir.

Bu minvalde asgari ücrette de düzenleme yapıldı. Enflasyon sebebiyle ülkedeki birçok yerel yönetim de meclislerinde ek bütçe talep etmiş ve ekseriyetle bu talepler yerine getirilmiştir. Maalesef Esenyurt Belediye Meclisi'nin çoğunluğunu elinde bulunduran Ak Parti grubu, Esenyurt'un, kamu yararına olan ek bütçe talebini iki sefer reddetmiştir.

 Siyasi partiler arasındaki rekabeti anlıyoruz, birçok konuda eleştiri getirmek haklı da olabilirler, ancak ek bütçe talebini reddetmeleri siyasi rekabet ve eleştirinin ötesinde, Esenyurt halkına hizmet götürülmesini engelleme gibi anlaşılmıştır. Bu rekabeti ve siyasi eleştirileri bir kenara bırakarak, bir milyonu aşkın Esenyurtlu'nun hizmet alma hakkını ve geleceğini kimse siyasete alet etmemelidir. Belediyeyi yönetenler eleştiriden muaf değillerdir.

Muhalefet partileriyle ve sivil toplumuyla Esenyurtlular eleştirilerini ve eksik bulduğu şeyleri demokratik platformlarda dile getirebilirler. Yönetenlerin de, demokrasi kültürünü özümsemişlerse, bu eleştirileri olgunlukla ve nezaketle karşılamaları gerekir.

Zaten toplum olmak, demokrasi kültürüne bağlı olmak, bu kültürü gerektirir. Halk aldığı hizmetlerden memnuniyet veya memnuniyetsizliğini sandıkta belirtir. Sırf siyaset yapılacak diye koca bir kentin hizmet hakkı ötelenemez. Ulaşım, yol, çevre temizliği, sağlık, eğitim ve kültürel faaliyetler, vergi verenlerin olmazsa olmaz hakkıdır.

Bu doğrultuda, merkezi hükümet ve bütün bakanlık ve kamu kuruluşları bile ek bütçe almışken, Esenyurt Ak Parti grubunu ortak akla davet ediyoruz. Esenyurt halkının bütçesini geçirmesini diliyoruz. Esenyurt Belediyesi'nin iyi işlerini desteklediğimizi belirtiyor ve yapmadıkları işlerle ilgili eleştirilerimizi saklı tutuyoruz. Ortak Akıl Derneği olarak, onları agoraya, demokrasi platformuna davet ediyoruz.

Esenyurt Ortak Akıl Platformu.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DGS sonuçları açıklandıÖnceki Haber

DGS sonuçları açıklandı

Esenyurt Belediyesi’nden aşure ikramıSonraki Haber

Esenyurt Belediyesi’nden aşure ikramı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!