esss

Esenyurt’ta 15 Temmuz Dualarla anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta 15 Temmuz Dualarla anıldı
Esenyurt Kaymakamlığı ve Esenyurt Belediyesi tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Esenyurt Meydanı’nda anma töreni düzenledi. Esenyurt Kaymakamlığı ve Esenyurt Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen törene Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Karaaslan, Ak Parti İlçe Başkanı Yasir Çelik, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Çelik, Esenyurt İlçe Milli eğitim Müdürü Paşali Beşli ve STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, darbe girişimi sırasında şehit olanların anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ayrıca Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve duaların edildiği programda, yerel sanatçılar 15 Temmuz ruhuna uygun ezgiler seslendirdi.

‘’150 YILLIK İHANET SİLSİLESİNE DUR DENİLEN BİR MİLATTIR’’

Anma programında konuşan Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, ülke üzerindeki kara bulutların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk milleti tarafından dağıtıldığını söyledi. Karagül, "15 Temmuz, yakın tarihimizde 150 yılık bir ihanetler silsilesine dur denilen bir milattır. Bundan sonra hiç kimse darbe yapmaya cesaret etmeyecektir." dedi.

Ardından kürsüye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “ 4 yıl önce bugün bu saatlerde Türkiye’de demokrasiye bir hançer saplanmaya  çalışıldı” diye konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN MUVAFFAK OLAMAYACAKLARINA BEN EMİNİM”

 Darbe girişiminin bertaraf edildiğini söyleyen Bozkurt, “Haince bir girişimdir bu. Sinsice bir girişimdir. Bizim birliğimiz, beraberliğimiz bunun karşısında durmuştur. Ben demokrasi adına canlarını ortaya koyan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık ve şifalar diliyorum. Bir şeyi unutmamamız lazım. Bu tür darbe girişimleri ne ilktir ne de son olacaktır. Zira Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın merkezinde yerleşkesi Ortadoğu’nun hemen dibinde Kafkasya’nın, Trakya’nın başkentidir. Dolayısıyla bu coğrafyanın lideridir. Türkiye’yi etkisizleştirmek için bu tür çalışmalar her zaman olacaktır. Hiçbir zaman muvaffak olamayacaklarına ben eminim. Bunun tek nedeni var. Birlik ve beraberliğimizi bozmamamız. Bozulmaması için de haktan, hukuktan, adaletten, sevgiden, barıştan ve kardeşlikten asla ayrılmamamız lazım. Birbirimizi ötekileştirmeden olduğu gibi kabul eden seven, sayan bir çizgide gittiğimizde Allah’ın izniyle dünya bir araya gelse bize hiçbir şey yapamazlar” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu. Esenyurt genelindeki bazı camilerde görev yapan müezzinler tarafından ilahiler okundu. Tören, protokolün, vatandaşlara helva dağıtmasıyla sona erdi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ehliyetin Tek Adresi: Tay Sürücü KurslarıÖnceki Haber

Ehliyetin Tek Adresi: Tay Sürücü Kurslar...

Esenyurt'ta haraç çetesi çökertildiSonraki Haber

Esenyurt'ta haraç çetesi çökertildi

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!