esss

Esenyurt Ortaokulu grafiti ile süslendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Ortaokulu grafiti ile süslendi
Esenyurt Ortaokulu’nun duvarları grafitilerle süslendi. Grafiti sanatçıları ve öğrencilerin yaptıkları grafitilerde Albert Einstein ve özel kelimelerle öne çıktı.

Türkiye’de okullarda benzerine sık rastlanmayan bir çalışma, Esenyurt Ortaokulu’nda yapıldı. Okulun duvarlarına Grafiti sanatçıları 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri yaptı. Okul yönetiminden alınan bilgiye göre, çalışmalar birkaç gün içinde tamamlandı. Grafitinin öğrencilerin kendilerini ifade etmesine imkân veren bir sanat olduğundan hareket eden okul yönetimi, bu tarz çalışmaları destekliyor. Okul yönetimi, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

KENDİLERİNİ İFADE ETMESİNİ SAĞLIYOR

“Hem öğrencilerimiz hem de resim öğretmenlerimizden duvarlara grafitiler yapmak konusunda bir talep geldi. Öğrencilerimize destek verdik. Projede 7 ve 8’inci sınıflar öğrencilerimiz ve Grafiti sanatçılarımız çalıştı. Çok kısa bir zamanda tamamladılar. Grafitiler zaman zaman Vandalizm olarak görülebiliyor. Fakat bunlar, öğrencilerin kendilerini ifade etmesine imkân veren sanat eserleri. Grafiti eğitiminin çocukların psikolojileri ve hayal güçleri üzerinde çok olumlu etkiler oluşturduğunu, ailelerinin birçok defa teşekkür ettiği ifade edildi.

Okul Müdürü Tamer Turan ise, yaptığı açıklamada: Okulda başlattığı grafiti derslerinin tüm Esenyurt'a ve Türkiye'ye yayılması gerektiğini ifade ederek, çocukların bu tarz faaliyetleri sevdiğini ve tüm ilgilerini sanata yönlendirdiklerini anlattı.  7'den 70'e buradaki insanlar sosyal medya hesaplarında grafitileri profil fotoğrafı yaptı. Burada öz çekim yapıyorlar, aileleri ve arkadaşlarıyla fotoğraf çektiriyorlar ve sosyal medyaya yüklüyorlar. Grafitilerin illegal değil legal halini ve Esenyurt’ta ne kadar güzel işler çıkabileceğini herkes gördü dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta site sakinlerinin çilesi: 3 gündür elektrik, su ve doğalgazları yokÖnceki Haber

Esenyurt’ta site sakinlerinin çilesi: 3...

Esenyurt'ta asker eğlencesinde patlayan havai fişek ortalığı savaş alanına çevirdiSonraki Haber

Esenyurt'ta asker eğlencesinde patlayan...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!